Εύκολη νίκη επί της ΜΤΚ (1975)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 15/10/1975, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ουγγρική ΜΤΚ, σε φιλικό παιχνίδι ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Εύκολη νίκη επί της ΜΤΚ (1975)

Η αποστολή της ΜΤΚ κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 3.000 θεατές (2.279 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχοντας σαν κορυφαίους παίκτες του τον Γκουερίνο και τον Γούναρη.

Το σκορ άνοιξε στο 5' ο Γκουερίνο μετά από μπαλιά του Κούδα, με τον Βραζιλιάνο άσο του ΠΑΟΚ να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (εικόνα που ακολουθεί)!

Το 2-0 έγινε στο 37' με δυνατό σουτ του Αναστασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καρφώνεται στο "Γ" της εστίας των φιλοξενούμενων (εικόνα που ακολουθεί)!. Νωρίτερα ο Σαράφης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα.

Ίδια τύχη είχαν και δύο προσπάθειες του Ασλανίδη στο 50' και 51'.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 74' με σκόρερ τον Παναγιώτη Κερμανίδη, ενώ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, το σουτ του Ασλανίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Μπίτσκεϋ.

Τo παιχνίδι είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΑΟΚ να γίνει στο πλαίσιο της μεταγραφής του Παναγιώτη Κερμανίδη από τους Ούγγρους στον Δικέφαλο.

Δεν έγινε μέσα στη συμφωνημένη προθεσμία με αποτέλεσμα η ΟΥΕΦΑ να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιήσει τη φιλική συνάντηση με την ΜΤΚ εντός του Οκτωβρίου.

Με αφορμή λοιπόν τη διακοπή του ουγγρικού πρωταθλήματος, ο αγώνας ορίστηκε να γίνει στις 15/10.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Γκουερίνο, Κούδας, Αποστολίδης και από την ΜΤΚ οι Τάκατς, Κόριταρ, Κις

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος (75' Καπουσούζης), Ανασταστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας (80' Βούλγαρης), Ασλανίδης

ΜΤΚ: Μπίτσκεϋ, Τέρεκ, Τσόρνα, Σίγκοτι, Τάκατς, Μπόρσο (46' Νίρε), Πόγιακ, Κόριταρ, Σικλόσκι (46' Μπούρκ), Κις, Κουνστ (46' Λέγκελ)

Δηλώσεις προπονητών:

Λόραντ: "Αυτή δεν ήταν η ΜΤΚ που γνώριζα κάποτε! Μόνο τα χρώματα της ομάδας είναι ίδια. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι μπορούν να δουν τώρα τι παιχνίδι κάνουμε και να να διακρίνουν το στιλ της ομάδας. Σήμερα με λίγη περισσότερη προσπάθεια θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και άλλα τέρματα"

Κόβατς: "Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός! Τέσσερις πέντε ποδοσφαιριστές του είναι πρώτης κλάσης. Ήταν καλύτερος από εμάς και κέρδισε δίκαια"

Διαβάστε ακόμη...