«Όταν πρέπει να ξεπληρωθούν γραμμάτια, δεν «κουνιέται» η Δικαιοσύνη»

Από paok24.com:O δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω, Μπάμπης Αποστολίδης, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Libero 107,4, και αναφέρθηκε τόσο στη σημερινή ημέρα μνήμης, όσο και για τα διάφορα δικαστικά ζητήματα στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.
Πηγή: paok24.com
«Όταν πρέπει να ξεπληρωθούν γραμμάτια, δεν «κουνιέται» η Δικαιοσύνη»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σημερινή ημέρα της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:
«Αυτή η μέρα τιμάται σε πέντε ηπείρους, γιατί υπάρχουν παντού σύλλογοι. Τιμάται ως ημέρα μνήμης των θυμάτων μια άγριας γενοκτονίας με 353.000 νεκρούς. Μία απάνθρωπη σφαγή, την οποία προετοίμασε και σχεδίασαν δύο Γερμανοί στρατηγοί, που έκαναν πρόβα σε εμάς και τους Αρμένιους για το μετέπειτα Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Στο πλαίσιο αυτής της Εθνοκάθαρσης, έγινε η δική μας Γενοκτονία. 100.000 ποντιακές οικογένειες, έχουν να σας διηγηθούν ιστορίες. Έχουν μια ιστορική διαδρομή, ποιος έσωσε ποιον, πως μας εξανδραπόδησαν, πως μας έσφαξαν...»

Για τις δικαστικές υποθέσεις του ΠΑΟΚ:
«Με μερικές άστοχες ενέργειες οι οποίες δεν έχουν πολλή σημασία, δώσαμε στις ομάδες του Π.Ο.Κ. το δικαίωμα να μας επιτιμούν. Είναι σαν ο λήσταρχος Νταβέλης να κατηγορεί κάποιον, ότι πήρε μια φέτα ψωμί που δεν έπρεπε. Χειριστήκαμε αρκετές περιπτώσεις λάθος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δεν αποτελεί μομφή προς διοικήσεις και νομικά συμβούλια, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ένας καλύτερος χειρισμός».

Για την απαξίωση της Δικαιοσύνης που υπάρχει σε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας:
«Εκεί που θέλει να επέμβει το Κράτος για να δώσει δρόμο να βαδίσουν οι δικαστικές αρχές, το κάνει. Εκεί που έχει να ξεπληρώσει γραμμάτια, δεν κουνιέται τίποτα. Ο παιδεραστής είχε ξεχωριστές ποινές, οι οποίες αφού συγχωνεύτηκαν κατέληξαν από το νόμο, σε 20 χρόνια. Αυτήν την ποινή, την εξέτισε και βγήκε. Δεν είχε ισόβια. Σε αντίθεση με τους βιαστές-δολοφόνους της Ρόδου που έχουν ισόβια κάθειρξη, που σημαίνει 16 χρόνια μέσα για να τολμήσεις να κάνεις αίτηση να βγεις. Δεν έχει άδικο που ο κόσμος μπερδεύεται, γιατί με τόση πολυνομία, μπερδευόμαστε κι εμείς οι δικηγόροι. Το ότι η Δικαιοσύνη, λειτουργεί, λειτουργεί. Ότι αργεί ναι, αργεί. Εγώ είμαι 31 χρόνια δικηγόρος, δεν ήρθε ποτέ κανένας στο γραφείο μου να ζητήσει Δικαιοσύνη. Όλοι ζητούν να κερδίσουν την υπόθεση τους».

Διαβάστε ακόμη...