«Καλύτερα Ρώσος, παρά… Κολομβιανός»

Από thessports.gr: Για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά του Ιβάν Σαββίδη στο πρόσφατο Δ.Σ της Λίγκας, μίλησε ο Μπάμπης Αποστολίδης.
Πηγή: thessports.gr
«Καλύτερα Ρώσος, παρά… Κολομβιανός»
Ο γνωστός ποινικολόγος σχολίασε στον FOCUS FM 103,6 την στάση του Λευτέρη Αυγενάκη για την επιστροφή στην ενεργό δράση, ενώ αποκάλυψε τις αντιδράσεις που “έρχονται” από τον Ποντιακό Ελληνισμό.Αναλυτικά όσα είπε :Για τον Αυγενάκη : «Σε γενικές γραμμές σε μια επιτυχημένη κυβέρνηση που αντιμετώπισε δυο κρίσεις στον Έβρο και με τον κορονοϊό, απορώ γιατί ο κ. Αυγενάκης είναι ακόμα υπουργός. Είναι η μοναδική παραφωνία αυτής της κυβέρνησης. Καλά ήταν όταν τον είχαν παραμερίσει 2-3 μήνες ο κ. Γεραπετρίτης και οι άλλοι. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπισε αυτή από υπουργό, σε ότι αφορά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Η πολιτεία έκλεισε επιχειρήσεις, σχολεία, πανεπιστήμια, λέτε να μην μπορεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο;».Για τα τεστ κορονοϊού: «Ο υπουργός ας βάλει τις προδιαγραφές και μετά ας βάλλει κατά της Λίγκα ή των ομάδων που δεν θα τα αγοράσουν. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό τεστ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να «νίπτει τας χείρας του». Οι Πόντιοι Πιλάτοι απέθαναν και αυτός που υπήρχε ήταν κατάπτυστος».Για την δήλωση Μαρινάκη: «Και εγώ Ρώσος είμαι, αν είναι ο Σαββίδης. Και Βούλγαρος και Τούρκος! Θα μας δώσει υπηκοότητα ο Μαρινάκης και το ποδοσφαιρικό κέντρο της Αθήνας: Ας μάθει ο κ. Μαρινάκης ότι οι άνθρωποι έφυγαν από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και διατήρησαν ταυτότητα και όνομα, παρά τις διώξεις. Για αυτό λέγεται Σαββίδης, επειδή δεν άλλαξε όνομα. Είναι εξύβριση αυτό που έκανε ο Μαρινάκης, υπάρχει και σχετικός αντιρατσιστικός νόμος. Που είναι οι εισαγγελείς να κινηθούν αυτεπάγγελτα; Τι θα πει Ρώσος; Ο άνθρωπος παρέδωσε το ρώσικο διαβατήριο του, έχει ελληνικό πλέον, πήρε ελληνικό υπηκοότητα, γνωρίζοντας ότι θα του στερούσε το δικαίωμα να παραμείνει στην Δούμα. Ο Σαββίδης το θυσίασε για να είναι Έλληνας! Για αυτό στεναχωριούνται κάποιοι, επειδή είναι ο μοναδικός επενδυτής στην Βόρεια Ελλάδα. Γιατί δεν πήγε στην Αθήνα, για να δώσει μίζες. Για αυτό είναι Ρώσος ο Σαββίδης για αυτούς! Αν πήγαινε στην Αθήνα, αυτοί θα έκαναν τα ποντιακά την επίσημη γλώσσα του κράτους!. Ο Σαββίδης καταλαβαίνει ελληνικά, αλλά μιλάει ποντιακά άπταιστα. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης είναι Ρώσος, όσο ο Μαρινάκης έχει σχέση με την οικογένεια Υψηλάντη όσο το λάδι με το ρετσινόλαδο. Είναι Ρώσος ο Καποδίστριας; Είναι Ρώσος αυτός που άρχισε την ελληνική επανάσταση του 1821; Προτιμώ να είμαι Ρώσος, παρα.. Κολομβιανός!».Και στην συνέχεια πρόσθεσε: “Γιατί ξόδεψε λεφτά ο Μαρινάκης να φτιάξει μνημείο σε μια πλατεία του Πειραία για την γενοκτονία των Ποντίων, όταν μιλάει έτσι για τον Σαββίδη; Αυτός που έφτιαξε το μνημείο, ήταν Πόντιος και οι πρόγονοι του από το Μπατούμι».

Για την στάση των Ποντιών : “Εμείς σαν Πόντιοι αισθανόμαστε πολύ προσβεβλημένοι. Και τον Μελισσανίδη να έλεγαν έτσι, τα ίδια θα έλεγα. Ο Μελισσανίδης έχει φτιάξει την Παναγία Σουμελά, που έχει φτιάξει ένα κόσμημα. Ένα αρχονταρίκι που είναι μνημείο με δικά τους λεφτά, στον χώρο της Μονής. Πρόσφερε ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης τι πρόσφερε στον ποντιακό ελληνισμό; Θα βγάλει ανακοίνωση άμεσα για τον Μαρινάκη το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι ντροπή να αποτελεί έναν Έλληνα στο σώμα και την ψυχή, Ρώσο. Το έχω θέσει στο συμβούλιο και θα καταδικάσει την δήλωση αυτή ως ανθελληνική κίνηση. Δεν θα είναι ανακοίνωση της Πανελληνίας Ένωσης Ποντιών, αλλά του Παγκόσμιου Συμβουλίου του Ποντιακού ελληνισμού”.

Διαβάστε ακόμη...