Διπλό με χατ τρικ του Ασλανίδη! (1974)

Σαν σήμερα στις 10/11/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε ένα κατ΄ευφημισμό ντέρμπι, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Διπλό με χατ τρικ του Ασλανίδη! (1974)

Mετά από ένα μοιρασμένο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο μάλιστα ο Ηρακλής προηγήθηκε με 1-0, χάρη ... σε αυτογκόλ του Φιλώτα Πέλλιου στο 44', κανείς από τους θεατές δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που επιφύλασσε η επανάληψη!

Με τους Σαράφη, Τερζανίδη και Αποστολίδη να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ο ΠΑΟΚ (με τον Πρόγιο στον πάγκο του μετά την απομάκρυνση του Λες Σάνον) κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, "πατώντας" τους γηπεδούχους που κυριολεκτικά δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε!

Εκείνη τη μέρα έλαμψε το ποδοσφαιρικό άστρο του Αχιλλέα Ασλανίδη, που πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου, πετυχαίνοντας χατ τρικ... Και τα τρία γκολ του, σημειώθηκαν με πολύ δυνατά σουτ, τα οποία ήταν αδύνατο να σταματήσει ο Βέλκοβιτς!

Το 1-1 σημειώθηκε στο 56' με απευθείας εκτέλεση φάουλ (τα συνήθιζε κάτι τέτοια ο Ασλανίδης), τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 1-2 και στο 85' ολοκληρώθηκε το χατ τρικ!

Τον χορό των γκολ έκλεισε στο 87' ο Γκουερίνο, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 72' στη θέση του εξαιρετικού ως εκείνο το λεπτό Κερμανίδη. Στο 62' ο διαιτητής Ζλατάνος απέβαλε τον Κουσουλάκη κάνοντας το έργο των παικτών μας ευκολότερο.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης, Κερμανίδης, Αποστολίδης και Γούναρης, ενώ από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Μπατάκης, Γκέσιος, Κουσουλάκης...

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Βέλκοβιτς, Χριστοφορίδης, Μπατάκης, Σεντελίδης, Χαλιαμπάλιας, Κουσουλάκης, Νογκουέιρα, Κακαρινέλης, Γκέσιος, Νικολούδης, Ζαφειρίδης (72' Ποντίκης)

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (74' Λάζος), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κερμανίδης (72' Γκουερίνο), Ασλανίδης

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!).

Ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια). Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κερμανίδης σε μια επιθετική του προσπάθεια, με τον Βέλκοβιτς να ετοιμάζεται να πέσει στα πόδια του, την ώρα που αμυντικοί του Ηρακλή παρακολουθούν τη φάση.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...