Μέγα «άδειασμα» ΕΠΟ σε Αυγενάκη!

Από thessports.gr: Η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση της άδειασε τον Λευτέρη Αυγενάκη, μιας και η ενημέρωση του υφυπουργείου για το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης για το ποδόσφαιρο, που παρουσίασε η UEFA την Τρίτη 17/11, αναφέρει για τις εκλογές της Ομοσπονδίας: «Γενική Συνέλευση ΕΠΟ & Εκλογές – Έως Ιούνιο 2021».
Πηγή: thessports.gr
Μέγα «άδειασμα» ΕΠΟ σε Αυγενάκη!

Ωστόσο κάτι τέτοιο σύμφωνα με την ΕΠΟ είναι αναληθές, αφού κατηγορεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για παραπληροφόρηση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσήλθε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης προκειμένου να παρουσιαστεί από τη FIFA και την UEFA η ολιστική μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, σεβόμενη τόσο την προσπάθεια των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών να συνεισφέρουν με καινοτόμες προτάσεις στη βελτίωση του επιπέδου λειτουργίας του Αθλήματος, όσο και τον δικό της θεσμικό ρόλο στην υλοποίηση της όλης διαδικασίας.

Η Αθλητική Ηγεσία, όμως, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η εκδήλωση, έσπευσε να παραπληροφορήσει τα ΜΜΕ, το φίλαθλο κοινό και τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας αναφορικά με το περιεχόμενο των "εισηγήσεων" ή "συστάσεων" -όπως οι ίδιοι τις χαρακτήρισαν- των διεθνών ομοσπονδιών.

Αναφερόμαστε στην απολύτως αναληθή αναφορά, στην 5η σελίδα του 12σελιδου ενημερωτικού σημειώματος προς τα ΜΜΕ, βάσει της οποίας η (δήθεν) ενημερωτική ενότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ τιτλοφορείται "Γενική Συνέλευση ΕΠΟ & Εκλογές – Έως Ιούνιο 2021"!

Η ολιστική μελέτη αποσαφηνίζει, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, ότι οι μεταρρυθμίσεις στο Ποδόσφαιρο αποτελούν αντικείμενο της ποδοσφαιρικής κοινότητας και της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, αποκλειστικά και μόνο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε ότι στην σελίδα 38, παράγραφος 5 της ολιστικής μελέτης αναφέρεται ότι "οι εκλογές της ΕΠΟ το 2020 θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο" και πως "η νέα δομή της ΕΠΟ πρέπει να παρουσιαστεί έως το Μάρτιο του 2021" (σελ. 36).

Πέραν τούτων, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έχει προσδιοριστεί για την 12 Δεκεμβρίου 2020. Η Αυτονομία, η Ανεξαρτησία και το Αυτοδιοίκητο των καταστατικών διαδικασιών της ΕΠΟ, τονίστηκε στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, αρκετές φορές από τους εκπροσώπους των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών. Μια απλή ματιά στην ολιστική μελέτη το επιβεβαιώνει (HFF Autonomy fully respected αναφέρεται με μεγάλα σκούρα μαύρα γράμματα)

Διαβάστε ακόμη...