Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα! (1984)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 23/9/1984, ξεκίνησε νικηφόρα η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου της σεζόν 1984-1985. Ανήμερα του παιχνιδιού όμως, θα είχαμε παραλίγο τραγωδία στη Εθνική οδό, λίγο έξω από την Κατερίνη...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα! (1984)

Η ομάδα πήρε εύκολα το διπλό στην πρωτεύουσα από τον Απόλλωνα Αθηνών και μεταξύ των άλλων ξόρκισε έναν κακό δαίμονα!

Ανήμερα του παιχνιδιού όμως, θα είχαμε παραλίγο τραγωδία στη Εθνική οδό, λίγο έξω από την Κατερίνη (στο ύψος του Κορινού) στις 10 το πρωί.

Τι είχε συμβεί; Επιβατικό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα και ανετράπη με αποτέλεσμα τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό να βρεθούν τραυματισμένα στην άσφαλτο.

Εκείνη την ώρα περνούσε από εκεί πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ με προορισμό την Αθήνα και αρκετοί επιβάτες κατέβηκαν από αυτό για να βοηθήσουν τους τραυματισμένους.

Έπεσαν όμως και αυτοί με τη σειρά τους θύματα, καθώς Ι.Χ. που περνούσε, παρέσυρε μια ομάδα από αυτούς που τραυματίστηκαν (ευτυχώς ελαφρά οι περισσότεροι) και διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Οκτώ παιδιά (όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης) από 16-20 ετών είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, οι επτά τη γλίτωσαν με ράμματα και κάποιοι συνέχισαν για την Αθήνα προκειμένου να δουν τον ΠΑΟΚ (!), ο ένας που ήταν πιο σοβαρά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης!

Και αν αυτοί οι οκτώ σταθήκαν τυχεροί, δε συνέβη το ίδιο 15 χρόνια αργότερα στα Τέμπη, όπου θρηνήσαμε την απώλεια έξι αδερφών μας...

Και κάτι ακόμη ενδιαφέρον από εκείνο το ματς... Η τότε διοίκηση της ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της την επόμενη του αγώνα συνεχάρη τους οπαδούς της ομάδας (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών) που στήριξαν τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με επιστολή τηλεγράφημα που στάλθηκε στον τότε Πρόεδρο του Συνδέσμου, αείμνηστο Δημήτρη Κωνσταντινίδη (παππού)...

Χαρακτηριστικά αναφερόταν: "Κύριε Πρόεδρε. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες για την άψογη συμπεριφορά των μελών του συνδέσμου σας κατά την πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας της ομάδας μας.

Για την αμέριστη συμπαράστασή σας και για τις συγκινητικές διευκολύνσεις σας προς τα μέλη των Συνδέσμων Φίλων της συμπρωτεύουσας.

Σαν διοίκηση πιστεύουμε απόλυτα στη βοήθειά σας και στις κοινές προσπάθειες όλων μας για την αποφυγή κάθε ακρότητας και βίας στους αγωνιστικούς χώρους"

Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...