Δεύτερο «σπίτι» τους ο ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Με τα ρόστερ των τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ να έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ενόψει της νέας σεζόν, το PAOK24 σας παρουσιάζει εκείνους και εκείνες που θα συνεχίσουν να... γράφουν χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, με τα ασπρόμαυρα.
Πηγή: paok24.com
Δεύτερο «σπίτι» τους ο ΠΑΟΚ


Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν, κορονοϊού... επιτρέποντος, έχει ξεκινήσει, με τις ομάδες του Δικεφάλου να προετοιμάζονται πυρετωδώς για να επιστρέψουν στη δράση, μετά από μία περίεργη αγωνιστική χρονιά όπως η περσινή.

Σε πολλά από τα ασπρόμαυρα τμήματα, τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν τη φετινή σεζόν, θα είναι γνώριμα, με αρκετούς παίκτες και παίκτριες τα τελευταία χρόνια να έχουν συνδέσει το όνομα τους με την πορεία του ΠΑΟΚ.

Ασπρόμαυρη... παράδοση στα φιλέ

Γιάννης Τακουρίδης και Θάνος Τερζής κλείνουν φέτος μία πενταετία στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ και ετοιμάζονται για μία ακόμη σεζόν να φορέσουν τα ασπρόμαυρα με στόχο να επιστρέψουν το τμήμα στο δρόμο των επιτυχιών.

Στο γυναικείο τμήμα, η λίμπερο του Δικεφάλου, Μαρτίνα Ξανθοπούλου, παραμένει για τέταρτη διαδοχική σεζόν στην ομάδα, που είναι έτοιμη να καταγράψει τη δεύτερη συμμετοχή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η... παλιοσειρά και το νέο «αίμα»

Με τον Νίκο Κοκκώνη να αποσύρεται από την ενεργό δράση και τους Πετρίδη και Κυπραίο να αποτελούν παρελθόν, ο Αποστόλης Παλάσκας είναι ο μοναδικός που συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, αφού αυτή θα είναι η 14η του χρονιά στα ασπρόμαυρα. Από το νέο ρόστερ ξεχωρίζει και η περίπτωση του Αποστόλου που προέρχεται από τις ακαδημίες του Δικεφάλου, αλλά και όλων εκείνων των παιδιών που τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να παίρνουν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα και αποτελούν «έργο» των τμημάτων υποδομής.

Έτοιμες για νέες μεγάλες στιγμές

Το χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ την τελευταία διετία... σαρώνει εντός ελληνικών συνόρων και ταυτόχρονα θέλει να σταθεροποιηθεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα, συμμετέχοντας στις διεθνείς διοργανώσεις. «Κλειδί» της επιτυχίας είναι η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Η Παναγιωτίδου μένει στον Δικέφαλο για πέμπτη διαδοχική χρονιά, ενώ τα τέταρτα... κεράκια θα σβήσουν οι Χατζηπαρασίδου, Γκάτζιου, Νίκολιτς, Σαμολαδά, με τη Ζυγούρα να κλείνει φέτος τριετία στα ασπρόμαυρα.

Ένα τμήμα... οικογένεια

ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα τείνουν να γίνουν έννοιες ταυτόσημες, αφού ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και πρεσβευτής της χώρας στην Ευρώπη. Σε αυτό το τμήμα συναντάμε και τις παίκτριες εκείνες που έχουν αναπτύξει μία σχέση - ζωής με το σύλλογο. Η Βαρδαλή ετοιμάζεται για την 14η συνολικά χρονιά της στα ασπρόμαυρα, η Παπακωνσταντίνου για την 12η συνεχόμενη της, η Γκάτζου για την 8η, Δοϊρανλή, Κακακμπούκη και Πατερνά για την 7η, ενώ η Πίτσιου φέτος θα μπει στην 6η. Υπάρχουν φυσικά και οι Μήτκου, Πούλιου, Κωνσταντινίδου, Καραπέτσα και Νάση που συνεχίζουν στο τμήμα για 3η διαδοχική χρονιά.

Σταθερές... δυνάμεις

Τη δική της ξεχωριστή σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου έχει «χτίσει» τα τελευταία πέντε χρόνια η αρχηγός Ανθούλα Ταρπάγκου, που ετοιμάζεται για την έκτη της σεζόν στα ασπρόμαυρα. Η Ρένια Καρλάφτη μπαίνει στην τρίτη της σεζόν, ενώ η Αθηνά Λέξα που αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας, είναι γέννημα - θρέμμα των ακαδημιών του Δικεφάλου.

Τα δικά του παιδιά

Το πόλο ανδρών του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους αθλητές που προέρχονται από τα τμήματα υποδοχής, που συνεχίζουν να καταγράφουν μεγάλες επιτυχίες στις ηλικιακές κατηγορίες σε πανελλήνιο επίπεδο. Αρκετοί παίκτες του ασπρόμαυρου ρόστερ, όπως ο Κεχαλάρης, έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στην πρώτη ομάδα, ενώ άλλοι, όπως οι αδελφοί Προσινικλή, με μικρά... διαλείμματα, αποτελούν σταθερούς πυλώνες της ομάδας πόλο.

* Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση βέβαια να ξεχνάμε ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις περιπτώσεις των υπόλοιπων τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ. Πάλη, άρση βαρών, πυγμαχία, στίβος, κολύμβηση, κ.α, οφείλουν τα τελευταία χρόνια τις μεγάλες τους επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων στην παρουσία αθλητών και αθλητριών που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σε αυτά τα αθλήματα, ο Δικέφαλος αποτελεί σταθερό «αιμοδότη» των εθνικών ομάδων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη...