«Φεύγω γεμάτος!»

Ο έμπειρος πίβοτ ρίχνει αυλαία σε μία σπουδαία καριέρα και μιλάει για την απόφαση που έλαβε, την πορεία του στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα έντονα συναισθήματα που βίωσε τον τελευταίο καιρό.
Πηγή: forza
«Φεύγω γεμάτος!»


2008-2020. Ο Νίκος Κοκκώνης όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε πιστά τη φανέλα του ΠΑΟΚ ζώντας μεγάλες στιγμές με το τμήμα χάντμπολ του Δικεφάλου, σε μία ομάδα στην οποία μπορεί να βρέθηκε από... σπόντα όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στη FORZA, αλλά την αγάπησε και έγινε οπαδός της.

Ο έμπειρος πίβοτ το τελευταίο διάστημα λαμβάνει συνεχώς μηνύματα από συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, ακόμη και απλό κόσμο που τον συγκινούν.

«Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά. Μου έχουν στείλει μηνύματα ακόμη και οπαδοί από αντίπαλες ομάδες! Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που ζω. Δεν πίστευα ότι με σέβονται σε τέτοιο βαθμό. Είναι συγκινητικό. Φεύγω γεμάτος από το χώρο σαν παίκτης».

Όπως εξηγεί και ο ίδιος η απόφαση που πήρε δεν ήταν εύκολη, αλλά θεωρεί ότι ήταν η σωστή:

«Ειλικρινά είναι η δυσκολότερη απόφαση στην καριέρα ενός αθλητή. Υπήρχαν τρία με τέσσερα χρόνια που η ιδέα αυτή γυρνούσε στο μυαλό μου. Είμαι από 11 χρονών στα γήπεδα με καθημερινές προπονήσεις, είναι κάτι που θα μου λείψει. Με την απόφαση αυτή πάντως θεωρώ πως κάνω καλό και στον εαυτό μου, αλλά και στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Να έρθει μία ανανέωση. Εγώ πλέον είμαι σαν οπαδός του τμήματος, θέλω μόνο το καλό του ΠΑΟΚ».

«ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

Ο Νίκος Κοκκώνης μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να μείνει πιστός στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια:

«Όλα έγιναν από... σπόντα. Εγώ ήμουν στην Ισπανία λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας του πατέρα μου και έπρεπε να γυρίσω για να αναλάβω τη δουλειά. Δεν ήθελα να παίξω, αλλά ο πατέρας μου, μου είπε να συνεχίσω γιατί θα είχε τύψεις εάν σταματούσα γι’ αυτόν. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Ξεκινήσαμε δυνατά με τίτλους. Έφτασα μία χρονιά πολύ κοντά στο να φύγω από την ομάδα, όμως η αγάπη των συμπαικτών μου, των προπονητών, των οπαδών ήταν αυτή που με κράτησε».

Όσο για το ξεχωριστό δέσιμο που έχει αποκτήσει το τμήμα με τον κόσμο του συλλόγου σχολίασε:

«Το άθλημα αυτό ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚτσή. Είναι δυναμικό άθλημα, καταφέραμε με τους τίτλους που κερδίσαμε να φέρουμε μεγάλες χαρές στον κόσμο. Βέβαια, σκεπτόμενος τα όσα έχουμε κάνει με την ομάδα μέχρι στιγμής πιστεύω πως σε έναν βαθμό αδικήσαμε και τους εαυτούς μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους τίτλους. Είμαι πάντα σκληρός κριτής με τον εαυτό μου».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα όσα βιώνει η κοινωνία το τελευταίο διάστημα:

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει για όλους μας. Ξαφνικά μία ημέρα ξυπνήσαμε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο που θα έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας τον ατομικισμό, το πώς θα βολέψουμε τον εαυτό μας και να προτάξουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη. Όλο αυτό που ζούμε θα το θυμόμαστε και θα το μνημονεύουμε για πολλά χρόνια».

Διαβάστε ακόμη...