Από τη μακρινή Αυστραλία ... στον ΠΑΟΚ (1988)

Από aspromavresistories.blogspot.com Σαν σήμερα στις 14/7/1988, ο Τζόνι Αναστασιάδης συμφώνησε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και θα γινόταν κάτοικος Τούμπας...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Από τη μακρινή Αυστραλία ... στον ΠΑΟΚ (1988)

Ο 20χρονος (γεννημένος στις 13/8/1968) ομογενής από την Αυστραλία παίκτης, αρχικά εντάχθηκε στην ομάδα Νέων, όμως ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εκείνο το καλοκαίρι, στην (τότε) Δυτική Γερμανία.

Πριν έρθει στον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στην Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, ενώ ήταν ήδη διεθνής με την Εθνική ομάδα Νέων της Αυστραλίας. Το προξενιό με τον ΠΑΟΚ το έκανε ο παλαίμαχος παίκτης του Δικεφάλου, ο Γιαννέλος Μαργαρίτης, που μίλησε γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια στη διοίκηση.

Ο Αναστασιάδης αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1988 ως το 1997, καταγράφοντας 203 συμμετοχές (για το πρωτάθλημα), ενώ σκόραρε 24 φορές, σημειώνοντας κάποια εντυπωσιακά γκολ...

Για τη μεταγραφή του η διοίκηση Δεδέογλου, έδωσε στην πρώην ομάδα του Αναστασιάδη 6.000.000 δραχμές, ενώ αν τελικά ο Ρίνους Ίσραελ αποφάσιζε να τον κάνει επαγγελματία, το ίδιο ποσό θα έπαιρνε και ο παίκτης. Επίσης θα έπαιρνε – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- 2.000.000 δραχμές κάθε χρόνο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είχε τονίσει: «Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, αφού ήταν η ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να καθιερωθώ στην ομάδα»

Σήμερα ο συμπαθής Τζόνι ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη ασκώντας το επάγγελμα του προπονητή, ενώ δε σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας πως όντως ήταν η ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί!

Μιλώντας πρόσφατα για την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ, είχε επισημάνει: «Ήταν ένα όνειρο για μένα να παίξω στην Ελλάδα και στην ομάδα που αγαπούσα από μικρό παιδί. Ήμουν πάντα ΠΑΟΚτσής.

Ο πατέρας μου, φόλα ΠΑΟΚτσής, με παρέσυρε. Το 1998, λοιπόν, μετακόμισα στην Ελλάδα. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Ποδοσφαιρικά, βέβαια, δεν πέτυχα όσα θα ήθελα. Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τότε στον ΠΑΟΚ. Στα 9.5 χρόνια στην ομάδα έζησα Βουλινό, Δεδεόγλου, Αλεξόπουλο, Μπατατούδη. Τέσσερις προέδρους και 17 προπονητές».

Την ίδια μέρα (14/7), έφτασε στη Θεσσαλονίκη με 48ωρη καθυστέρηση ο Λουίς Φερνάντο, που βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Μια μεταγραφή που θα στοίχιζε 40.000.000 δραχμές και τελικά με τη σύμφωνη γνώμη του Ίσραελ ολοκληρώθηκε τις επόμενες μέρες.

Ο Φερνάντο, εξαιρετικός τεχνίτης, 10άρι καθαρό, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1988-1989 σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ σκόραρε 5 φορές.

Διαβάστε ακόμη...