Πρόκριση στον τελικό με Κουιρουκίδη (1955)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 15/5/1955, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Δόξα Δράμας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1954-1955 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πρόκριση στον τελικό με Κουιρουκίδη (1955)

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Λάμπης Κουιρουκίδης στο 11ο λεπτό της παράτασης!

Η Δόξα ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να είναι απειλητική για την εστία μας, ενώ στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να φτάσει στο γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας Μποϊτάρης της Δόξας, ήταν σε εξαιρετική μέρα κατεβάζοντας ρολά!

Στο 69' ο διαιτητής Τζίτζης έδωσε πέναλτι υπέρ μας, όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Πιστικού, το εκτέλεσε ο Γιεντζής, όμως ο Μποϊτάρης έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ!

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε 0-0 και οι ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση.

Έτσι στο 11ο λεπτό ο Κιουρτζής εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουιρουκίδης με κοντινό πλασέ σκόραρε, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στον τελικό!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Κεμανίδης, Χασιώτης, Γερούδης, Δουκάκης, καλογιάννης, Γιεντζής, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Κιουρτζής

Δόξα Δράμας: Μποϊτάρης, Κοτρίδης, Γρηγοριάδης, Νικολαΐδης, Πιστικός, Λουκανίδης, Ιγνατίου, Καραλάζος, Χατζημιχαήλ, Γεωργιάδης, Ιωάννου

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας αποκλείσει τον Μακεδονικό (2-0), την Ελπίδα Δράμας (3-2), τον Πανιώνιο (2-4) και την Δόξα Δράμας (1-0).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...