Η Θύρα 4 για την Τούμπα

Από sfina.gr: Το γήπεδο της Τούμπας γιορτάζει 61 χρόνια από την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιστορικού γηπέδου του ΠΑΟΚ και η Θύρα 4 φρόντισε να στείλει το δικό της μήνυμα.
Πηγή: sfina.gr
Η Θύρα 4 για την Τούμπα

Ο ιστορικός σύνδεσμος φιλάθλων του Δικεφάλου, κάνει αναδρομή στο γήπεδο που έχει ταυτιστεί με την ιστορία των «ασπρόμαυρων» και έχει αποθεωθεί σε όλο το πλανήτη για την μαγική ατμόσφαιρά του.

Αναλυτικά το μήνυμα της Θύρας 4:

61 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα εγκαίνια του πιο εμβληματικού γηπέδου της Ελλάδας, του σπιτιού του κάθε ΠΑΟΚτσή, της Τούμπας. Η Τούμπα από το 1959 που εγκαινιάστηκε έμελλε να καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων ως συνώνυμο της έδρας που καταπίνει τον αντίπαλο. Έγινε μύθος στα χείλη των αντίπαλων οπαδών και η είσοδος τους και μόνον σε αυτήν αποτελούσε πάντοτε την ύψιστη απόδειξη ανδρείας.

Η Τούμπα δεν είναι ένα γήπεδο σαν όλα τα άλλα, έχει μπολιασμένο μέσα στα γερασμένα τσιμέντα της το μεράκι και την αγάπη των προσφύγων παππούδων μας για το σύλλογο που λατρεύουμε. Δεν χτίστηκε με κρατικά κονδύλια, αλλά ο Λαός του ΠΑΟΚ συνέβαλλε στην ανέγερσή του γηπέδου τόσο μέσω του «Λαχείου υπέρ ανεγέρσεως του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ», όσο και με προσωπική εθελοντική εργασία. Οι περιγραφές και οι μαρτυρίες που περνούν από γενιά σε γενιά σχετικά με τη συνεισφορά του απλού ΠΑΟΚτση στην κατασκευή του γηπέδου συνιστά ένα από τα πιο συγκλονιστικά στοιχεία της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας. Η Τούμπα είναι αίμα από το αίμα του ΠΑΟΚ, ενός συλλόγου ο οποίος ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους που βήμα βήμα μέσα από τις δυσκολίες και τη ανέχεια κατάφερε να αγκαλιάσει και να κατακτήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και να γίνει ταυτόσημη έννοια με το Βορρά.

Η Τούμπα λανθασμένα αναφέρεται συχνά απλώς ως γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς αποτελεί έδρα ολόκληρου του Αθλητικού Συλλόγου. Εκτός από το ποδοσφαιρικό γήπεδο στους χώρους της λειτουργεί κολυμβητήριο, κλειστό προπόνησης μπάσκετ – βόλλευ και άλλα προπονητήρια. Στεγάζονται εξ' ολοκλήρου ή τμηματικά τα παρακάτω αθλήματα: πυγμαχία, πάλη, judo, tae kwon do, jiu jitsu, ποδηλασία, στίβος, κολύμβηση, μπάσκετ και βόλλευ. Στεγάζονται επίσης ο ΣΦ ΠΑΟΚ Τούμπας και ο σύλλογος βετεράνων του ποδοσφαίρου. Αποτελεί μια ΠΑΟΚτσήδικη (αθλητική) κυψέλη που προπονεί και δημιουργεί νέους αθλητές και έχει ταυτιστεί σε απόλυτο βαθμό με ολόκληρη την περιοχή και τους κατοίκους της. Το γήπεδο της Τούμπας αποτελεί λοιπόν έναν ζωντανό οργανισμό, 7 ημέρες τη βδομάδα και όχι μόνο όταν παίζει η ποδοσφαιρική ομάδα εντός έδρας.

Χρέος της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας είναι να αντιληφθεί την ιστορική της ευθύνη στις επερχόμενες εξελίξεις. Οφείλουμε όλοι το γήπεδο να διατηρήσει το χαρακτήρα του και να μη μετατραπεί σε ένα απρόσωπο εμπορικό κέντρο. Η πρόοδος του ποδοσφαιρικού τμήματος συνδέεται άμεσα με την πρόοδο του Αθλητικού Συλλόγου, και ακριβώς έτσι – ως εννιαίος ΠΑΟΚ πρέπει να πορευθούμε. Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις του μέλλοντος αλλά σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες, τις αρχές, τις αξίες και τα δεδομένα που μας έχουν παραδοθεί ώστε να τα παραδώσουμε και εμείς ατόφια στις μελλοντικές γενιές.

Διαβάστε ακόμη...