Σαν Σήμερα: «Νταμπλούχοι Μάγκες»

Από acpaok.gr: Σαν Σήμερα, το 2015, το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικρατεί στα πέναλτι του Διομήδη Άργους στο Παλατάκι, και κατακτά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Πηγή: acpaok.gr
Σαν Σήμερα: «Νταμπλούχοι Μάγκες»

Μία χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες στο τμήμα, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην κανονική διάρκεια, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 39 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες, μία ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, και δύο ήττες από τον πρωτοπόρο Διομήδη, αφού η ομάδα του Άργους είχε τερματίσει πρώτη με 43 βαθμούς.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη, αντιμετώπισε την Αναγέννηση Βύρωνα στην προημιτελική φάση, την οποία και απέκλεισε εύκολα με 2-0 στις νίκες.

Για την ημιτελική φάση, ο ΠΑΟΚ βρήκε στον δρόμο του την ΑΕΚ, με την οποία είχε μία νίκη και μία ισοπαλία στην κανονική διάρκεια. Οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» κάνοντας το 2/2 στην ημιτελική σειρά, προκρίθηκαν στον τελικό, εκεί όπου θα έβρισκαν στον δρόμο τους τον Διομήδη Άργους, ο οποίος είχε περάσει τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 2-0 νίκες.

Στον πρώτο τελικό, ο πρωτοπόρος Διομήδης φιλοξενούσε τον ΠΑΟΚ, σε μία έδρα στην οποία ήταν 26 παιχνίδια αήττητος.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει ισόπαλο, 12-12. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι όπως προμηνυόταν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα μέχρι και το 22-22. Το «χρυσό» νικηφόρο τέρμα σημείωσε ο Στάθης Κεσίδης δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Δικέφαλος ανέτρεψε το σκορ, αφού στο 58' ήταν πίσω στο σκορ με 22-21, με τον Κοκώνη να ισοφαρίζει σε 22-23, και τον Κεσίδη να δίνει τη νίκη αφού μετά από κλέψιμο, εκτέλεσε και σκόραρε για το 22-23.

27 Μαΐου 2015, ΠΑΟΚ-Διομήδης Άργους 43-40 (40-40 κ.δ.), «Νταμπλούχοι Μάγκες»

Με τις μνήμες νωπές από την κατάκτηση του Κυπέλλου στο «Παλατάκι» κόντρα στην ΑΕΚ, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έδωσε δυναμικό παρών και με τον Διομήδη Άργους με στόχο να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο.

Περίπου 2000 φίλαθλοι του Δικεφάλου βρέθηκαν στο πλευρό των παικτών του ΠΑΟΚ, αφού οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» απείχαν μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα.

Σε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, οι παίκτες των δύο ομάδων μάχονταν μεταξύ τους με την πιο κυριολεκτική έννοια του αθλητικού όρου. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Διομήδη μπροστά με 13-14, και μετά από μία ένταση που δημιουργήθηκε αποβλήθηκαν οι Τσακίρης (ΠΑΟΚ), Ντάσεβιτς και Σαμαράς (Διομήδης).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 24-29 ενώ απέμεναν πέντε λεπτά για την ολοκλήρωση του δεύτερου τελικού. Οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» επιβεβαίωσαν τον τίτλο που είχαν πάρει από τον κόσμο του Δικεφάλου και με ένα επιμέρους 5-0, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, 29-29.

Κάπως έτσι και το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 40-40. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο ψύχραιμοι και με 3-0 σκορ, πήραν τη νίκη και παράλληλα πανηγύρισαν το «νταμπλ» ένα μήνα μετά από το αντίστοιχο επίτευγμα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ.

MVP της χρονιάς είχε αναδειχθεί ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλβανός.

ΠΑΟΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 43-40

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 4-7, 7-9, 9-11, 13-14 (ημχ.), 16-17, 17-19, 19-22, 21-24, 24-29, 29-29 (ημχ.), 35-35 (α΄παρ.), 40-40 (β΄παρ.), 3-0 (πεν.)

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζαγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης 1, Κοκώνης 5, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 11, Τσανακτσίδης, Τσακίρης 3, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Καραγκιοζόπουλος, Κεσίδης Σ. 6

Διαβάστε ακόμη...