Κάθε δέκα χρόνια πιάνει... Τούρκους πελάτες! (vids)

Από sdna.gr: Το 2010 ήταν η Φενέρ. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά, η Μπεσίκτας δεχόταν τρία γκολ στο 30’. Μόνο η Γαλατά μένει πια για την ολοκλήρωση. Ας θυμηθούμε τι έγινε τότε και τώρα.
Πηγή: sdna.gr
Κάθε δέκα χρόνια πιάνει... Τούρκους πελάτες! (vids)

Ακριβώς μία δεκαετία μετά. Το deja vu είναι απίστευτο κι έχει ξανά... ελληνοτουρκικό άρωμα. Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα ήταν εκπληκτικός απέναντι στη Μπεσίκτας και με το εμφατικό 3-1 προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ανατρέχοντας όμως στο παρελθόν, θα θυμηθούμε ότι ο προηγούμενος θρίαμβος του Δικεφάλου απέναντι σε αντίπαλο από την Τουρκία, το επονομαζόμενο "Έπος της Πόλης", έγινε το ίδιο ακριβώς διάστημα. 

Σαν σήμερα, στις 26 Αυγούστου του 2010, ο ΠΑΟΚ του Παύλου Δερμιτζάκη είχε κληθεί να υπερασπιστεί στο "Σουκρού Σαράτζογλου" το εντός έδρας 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε. Και το έκανε, με τρόπο ψυχοδραματικό. Με τρόπο χιτσκοκικό. Με τρόπο... ΠΑΟΚ!

Από το 51' να κυνηγάει στο σκορ κι αφού νωρίτερα ο Σαλπιγγίδης είχε στείλει τη μπάλα άουτ σε κενό τέρμα! Το ματς τελικά πήγε στην παράταση. Και τι έγινε εκεί; Κεφαλιά-ασίστ του Βιεϊρίνια, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που είχε μπει αλλαγή στο 83' αντί του Φιλομένο, φεύγει στην πλάτη της τουρκικής άμυνας και εκτελεί τον Ντεμιρέλ για το 1-1 στο 102'! Ο εκστασιασμένος Βόσνιος έφευγε τρέχοντας στην άλλη πλευρά του γηπέδου για να κάνει τη φανέλα του... σημαία στο κοντάρι του κόρνερ, προσφέροντας έναν από τους πιο εμβληματικούς πανηγυρισμούς, μία από τις φωτογραφίες... carte postale, στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ.

 

Με αυτή την πρόκριση οι "ασπρόμαυροι", εξασφάλιζαν την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπως έκαναν και χθες, αυτή τη φορά με ήρωα έναν πολύ νεότερο ποδοσφαιριστή, το wonderkid του Δικεφάλου. Ο 18χρονος Τζόλης με ένα ντεμπούτο βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα κάθε πιτσιρικά που θέλει να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έκανε... σμπαράλια τη Μπεσίκτας με δύο γκολ και μία ασίστ κι έδωσε συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ.

 

Τι μένει πλέον για τους Θεσσαλονικείς; Να προσθέσουν στο παλμαρέ των θυμάτων τους και την τρίτη “μεγάλη” της Τουρκίας, τη Γαλατάσαραϊ. Ποιος ξέρει, ίσως να μη χρειαστεί να περιμένουν ξανά δέκα χρόνια...

Διαβάστε ακόμη...