Χρήστος Τζόλης: Μια χρονιά… όνειρο

Aπό thessports.gr: Για τους περισσότερους το 2020 είναι μια χρονιά που θα θέλουν να ξεχάσουν, μιας και η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει, ίσως σε βαθμό που κανείς δεν θα περίμενε, τις ζωές όλων μας.
Πηγή: thessports.gr
Χρήστος Τζόλης: Μια χρονιά… όνειρο

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που έχουν κρατήσουν αρκετές όμορφες αναμνήσεις από την χρονιά που φεύγει και ένας από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα ο Χρήστος Τζόλης.

Πριν καλά- καλά κλείσει τα 19 του χρόνια ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει να γίνει μια από τις κύριες «φιγούρες» του φετινού ΠΑΟΚ, όντας στα μισά της σεζόν πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους συμπαίκτες του με οκτώ γκολ, κάποια εκ των οποίων ήταν αριστουργήματα.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο τότε προπονητής του Δικεφάλου Αμπέλ Φερέιρα τον κάλεσε στην πρώτη ομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία για την επανέναρξη.

Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της πρεμιέρας των Play Off με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αγωνιζόμενος για περίπου δεκαπέντε λεπτά ως αλλαγή.

Από τότε πάτησε το «γκάζι» και δεν ξανακοίταξε πίσω. Το πρώτο του γκολ ήρθε λίγες ημέρες αργότερα και τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, όπου με μια τρομερή εκτέλεση έδωσε το σύνθημα... αντεπίθεσης για να επικρατήσει τελικά ο Δικέφαλος με 3-1.

Μάλιστα έκλεισε την πρώτη του επαγγελματική σεζόν με 12 συμμετοχές (οι έξι ως βασικός), προϊδεάζοντας το κοινό για αυτό που θα επακολουθούσε.

Η σεζόν 2020-21 ήταν η πρώτη στην οποία ξεκινούσε ως ξεκάθαρο μέλος της πρώτης ομάδας των «ασπρόμαυρων», αφήνοντας πίσω του μια για πάντα την Κ19.

Η πρώτη του επαγγελματική σεζόν ξεκίνησε με μαγικό τρόπο, καλύτερο από ότι θα μπορούσε κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής να ονειρευτεί. Στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ever, μάλιστα για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο Χρήστος Τζόλης έκανε... πλάκα στην Μπεσίκτας με δύο γκολ και μια ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την τελική νίκη- πρόκριση του ΠΑΟΚ με 3-1 επί των Τούρκων.

Με αυτή την εμφάνιση δεν θα μπορούσε παρά να μονιμοποιηθεί στη βασική ενδεκάδα, όντας «ενδεκαδάτος» στα μεγάλα καλοκαιρινά «ραντεβού» της ομάδας με Μπενφίκα και Κράσνονταρ.

Με φόρα και ένα υπέροχο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ ξεκίνησε και στο πρωτάθλημα, αναγκάζοντας τον Τζον Φαν Σιπ να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για την Εθνική ομάδα.

Η μεγάλη στιγμή του ντεμπούτου του και με την «γαλανόλευκη», κάνοντας τελικώς το ντεμπούτο του με την... δεύτερη κλήση και στο φιλικό με την Αυστρία. Για την δεύτερη συμμετοχή φύλαξε και το παρθενικό του γκολ, στο φιλικό με την Κύπρο, ενώ έκανε και τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις του στα παιχνίδια του Nations League κόντρα σε Μολδαβία και Σλοβενία.

Στον ΠΑΟΚ συνέχισε να... πυροβολεί απτόητος, πετυχαίνοντας υπέροχα γκολ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με PSV (εντός- εκτός), Ομόνοια αλλά και στα παιχνίδια με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης για την Super League.

Αμφιβάλει κανείς πως ήταν η χρονιά του;

Διαβάστε ακόμη...