Ο mr. vertical Μίσιτς και οι βοήθειες από Μπίσε και Λημνιό

Από paok24.com: Οι 53 ασίστ και τα φετινά νούμερα του ΠΑΟΚ στην δημιουργία.
Πηγή: paok24.com
Ο mr. vertical Μίσιτς και οι βοήθειες από Μπίσε και Λημνιό

Ο Κροάτης μέσος του ΠΑΟΚ ήταν ο μαέστρος του Δικεφάλου όσον αφορά τη δημιουργία και αυτό φάνηκε και με την απόδοση της ομάδας κατά την απουσία του.

Έχουμε μιλήσει και με το παραπάνω για τα 77 φετινά του ΠΑΟΚ. Είτε τους σκόρερ της ομάδας, είτε τη δύναμη της στις στατικές φάσεις. Για να έχεις όμως καλά αποτελέσματα στις στατικές φάσεις, δεν φτάνει μόνο το σύστημα ή μία κομπίνα, αλλά και ο εκτελεστής του φάουλ ή του κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα στα 77 γκολ που πέτυχε, έγραψε 53 ασίστ, κάτι παραπάνω από τα ⅔ των προσπαθειών του...

Πρώτος φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον MVP της ομάδας για φέτος. Ο Γιόζιπ Μίσιτς μπορεί να μην ήταν στο βασικό κορμό της ομάδας από την αρχή της χρονιάς, αλλά μετά τα πρώτα παιχνίδια κέρδισε τη φανέλα του βασικού και δεν την έβγαλε σε κανένα σημείο της χρονιάς. Ο Κροάτης σε 32 συμμετοχές έγραψε 11 ασίστ, έναν αριθμό ρεκόρ εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμπαίκτες του στο βασικό κορμό της ομάδας είχαν πάνω από 40 συμμετοχες.

Μετά τον Κροάτη σταρ του ΠΑΟΚ, στη δεύτερη θέση ήρθαν δύο παίκτες που δεν είχαν και την καλύτερη απόδοση μέσα στην χρονιά. Παρόλα αυτά οι Δημήτρης Λημνιός και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έγραψαν από 7 ασίστ μέσα στη σεζόν, ενώ ο έτερος MVP της χρονιάς, Δημήτρης Γιαννούλης είχε 6 ασίστ, κάνοντας μάλιστα το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών για φέτος με 44 παιχνίδια (όλα βασικός).

Από τον Γιαννούλη και έπειτα τα ατομικά νούμερα του ΠΑΟΚ πέφτουν. Με 3 ασίστ μέσα στην χρονιά ήταν 4 παίκτες. Ο Άκπομ, ο Πέλκας, ο Βιεϊρίνια και ο Ροντρίγκο, με την τελευταία ασίστ του Βραζιλιάνου μπακ να είναι αυτή στον Μιχάι μέσα στο Καραϊσκάκη που ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη δεύτερη θέση και την είσοδο στα προκριματικά του Champions League.

Τέλος από δύο ασίστ είχαν ο Χοσέ Κρέσπο και ο Στοχ, ενώ από μία είχαν 6 παίκτες. Σφιντέρσκι, Ίνγκασον, Μάτος, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί και Λάμπρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο τελικές πάσες του Στοχ ήταν στα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός (Λαμία και Άρης), ενώ το χαμηλό στατιστικό του Μάτος είναι εξ αιτίας της αλλαγής συστήματος και της θέσης του περισσότερο σαν τρίτο στόπερ.

Από τα αξιοπερίεργα της σεζόν ότι όπως και στον πίνακα των σκόρερ, έτσι και στις ασίστ, οι Ζαμπά και Μαουρίτσιο δεν μπόρεσαν να γράψουν το όνομα τους...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...