Επίδοξοι πρωταθλητές σε… αναμονή!

Μ’ εξασφαλισμένη την πρόκριση στο φάιναλ φορ πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Κ-17 περιμένει να μάθει αν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το φετινό πανελλήνιο τίτλο
Πηγή: thessports.gr
Επίδοξοι πρωταθλητές σε… αναμονή!

Ποια είναι η ταυτότητα της ομάδας νέων Κ-17, που έχει κερδίσει τα 20 από τα 23 παιχνίδια της σεζόν;

Toν περισσότερο χρόνο συμμετοχής έχει ο Τίτος Κουτεντάκης, ο οποίος έλειψε μόνο από ένα παιχνίδι. Γεννημένος στις 22 Αυγούστου 2003 στο Ηράκλειο, αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2018. Οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ τον είχαν ανακαλύψει πριν δύο χρόνια σε ένα παιχνίδι μεταξύ των μικτών ομάδων Σερρών και Ηρακλείου. Το Μάιο του 2018 ο νεαρός αμυντικός χαφ είχε ακολουθήσει την αποστολή της Κ-15 του ΠΑΟΚ σε τουρνουά στη Λιόν, πείθοντας με τις εμφανίσεις του τους ανθρώπους του Δικεφάλου να προχωρήσουν στην απόκτηση του.

Από ομάδες της περιφέρειας προέρχονται και οι Γιάννης Μανωλιούδης (Ολυμπιακός Ρεθύμνου, 21 συμμ.), Ζήσης Τσίκος (Κρόνος Καστοριάς, 19 συμμ.), Λάμπρος Σμυρλής (Cosmos Μουδανίων, 22 συμμ.), Μάριος Σινανάι (ακαδημία Καρακούση Τρικάλων, 18 συμμ.), Βασίλης Κιτσάκης (ΑΟ Γιάννινα, 17 συμμ.), Θόδωρος Σπυριδόπουλος (Ακρίτας Νευροκοπίου, 18 συμμ.), Κώστας Κουλιεράκης (Δόξα Calcetto Χανίων, 14 συμμ.), Μάριος Μπάμπουρας (Φίλιππος Δράμας, 16 συμμ.), Γιώργος Κουλούρης (ΑΟ Κέρκυρα, 15 συμμ.), Ισίδωρος Κουτσίδης (Δόξα Δράμας, δέκα συμμ.), Αργύρης Δαρέλας (ΑΟ Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, 11 συμμ.), Γιώργος Τσιακούμης (Ναυπακτιακός Αστέρας, οχτώ συμμ.), Νίκος Σπυράκος (ΑΕ Πρέβεζας, 14 συμμ.), Απόστολος Ξεπαπαδάκης (Αστέρας Τρίπολης, οχτώ συμμ.), Μιχάλης Καμαρός (ΑΣ Κόρινθος, πέντε συμμ.) και Πέτρος Χατζηαλεξιάδης (Ακαδημία Γιαννιτσών, τρεις συμμ.).

Βασικό στέλεχος είναι ο Λευθέρης Τασιούρας (22 συμμ.), ενώ στο ρόστερ ανήκουν και οι Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (11 συμμ.), Δημήτρης Κουΐδης (δέκα συμμ.), Αγγελος Ζίλος (δέκα συμμ.), Γιάννης Τσαλουκίδης (τρεις συμμ.) και Κώστας Παϊραζίδης (μία συμμ.).

Άλλοι δύο παίκτες, οι Γιώργος Κούτσιας και Γιάννης Κωνσταντέλιας, που ουσιαστικά θεωρούνται παίκτες της Κ-19, έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με την Κ-17. Ο μεν Κούτσιας έπαιξε σε τέσσερα ματς, ο δε Κωνσταντέλιας σε ένα. Σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακες, τις περισσότερες συμμετοχές (14) είχε ο Δημήτρης Μοναστηρλής, ενώ σε άλλα εννέα παιχνίδια την εστία υπερασπίστηκε ο Νίκος Μπότης.

Συμμετοχή στο πρώτο μισό της σεζόν είχαν και οι Φαμπιάν Τσέλα και Κώστας Θεοδωρίδης.

* Εκτός από τον Κεδίκογλου, σκόρερ έχουν χριστεί και οι Μπάμπουρας (εννέα), Σμυρλής (οχτώ), Σπυριδόπουλος και Τασιούρας (από έξι), Τσίκος (πέντε), Κουτεντάκης και Κουλούρης (από τέσσερα), Kωνσταντέλιας, Κούτσιας, Δαρέλας, Κουλιεράκης και Ρούμιαντσεβ (από τρία), Σπυράκος (δύο), Μανωλιούδης, Κουίδης και Κουτσίδης (από ένα).

* Προπονητής είναι ο Απόστολος Παπαβασιλείου, με συνεργάτη τον Δημήτρη Ταξίδη. Στο επιτελείο ανήκουν και οι Βαγγέλης Αλεξόπουλος (γυμναστής), Μιχάλης Ψωμιάδης (προπονητής τερματοφυλάκων) και Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (αναλυτής βίντεο). Γιατρός της ομάδας είναι ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος, φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Μιχαηλίδης και φροντιστής ο Στράτος Αριζάνης.

* Συνολικά πέντε παίκτες, οι Κιτσάκης, Κουτεντάκης, Κωνσταντέλιας, Τσίκος και Κούτσιας βρέθηκαν στις τελευταίες κλήσεις στην εθνική παίδων από τον ομοσπονδιακό προπονητή Τάσο Θέο.

* Η τελευταία φορά, που η Κ-17 του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, ήταν πριν πέντε χρόνια, όταν νίκησε στον τελικό 2-1 την Ξάνθη. Στην αρχική ενδεκάδα ήταν οι Λύρατζης, Τσαούσης και Χατζηστραβός, ενώ στην αποστολή ήταν άλλοι δύο παίκτες, που εξακολουθούν ν’ ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, οι Γαϊτανίδης και Γκαργκαλατζίδης. Τα γκολ του Δικεφάλου είχαν πετύχει οι Χατζηστραβός και Τζοβάρας, ενώ σκόρερ της Ξάνθης ήταν ο… Μελιόπουλος. Εκείνη ήταν και η πρώτη χρονιά του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής, όντας ο συνεργάτης του Αγγελου Ζαζόπουλου.

* Μέχρι τη διακοπή η Κ-17 μετρούσε 20 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (εντός έδρας, 3-1 από την Ξάνθη και 1-0 από τον Αρη)

* Οσο για τον απολογισμό στα τέρματα, ήταν εξίσου εντυπωσιακός, αφού οι νέοι του ΠΑΟΚ πέτυχαν 75 και δέχτηκαν μόλις εννέα

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΔΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΚΟΛ

Πρώτος σκόρερ είναι ο Αλέξανδρος Κεδίκογλου, ο μοναδικός που συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων (δέκα), έστω και αν σχεδόν οι μισές συμμετοχές του (δέκα από τις συνολικά 22) ήταν ως αλλαγή. Γεννημένος στις 17 Ιουλίου 2004 στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2013, όταν και αποκτήθηκε από την ακαδημία Αστέρια. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν αναδείχτηκε πρωταθλητής με την Κ-15, έστω και αν δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (κατέγραψε συνολικά δώδεκα συμμετοχές και δύο γκολ).

Πηγή: FORZA

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...