«Ζω για να κερδίζω!»

Από inpaok.com:Νωρίτερα ο Ράζβαν Λουτσέσκου μέσω του ΙΝPAOK σημείωσε πως δεν θα ήθελε να δει τον Δικέφαλο αντίπαλο με τη Ντιναμό Κιέβου του πατέρα του. Η ευχή του πραγματοποιήθηκε, αφού τελικά οι «ασπρόμαυροι» κληρώθηκαν με τη Μπενφίκα.
Πηγή: inpaok.com
«Ζω για να κερδίζω!»

Σε αυτό το κομμάτι ο Ρουμάνος μιλάει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία, για την ιστορία που έγραψε με την Αλ Χιλάλ, αλλά και τις γάτες του. Ενώ κάνει αναφορά και στις διαφορές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε στο INPAOK:

Τι κάνουν οι γάτες σου; Σου λείπουν;

«Δεν έχω δει τις γάτες που έχω στη Ρουμανία εδώ και 10 μήνες, αλλά είναι καλά και θα έλεγα ότι μου λείπουν. Λόγω κορονοϊου αν πάω στη Ρουμανία θα είναι δύσκολο να γυρίσω. Εδώ έχω επίσης 4 γάτες, ενώ ταΐζω και κάποιες αδέσποτες».

Κατέκτησες το πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία, είναι το 8ο τρόπαιο στην έως τώρα καριέρα σου. Είσαι ευχαριστημένος με την συγκομιδή που έχει κάνει;

«Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν είναι λίγα ή πολλά. Αλλά με κάνουν να θέλω να δουλέψω περισσότερο και να κερδίσω και άλλα. Θέλω να συνεχίζω να κερδίζω!»

Πανηγύρισες έντονα την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Στο γήπεδο πανηγύρισα έντονα ναι! Εκτός δεν γίνεται να πανηγυρίσουμε λόγω κορονοϊού. Δυστυχώς το γήπεδο ήταν άδειο λόγω της πανδημίας. Ωστόσο βγήκε όλη η πίεση που είχε συσσωρευτεί μέσα μας. Ήταν μια μεγάλη και σκληρή σεζόν. Η διακοπή λόγω κορονοϊού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη θέληση μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ανέβασε και άλλο την πίεση.

Ζω με αυτή την πίεση για να κερδίζω γιατί σκεφτόμουν ότι είναι σημαντικός ο τίτλος για όλους μας. Ήταν σημαντικό να δείξουμε σε όλους ποιοι είμαστε μετά και την κατάκτηση του Champions League. τώρα μπορώ να σου πω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και αφήσαμε το αποτύπωμα μας εδώ. Καμία ομάδα στη Σαουδική Αραβία δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια αυτό που πετύχαμε. Δηλαδή να κατακτήσει και το Champions League και το πρωτάθλημα!. Κομμάτι της επιτυχίας ανήκει σε όλους».

Αλήθεια πως είναι η μέρα μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου; Ποια τα συναισθήματα;

«Για μένα ευτυχία είναι η αγαλλίαση της ψυχής. Δεν είμαι σε ηλικία για να χορέψω και να τρελαθώ! Την επόμενη ημέρα ένιωσα ανακουφισμένος και πανάλαφρος. Όλα μου φαίνονται εύκολα να κάνω τώρα, ακόμα και πράγματα που δεν μου αρέσουν να κάνω. Πάω για τρέξιμο και νιώθω πιο ελαφρύς από ποτέ. Είναι μάλλον ο τεράστιος ενθουσιασμός που έχω μέσα μου. Τα πάρτι είναι για τους παίκτες. Δεν είμαι νέος αλλά νομίζω για την ηλικία μου στέκομαι καλά».

Κατέκτησες σχεδόν τα πάντα στη Σαουδική Αραβία (μόνο το Κύπελλο δεν έχει καταφέρει να σηκώσει), μήπως σιγά-σιγά ήρθε η ώρα να γυρίσεις πίσω στην Ευρώπη;

«Έχω να κερδίσω και το Κύπελλο που ακόμα δεν το έχω καταφέρει. Το συμβόλαιο μου τελειώνει το 2021, αλλά δεν σκέφτομαι το μέλλον. Δεν έχω κάποιο πλάνο ή στρατηγική για το μέλλον. Είμαι εδώ και δίνω τα πάντα ως το τέλος. Έχουμε ακόμα 2 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος. Ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το ασιατικό Champions League. Η διοργάνωση θα γίνει στο Κατάρ και λόγω κορονοϊού θα είναι παρόμοια με το φετινό ευρωπαϊκό Champions League. O στόχος μου είναι το κατακτήσω ξανά».

Αλήθεια ποιες οι διαφορές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με αυτό της Σαουδικής Αραβίας;

«Γενικά δεν ξέρω τι πιστεύει ο κόσμος αλλά η λίγκα εδώ είναι δύσκολή για αρκετούς λόγους. Κάθε ομάδα έχει 7 ξένους. Συνήθως είναι αρκετά διάσημοι και ο καθένας με την εμπειρία του είναι σημαντικός και για την ομάδα και για το πρωτάθλημα. Το 99% των προπονητών είναι και αυτοί ξένοι. Ο καθένας έρχεται για να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά και γενικότερα το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας. Υπάρχει πολύ ποδοσφαιρικό πάθος εδώ. Παιδιά, γυναίκες και άντρες το ζουν έντονα. Το ποδόσφαιρο τους κάνει να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, το ποδόσφαιρο τους κάνει να νιώθουν ελεύθεροι! Εδώ σε έναν αγώνα μπορεί να κερδίζει με 3-0, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις! Όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή! Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα εδώ. Όταν νιώθεις ότι όλα πάνε καλά, τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα γιατί έχεις... χαλαρώσει. Αν χάσεις ένα παιχνίδι ή φέρεις ισοπαλία τότε πέφτει η ψυχολογία της ομάδας. Θα έλεγα πως το πρωτάθλημα εδώ είναι πιο δυνατό από κάποια της Ευρώπης. Επίσης να σημειώσω ότι όταν είχαμε κόσμο στα γήπεδα δημιουργούνταν πολύ όμορφες ατμόσφαιρες! Το επίπεδο έχει ανέβει αισθητά τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Μην ξεχνάμε πως όταν δίνουμε αγώνα απόγευμα θα αγωνιστούμε με θερμοκρασία που ίσως να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα».

*Στα επόμενα δύο κομμάτια της συνέντευξης ο Λουτσέσκου μιλά για τον Ιβάν Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Αμπέλ Φερέιρα.

Διαβάστε ακόμη...