«Καλή Ανάσταση σε όλους» (pic)

Από thessports.gr:Τις δικές του ευχές ενόψει των ημερών της Ανάστασης και του Πάσχα έστειλε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.
Πηγή: thessports.gr
«Καλή Ανάσταση σε όλους» (pic)

Η δημοσίευση αναφέρει:

Από τα διάφορα φανερά κι απόκρυφα που αποπνέουν οι ημέρες, ξεχωρίζει η αφελής έως κουτοπόνηρη απορία «γιατί δεν σώζει τον εαυτό Του, έκανε τόσα θαύματα για τους άλλους και δε μπορεί να γλυτώσει από το μαρτύριο;» Αρχικά φωτογραφίζει την εθελοτυφλία μας, αν δεν πιστέψεις από 99 θαύματα, θα σε έπειθε το 100ο;

Αποτυπώνει επίσης τη διαχρονική αδυναμία του ανθρώπου να ξεχωρίσει το γήινο από το επουράνιο, το φθαρτό από το άφθαρτο, το βατό από το υπερβατικό, το ανθρώπινο από το Θεϊκό. Αν ήμασταν εμείς στη θέση του, όχι μόνο θα είχαμε ως προτεραιότητα να απαλλαγούμε από τα βάσανα, αλλά αμέσως μόλις δραπετεύαμε από το θάνατο, θα ζητούσαμε εκδίκηση από τους διώκτες μας. Και σίγουρα θα επιδιώκαμε να καταγγείλουμε την πλεκτάνη, για να ξαναγίνουμε αποδεκτοί στην κοινωνία.

Ο καθένας μας άλλωστε νομίζει πως βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε ένα τίποτα. Μπρος στην αιωνιότητα, το πέρασμα μας διαρκεί όσο το άναμμα ενός σπίρτου. Αυτός ο μετατρεπόμενος σε ασθένεια, εγωισμός, αποτυπώνεται σε κάθε μας λέξη, σε κάθε μίζερη σκέψη και επιθυμία μας, «γιατί δεν έχω δουλειά, πιο άνετο σπίτι, πιο γρήγορο αυτοκίνητο, γιατί έχω τόσα προβλήματα;»

Τα όποια αν ποτέ αποκτήσουμε, θα είμαστε πάλι δυστυχισμένοι διψώντας για περισσότερα... Ουδέποτε απορούμε γιατί εμείς έχουμε σπίτι κι ένα πιάτο φαγητό, όχι όμως ο άστεγος κι ο πεινασμένος.

Γιατί μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της φύσης, να περπατάμε, σε αντίθεση με τον τυφλό και τον καθηλωμένο σε καροτσάκι.

Καλή Ανάσταση σε όλους...

Διαβάστε ακόμη...