Χρόνια πολλά Ενέα

Από paokfc.gr: Η οικογένεια της ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Ενέα Μιχάι, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 22, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.
Πηγή: paokfc.gr
Χρόνια πολλά Ενέα

Η ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι γεμάτη ταξίδια. Ο Ενέα Μιχάι παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21 ετών έχει κάνει ήδη αρκετά. Γεννήθηκε στην Αλβανία στις 5 Ιουλίου του 1998, έζησε για λίγο στη Θεσσαλονίκη, μετακόμισε στη Ρόδο, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρκά βήματα πριν καταλήξει στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός τον είχε εντοπίσει όταν ακόμα αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Διαγόρα. Τον προσκάλεσε για δοκιμαστικό και η απόφαση ήταν εύκολη για τους Αγρινιώτες. Η οικογένεια Μιχάι δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα και έστειλε τον Ενέα να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Οι εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες του Παναιτωλικού ανάγκασαν τους επιτελείς της πρώτης ομάδας να τον καλέσουν για προπονήσεις και σταδιακά να τον προετοιμάσουν για το αντρικό ποδόσφαιρο.

Μετά από κάποιες παρουσίες στην αποστολή της πρώτης ομάδας, στις 11 Ιανουαρίου του 2017 ήταν η ώρα για το ντεμπούτο του. Αντίπαλος; Ο ΠΑΟΚ. Ο Μιχάι πέρασε σαν αλλαγή στο φινάλε της αναμέτρησης για το Κύπελλο Ελλάδας.Τη σεζόν 2016-17 δεν πήρε άλλη ευκαιρία, αλλά από την επόμενη πήρε φανέλα βασικού και δεν κοίταξε πίσω. 29 συμμετοχές, που συνδυάστηκαν από εξαιρετικές εμφανίσεις, τον καθιέρωσαν γρήγορα ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα στόπερ του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2018-19 είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετό διάστημα αλλά και πάλι πρόλαβε να μετρήσει 19 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Μιχάι αγωνίστηκε σε δύο αγώνες της Εθνικής Αλβανίας Κ21, έχοντας συμμετάσχει και σε ένα παιχνίδι της Κ19, πριν έρθει το φθινόπωρο του 2018 η πρώτη κλήση για την Ανδρών, με την οποία έκανε ντεμπούτο σε αγώνα του Nations League κόντρα στη Σκωτία.

Οι ομάδες που τον... φλέρταραν από το εξωτερικό ήταν πολλές, αλλά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ανταγωνισμό και απέσπασε την υπογραφή του.

Τη φετινή σεζόν ο Ενέα Μιχάι έχει αγωνιστεί σε τρεις αγώνες, παίρνωντας τις πρώτες εμπειρίες του με την ομάδα του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...