“Για τα πανηγύρια η ΕΕΑ”

Από sfina.gr: Για τα ανοιχτά ζητήματα της αθλητικής δικαιοσύνης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 o έμπειρος νομικός του αθλητικού δικαίου ο Γιώργος Παναγόπουλος.
Πηγή: sfina.gr
“Για τα πανηγύρια η ΕΕΑ”

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην στάση του ΠΑΟΚ σε όσα γίνονται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την συνέχεια στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 ο έμπειρος νομικός: «Οι εξελίξεις είναι δραματικές στον ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα, μόνο οι ολιστικές μελέτες μας έλειπαν.

Οι δικαστές της ΕΠΟ είναι στον αέρα γιατί με όλα αυτά που γίνονται, δεν ξέρω αν όσα συμβαίνουν είναι εσκεμμένα ή παραλείψεις, πάντως δεν είναι αρεστοί στο ποδοσφαιρικό κύκλωμα. Όπως για παράδειγμα οι Αρεοπαγίτες, που αρχικά έριξαν καμπάνες για χρέη των παλιών ΠΑΕ στην συνέχεια έκαναν μια... παράκαμψη. Πέραν μιας υπόθεσης, οι υπόλοιπες έχουν γίνει ψιλό... γαργάρα. Μεθαύριο ήταν να εκδικαστεί η αίτηση αναψηλάφησης του Άρη, που μου ήρθε πριν από λιγο ενημέρωση ότι αναβάλλεται επ'αόριστον διότι η επιτροπή δεν λειτουργεί. Ουσιαστικά αναστέλλουν την λειτουργία της επιτροπής για να απειλήσουν με αποχώρηση. Στην υπόθεση του Άρη με τον Κοντοβά, οι δικαστές αναγνωρίζουν το χρέος στον παίκτη, αλλά δεν βάζουν ποινή, μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Αντιφατικά σκεπτικά των Αρεοπαγιτών και είναι διεθνώς εξευτελιστικό για την χώρα, που «πνίγονται» εσαεί αυτά τα χρέη με διάφορους τρόπους. Δεν αφορά μόνο τον Άρη αλλά πολλές ομάδες όλων των κατηγοριών, έχει διαιωνιστεί κάποιες δεκαετίες όλη αυτή η ιστορία με τα χρέη σε παίκτες και προπονητές.

Η πρόθεση είναι να τους... σουτάρουν, δεν τους αρέσει που είναι εκεί και δεν ξέρω αν αυτές οι τροπολογίες είναι επί σκοπού για να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν, πάντως οι Αρεοπαγίτες δεν κάνουν πίσω. Έχουν κίνηση όλοι μαζί, έχουν στείλει και μια επιστολή και την παράσταση για το άλλο θέμα, αλλά του τι θα γίνει δεν ξέρει κανένας.

Η Επιτροπή Εφέσεων δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, πρωτοφανή πράγματα αυτά, ανήκουστα για ευρωπαϊκή χώρα. Βγήκε και αυτό με τις κόρες του ενός δικαστή που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και αυτό είναι ένα στοιχείο για να γίνει αναζήτηση για όλους τους δικαστές. Αν οι δικαστές συνεχίζουν να βάλλονται με αυτόν τρόπο, δεν θα μείνει κανένας για να κάνει το έργο του. Σε όλους βρίσκουμε κάποιο... κουσούρι. Να γίνει ανεξάρτητη η δικαιοσύνη από την ΕΠΟ, να μην λειτουργούν εκεί αλλά να είναι παρά τη ομοσπονδία».

Διαβάστε ακόμη...