«Είχε προτάσεις ο Γκαρσία, αλλά ήθελε να μείνει»

Από sfina.gr: Ο μάνατζερ του Πάμπλο Γκαρσία, Διονύσης Γιαννόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ουρουγουανό, ενώ τόνισε πως δεν ήταν μια λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά προέρχεται από ένα πλάνο πενταετίας το οποίο το στήριξε απόλυτα η οικογένεια Σαββίδη.
Πηγή: sfina.gr
«Είχε προτάσεις ο Γκαρσία, αλλά ήθελε να μείνει»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Αν περίμενε ότι θα ανέβαινε ο Πάμπλο Γκαρσία στην πρώτη ομάδα: «Δεν ξέρω ποιος το περίμενε και πότε να ανέβει ο Πάμπλο, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και μια πενταετία είχε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης προπονητών όπου θα έβγαιναν από το σωματείο. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο το εφάρμοσε με σταθερά βήματα και υπομονή. Ό,τι είναι προγραμματισμένο, έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει και να φέρει αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον. Μπορεί να φαίνεται ως μια λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν είναι έτσι. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο οργανωτικά και είχε φροντίσει από πριν να έχει έτοιμη την λύση και να την ενεργοποιήσει όποτε κριθεί απαραίτητο».

Για την προώθηση νεαρών παικτών στην πρώτη ομάδα: «Έχει να κάνει με την νοοτροπία τόσο των παικτών όσο και των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι ένα φθηνό πλάνο αυτό. Ο ΠΑΟΚ επενδύει εκατομμύρια ευρώ εδώ και πολλά χρόνια, απλά με την Σαββίδη αυτό εκτοξεύθηκε. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που είναι δανεικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό και δείχνουν έτοιμοι σωματικά αλλά και ψυχολογικά».

Για το τιμ του Γκαρσία στην πρώτη ομάδα: «Θα έχει αυτούς που είχε και στην Κ19. Βέβαια θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Όσοι είμαστε στο χώρο και παρακολουθούμε μπορούμε να διακρίνουμε έναν άνθρωπο που κάνει πρωταθλητισμό, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και στοχεύει πάντα στην νίκη. Οι προπονητές δεν κρίνονται από τα διπλώματα, αλλά από την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Δεν πρέπει να γίνεται να γίνεται κουβέντα για το πτυχίο του. Με λυπεί που γίνεται τίτλος το πτυχίο του Γκαρσία».

Γιατί επιλέχθηκε ο Γκαρσία: «Επιλέχθηκε σε μια εποχή του δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα εδώ και μήνες. Το πλάνο αυτό ξεκίνησε από πολύ παλιά και ξέρω ότι ήταν πολύ στοχευμένη κίνηση, να βγει δηλαδή προπονητής από το σωματείο. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στην οικογένεια Σαββίδη αλλά και σε όλα τα ποδοσφαιρικά και διοικητικά στελέχη της ομάδας από τον Μάκη Γκαγκάτση, τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και τον Όλαφ Ρέμπε, μέχρι και τον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Φρανκ Αρνεσεν που είχαν πρωτοβάλει τον Πάμπλο στις Ακαδημίες, διότι υποστήριξαν αυτό το πλάνο».

Αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες: «Είχε προτάσεις τα τελευταία δύο χρόνια από την Ισπανία. Τον παρακολούθησαν τεχνικοί διευθυντές και σκάουτερ για να δούνε πως δουλεύει με την δεύτερη ομάδα. Δεν ήθελε να φύγει όμως γιατί δέθηκε με την ομάδα. Όσο αναφορά το θέμα του πτυχίου, μας έχει πάει πίσω και η κατάσταση με τον κορονοϊό αλλά πρέπει να σκεφτείτε ότι κάνει την σχολή σε μια Ομοσπονδία όπου πρέπει να μιλάει και να γράφει την ελληνική γλώσσα χωρίς να την έχει διδαχθεί. Ο Πάμπλο τιμά και υπηρετεί τα έθιμα της χώρας μας, έχει γίνει ένας από εμάς».

Διαβάστε ακόμη...