Αυτός είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Θέση, στυλ παιχνιδιού, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (vid)

Από repress.gr : Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, του Σέρβου μεσοεπιθετικού που έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα.
Πηγή: repress.gr
Αυτός είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Θέση, στυλ παιχνιδιού, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (vid)

Στα 24 του χρόνια, έκλεισε τον κύκλο του στους «αετούς» της Λισαβόνας, και παρά το γεμάτο συμμετοχές ξεκίνημα της πρώτης διετίας, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του, αναζητώντας τρόπο να επαναφέρει την καριέρα του στα στάνταρ που έδειξε πως μπορεί να βρεθεί.

Έχοντας από νεαρή ηλικία μεγάλες περγαμηνές, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε μεταγραφή από την Παρτιζάν στην Μπενφίκα όντας μόλις 20 χρονών τo 2016. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Σερβίας επίσης από μικρή ηλικία, και με τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Ένα 10άρι με ντρίμπλα και κάθετη πάσα

Αναλύοντάς τον, είναι ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά δεκαριού με κύριο προσόν του την εξαιρετική κάθετη πάσα που διαθέτει. Στην εθνική Σερβίας κ21 αγωνιζόταν ως δεκάρι, ενώ και στην Παρτιζάν αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη θέση.

Στη Μπενφίκα οι ανάγκες του συστήματος 4-1-4-1 τον έφεραν να παίζει περισσότερο στα πλάγια, λόγω και της ταχύτητας που τον διακρίνει μαζί με την καλή ντρίμπλα.

Ο ρόλος που θα του δώσει ο Φερέιρα

Στο 3-4-2-1 του Φερέιρα, θα αγωνίζεται στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Κουμπώνει στο συγκεκριμένο σχηματισμό απόλυτα, όντας παίκτης που έχει καλή αντίληψη, εξαιρετική τεχνική και κάθετη πάσα. Επίσης η ταχύτητα μαζί με τη ντρίμπλα του δίνουν τη δυνατότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο αμυντικό, στοιχείο που ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Τα παιχνίδια που του λείπουν

Ο Ζίβκοβιτς καλείται να κάνει το restart στην καριέρα του. Το γεγονός πως ο τελευταίος μήνας στον οποίο είχε διαδοχικές συμμετοχές ως βασικός ήταν ο Δεκέμβριος του 2018 θα αποτελούσε μειονέκτημα για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή βρισκόταν στη θέση του. Καλείται να βρει ξανά αγωνιστικούς ρυθμούς σε μια ομάδα που θα έχει τρεις διοργανώσεις να διαχειριστεί.

Διαβάστε ακόμη...