44 χρόνια Θύρα 4!

Από paok24.com: Ιστορική αν μη τι άλλο η σημερινή ημέρα για το "ασπρόμαυρο" οπαδικό κίνημα και τον ΠΑΟΚ κατ΄ επέκταση. Σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 1976, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4 ξεκινάει και επίσημα να γράφει ιστορία...
Πηγή: paok24.com
44 χρόνια Θύρα 4!


Λειτουργώντας ανεπίσημα από τον Απρίλιο του 1976, στις 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4 πραγματοποιεί τα εγκαίνιά του, παίρνοντας το όνομά του από την ομώνυμη θύρα του γηπέδου της Τούμπας.

Ο κόσμος που μαζεύεται στα γραφεία του συνδέσμου, στον ημιώροφο της Π.Π. Γερμανού 39, εκατοντάδες. Πρώτος πρόεδρος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Θύρα 4 είναι ο Ιγνάτιος Κατερτζιδέλης, ενώ σε φυσικό ηγέτη της Θύρας 4 αλλά και ολόκληρου του "ασπρόμαυρου" οπαδικού κινήματος αναδεικνύεται ο Θωμάς Μαυρομιχάλης, γνωστός ως Μάκης Μανάβης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του "χαμηλοτάβανου" τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80.

Το πρώτο καταστατικό του συνδέσμου υπογράφουν οι Νακίου Κώστας, Μαυρομιχάλης Θωμάς, Κουρέας Θόδωρος, Αλεξάκης Γιώργος, Βάκχος Ευστάθιος, Τζίτζης Γιάννης, Νικολαίδης Κωνσταντίνος, Παναγιωτίδης Γιώργος, Νακίου Λεωνίδας, Γιατράς Διονύσιος, Διδασκάλου Δημήτριος, Μοσχίδης Μόσχος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Τζιρογιάννης Δημήτρης, Καβράκος Δημήτρης, Σπυριδάκης Σπύρος, Παπαδόπουλος Πέτρος, Κοντάκης Στέλιος, Αγγελίδης Κώστας, Παπαδόπουλος Πρόδρομος.

Στο βιβλίο του Κυριάκου Καρακουλακίδη «Η χρυσή δεκαετία του ΠΑΟΚ» που κυκλοφόρησε το 1980, αναφέρεται:

«Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4, ο πρώτος αναμφισβήτητα σύνδεσμος του ΠΑΟΚ σήμερα, αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη που διακρίνονται ιδιαίτερα για τον φανατισμό τους και την αγάπη τους για την ομάδα.

Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια είναι οι πρώτοι που πηγαίνουν στο γήπεδο για να οργανώσουν την κερκίδα και στο τέλος είναι οι τελευταίοι που φεύγουν πανηγυρίζοντας πάντα με έξαλλο τρόπο τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1976 και το όνομα του το πήρε απο τη θύρα 4 του σταδίου.

Όπου και αν αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ, είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδας, ένα τουλάχιστον πούλμαν της θύρας 4 βρίσκεται στο γήπεδο για να ενθαρρύνει και να εμψυχώσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Απο τους ιδρυτές και πρώτους διοικήσαντες τον σύνδεσμο ήταν οι Κατερτζιδέλης Ιγνάτης, Μαυρομιχάλης Θωμάς, Αλεξάκης Γιώργος, Τζιτζής Γιάννης, Σουρής Χρήστος, Νακίου Κώστας, Κουρέας Θόδωρος.

Η θύρα 4 αποτελεί το πιο ζωντανό και εκδηλωτικό τμήμα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και συνεχίζει πάντα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο σύλλογο. Τα μέλη της δεν υπολογίζουν χρήματα ή κούραση προκειμένου να ενισχύσουν ηθικά την ομάδα και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Η σημερινή διοίκηση συνεχίζει την εποικοδομητική και μεγάλη της προσφορά στον ΠΑΟΚ, ενώ καθημερινά ο σύνδεσμος πλαισιώνεται και απο άλλα νέα και ενθουσιώδη στελέχη».

Διαβάστε ακόμη...