Ασπρόμαυρο τρένο στην Κομοτηνή! (2013)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 27/10/2013, o ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Κομοτηνή κερδίζοντας 0-3 τον Πανθρακικό, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ασπρόμαυρο τρένο στην Κομοτηνή! (2013)

Παίζοντας μπροστά σε 4.000 οπαδούς του που μετέτρεψαν το γήπεδο της Κομοτηνής σε μικρή Τούμπα, ο Δικέφαλος έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια εκείνης της σεζόν και πήρε ένα εύκολο τρίποντο που τον διατήρησε στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τζαβέλα, Κατσουράνη, Βίτορ, Σκόνδρα.

Αμυντικά χαφ ο Λάζαρ και ο Τζιόλης, έχοντας μπροστά τους στη μεσαία γραμμή, δεξιά τον Λούκας, τον Στοχ στα αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο δεν έπιασε καμιά ζηλευτή απόδοση, είχε όμως κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, αφού είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγξε τον ρυθμό οργάνωνε τις επιθέσεις του τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες.

Σε μια από αυτές στο 11ο λεπτό μετά από έξυπνη πάσα του Νίνη, ο Λούκας έκανε ντρίπλα με το κεφάλι στον Μίκουλιτς και μπαίνοντας κατά μέτωπο, από κοντά άνοιξε το σκορ.

Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ έδειξε μια διάθεση περισσότερο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και λιγότερο να σκοράρει και άλλο τέρμα με το οποίο θα κλείδωσε από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν 1-2 καλές στιγμές με σουτ των Ζεκίνια στο 4' και του Έμποου στο 39'.

Ο Δικέφαλος έφτασε με τη σειρά του κοντά στο 0-2, αρχικά στο 16', το σουτ όμως του Λούκας από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ, και στο 32' όταν ο Σκόνδρας έβγαλε ωραία σέντρα για τον Αθανασιάδη, με τον διεθνή επιθετικό να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 47' έγινε το 0-2 με εξαιρετικό σουτ του Λούκας στην κίνηση, μετά από σέντρα του Στοχ. Όλα πια είχαν πάρει το δρόμο τους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, η ομάδα δημιούργησε πολλές και "καθαρές" ευκαιρίες, είδαμε ωραίες συνεργασίες στις πτέρυγες που έδιναν μια πολύ όμορφη εικόνα στο παιχνίδι μας.

Παρά την κόπωση από το ματς της Πέμπτης με την Μακάμπι Χάιφα, οι παίκτες του Στέφενς μάρκαραν, κυνήγησαν μπάλες και γενικότερα έβγαζαν ενέργεια με τον τρόπο που έπαιζαν.

Μεγάλες ευκαιρίες έχασαν ο Στοχ ο Λούκας και ο Αθανασιάδης, πριν έρθει στο 73' ο Έμποου να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του για το τελικό 0-3!

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του ΠΑΟΚ ήταν το ματς κυπέλλου μεσοβδόμαδα στη Καρδίτσα, στη ρεβάνς του 3-0 της Τούμπας.

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (61' Ιγκόρ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56' Τζάνης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βιτόρ, Κατσουράνης (82' Κατσικάς), Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Νίνης (66' Βούκιτς), Αθανασιάδης (75' Νέτσιντ).

.........................................................

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Κομοτηνή. Ο Huub Stevens στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να είναι ετοιμοπόλεμοι οι παίκτες λόγω των πολλών αγώνων που ακολουθούν...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κόουτς του Δικεφάλου :

"Κάναμε τρία καλά γκολ, είχαμε ευκαιρίες για παραπάνω, αλλά είμαι ευχαριστημένος που φεύγουμε με αυτό το σκορ. Με τρεις βαθμούς και καλή εμφάνιση πάμε σπίτι...

Ικανοποιηθήκατε από την απόδοση του Λούκας; "Όχι μόνο από το Λούκας αλλά και από Σκόνδρα, Τζαβέλλα (που χρειάστηκε λίγο χρόνο για να στρώσει) Οι παίκτες σήμερα έδωσαν καλές απαντήσεις."

Τι σας ικανοποίησε περισσότερο; 'Τα γκολ ή η αμυντική παρουσία; "Και τα δύο. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρεις αλλά και να κρατάς το μηδέν."

Μετά την εικόνα που είδαμε την τελευταία εβδομάδα, είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη; "Νομίζω ότι δεν είναι αυτό το σημαντικότερο. Ο αγώνας που έχουμε την Τετάρτη προέχει και τα άλλα τα βλέπουμε..."

Οι παίκτες που δεν έπαιζαν στα προηγούμενα ματς έδειξαν σήμερα πολύ θετικοί. Θέλετε να παίζουν μόνο οι απολύτως έτοιμοι ; "Είναι πολύ σημαντικό να παίζουν οι απολύτως έτοιμοι και μέσα στη σαιζόν να έχουμε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Οι παίκτες έδωσαν σήμερα καλή απάντηση και το ίδιο περιμένω και από άλλους στον αγώνα Κυπέλλου."

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κυνηγήσει τον τίτλο; "Θα δούμε μετά το τέλος της διοργάνωσης...

.........................................................

Στη θετική απόδοσή της ομάδας στάθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας, που τόνισε παράλληλα την ανάγκη προσήλωσης στο παιχνίδι του κυπέλλου που ακολουθούσε...

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του :

Σκοράρατε νωρίς είχατε ευκαιρίες, το περιμένατε τόσο καλό ματς; "Ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλά και κερδίσαμε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι."

Αμυντικά πήγατε καλά με Τζαβέλλα που κι εκείνος μετά από καιρό έπαιξε. Πήγες καλά και ατομικά... "Η ομάδα πήγε καλά, δεν έχει σημασία ποιος έκανε τι. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι."

Έχεις πει ότι θα κάνεις ότι πει ο κόουτς, σε βολεύει όμως πιο πολύ δεξιά; "Σαφώς, αλλά πρέπει και να ακούς τις οδηγίες ως επαγγελματίας."

Με ακόμα ένα παιχνίδι να μένει, τι λες για το ματς στο Καραϊσκάκη; Θα έχετε τρεις βαθμούς διαφορά... "Έχουμε το κύπελλο μπροστά και μετά τον Εργοτέλη. Όλα τα ματς είναι ξεχωριστά, όταν θα έρθει το ματς στο Καραϊσκάκη, θα μιλήσουμε και για αυτό."

...........................................................

Ο Λούκας Πέρεθ μπορεί να πέτυχε δύο γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού, ωστόσο με δηλώσεις του υποστήριξε πως σημασία έχει να παίρνει τους τρεις βαθμούς η ομάδα.

"Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Νικήσαμε 3-0 μία ομάδα που μας έβαλε δύσκολα, έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο σε μία δύσκολη έδρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε. Κάθε αγώνας έχει την δική του σημασία. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Χαίρομαι και για τους φιλάθλους που είναι πάντα στο πλευρό μας.

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Χαίρομαι για τα δύο γκολ που πέτυχα. Το θέμα όμως είναι να νικά η ομάδα. Θέλω να διατηρήσω αυτή την απόδοση για να βοηθάω την ομάδα να νικάει", δήλωσε ο Λούκας.

Διαβάστε ακόμη...