Ένας Ιταλός με ψυχή ΠΑΟΚτσή! (1998)

Από aspromavresistories.blogspot.com: "Ήρθα στη Θεσσαλονίκη με την προοπτική να υπογράψω στον ΠΑΟΚ. Γυρεύω ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου και ο ΠΑΟΚ, μετά την Ιταλία, είναι ότι καλύτερο για μένα..."
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένας Ιταλός με ψυχή ΠΑΟΚτσή! (1998)

Τάδε έφη ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός Μίρκο Τάκολα, ο οποίος τέτοιες μέρες το 1998, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στον Δικέφαλο.

Ήταν επιλογή του Όλεγκ Μπλαχίν και σαν σήμερα 5/8/1998 προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν πολύωρες διαπραγματεύσεις μέχρι να φτάσουμε οριστικά στην τελική συμφωνία!

Ο Τάκολα για τα δύο χρόνια που θα έπαιζε στον ΠΑΟΚ θα έπαιρνε 100.000.000 δρχ. Σε εκείνη την προπόνηση, το παρόν έδωσε ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης ερχόμενος με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ.

Στην αθηναϊκή ομάδα πήγε επίσης με τη μορφή δανεισμού ο Πάρις Ζουμπούλης, με τον τελευταίο να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση από τον Δικέφαλο του Βορρά και τον τρόπο που αυτή έγινε ...

Ο Τάκολα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μια διετία (1998-2000), καταγράφοντας 28 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και 5 γκολ. Αξέχαστο αυτό που σημείωσε με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1998-1999 και ακυρώθηκε από τον απίθανο ... Παπαπέτρου.

Θυμόμαστε και το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε με ψαλιδάκι στον Πύργο εναντίον του Πανηλειακού (3:13 στο video που ακολουθεί)

Δείτε επίσης τα γκολ που σημείωσε εναντίον του Πανελευσινιακού την ίδια σεζόν στο 1:51 και 2:22 στο video που ακολουθεί.

O Μίρκο δέθηκε με την ομάδα και αυτό το δείχνει συχνά πυκνά! Πρόσφατα, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα με 2-0 (6/3/2017), έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Ωραία νέα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός άρπαξε δυο μπαλάκια και γύρισε στο σπίτι του. Χάρη στον ΠΑΟΚ, η μέρα μου ξεκίνησε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Κάθε φορά που βλέπω την Τούμπα, η καρδιά μου... χτυπάει σαν τρελή. Απλά φανταστική»! (Είπαμε, μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ!)

Διαβάστε ακόμη...