Ντόρτι επί του Φωστήρα για τον ΠΑΟΚ του Σάνον! (1973)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 7/10/1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Φωστήρα σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ντόρτι επί του Φωστήρα για τον ΠΑΟΚ του Σάνον! (1973)

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του μπροστά σε 17.000 θεατές (15.949 τα εισιτήρια), πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, επικρατώντας της αθηναϊκής ομάδας με 4-0.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδινε εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς είχαν προηγηθεί οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΑΠΟΕΛ εκτός (2-3) και Αιγάλεω στο Σίτυ (ήττα με 3-1).

Το σκορ άνοιξε στο 35' ο Ασλανίδης με ωραίο σουτ μετά από μπαλιά του Κούδα και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα της αναμέτρησης, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ράμμου.

Στο 43' ο Φωστήρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Στέφας απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Μπιτούνη, στην καλύτερη στιγμή της αθηναϊκής ομάδας στο ματς!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 68', Παρίδης – Σαράφης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος πάσαρε στον Ασλανίδη που σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καπίρη, στη συνέχεια στο δοκάρι του Φακή και από εκεί στα δίχτυα!

Στο 76', το σουτ του Σαράφη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια της φάσης, ο Κούδας με θεαματικό τρόπο σημείωσε το 3-0, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 84' με σκόρερ τον Σαράφη μετά από ωραία μπαλιά του Κούδα..

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν οι Γούναρης, Τερζανίδης, Ιωσηφίδης και από τον Φωστήρα οι Καπίρης, Λάζος, Ρεμούνδος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης (78' Χατζηαντωνίου), Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης (78' Παναγής)

Φωστήρας: Φακής, Ρέλης, Καπίρης, Κατάνιας, Νάτσης, Λάζος, Χριστοδούλου, Καρακίδης, Μπιτούνης, Γεράκης (57' Μπάρτζης), Ρεμούνδος

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...