ΠΑΟΚ με άρωμα NBA

Aπό inpaok.com: Η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ θυμήθηκε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Πηγή: inpaok.com
ΠΑΟΚ με άρωμα NBA

Τις περιπτώσεις των Ράντι Ουάιτ, Τέρι Μιλς και Κόρεϊ Μαγκέτι θυμήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, σε μία αναδρομή του παρελθόντος όπου ο Δικέφαλος έφερνε στην Θεσσαλονίκη αθλητές από το NBA.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι «ασπρόμαυροι»:

Ο Απρίλιος, και λόγω των γενεθλίων του #PAOK μας, είναι ένα μήνας έντονων αναμνήσεων.

Έχουμε πολλά να πούμε και να θυμηθούμε για όλους εκείνους τους σπουδαίους ξένους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1984 και μετά.

Υπάρχουν ωστόσο και πέντε (ή μήπως περισσότεροι;) ξένοι παίκτες, που αγωνίστηκαν ακόμη και στο ΝΒΑ, αλλά ενώ ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, τελικά και για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν σε επίσημο παιχνίδι με την ομάδα μας.
Θυμηθείτε μαζί μας τις ξεχωριστές περιπτώσεις των Randy White, Terry Mills και Correy Maggette και βρείτε ποιοι είναι οι υπόλοιποι
ξένοι που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τους είδαμε ποτέ στο γήπεδο με την ομάδα μας...

Ο Randy White, ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 1989 κι ενώ είχε επιλεγεί στο Νο8 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Dallas Mavericks. Γνώρισε αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόμιο (από όπου και η σχετική φωτογραφία), περίπου 5.000 φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση που έκανε με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ!

Ο Terry Mills ήρθε ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1990, αγωνίστηκε σε φιλικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη (η φωτογραφία είναι από τον αγώνα με τηνMaccabi Tek AAv Aviv), όσο και στο εξωτερικό, αλλά έφυγε προτού ξεκινήσει η σεζόν. Στη θέση του μάλιστα ήρθε αρχικά ο Irving Thomas και στη συνέχεια ο Kenneth Barlow.

Η περίπτωση του Corey Maggette είναι η πιο πρόσφατη. Το καλοκαίρι του 2011 κι ενώ ο ο ΠΑΟΚ προετοιμαζόταν για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ ήταν σε διαδικασία lockout, o Maggette ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Έγινε υποδοχή στο αεροδρόμιο, συνέντευξη Τύπου και προπόνηση στο PAOK Sports Arena, αλλά συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν προέκυψε...

Διαβάστε ακόμη...