A+ A A-

«Δεν είναι ο σκοπός το πρωτάθλημα, αλλά το να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους»

Από paok24.com: Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη που πρωτοπορούν σε κοινωνικά θέματα

Μεγάλη συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΑΣ για το κλειστό γήπεδο, την προσφορά του ΠΑΟΚ με αιχμές κατά του Ολυμπιακού και για πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν τον Σύλλογο

Για την πρωτοβουλία του ΑΣ ΠΑΟΚ να διαθέσει το PAOK Sports Arena στην Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στον Flash 99.4 ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αγαθοεργίες του Ιβάν Σαββίδη και την κατασκευή της νέας Τούμπας, ενώ άφησε «αιχμές» κατά του Ολυμπιακού, για την προσπάθειά του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα εν μέσω πανδημίας.

«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αθλητικός σύλλογος, προσφέρει στην κοινωνία και ήταν πάντα πρωτοπόρος σε τέτοια θέματα. Ήταν λογικό να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτοντας το "Παλατάκι" στην Πολιτεία, ώστε εκείνη να το αξιοποιήσει όπως χρειάζεται για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας. Πρόκειται για μία συνεχή προσπάθεια που κάνουμε. Κάθε χρόνο, εδώ και μία δεκαετία, έχει γίνει θεσμός το να δίνουμε τόνους τροφίμων σε μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Συνέχεια της κοινωνικής μας πολιτικής είναι και αυτό», δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το PAOK Sports Arena από την Πολιτεία, εξήγησε: «Επειδή έχει πολλούς χώρους, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας κρεβατιών ασθενών εάν, ο μη γένοιτο, αυτά δεν χωρούν σε νοσοκομεία. Είναι κάτι που δεν εύχεται κανείς, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

«Ο Ιβάν Σαββίδης βοηθά πολύ κόσμο»
Παράλληλα, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις δωρεές του Ιβάν Σαββίδη στο ΑΧΕΠΑ, λέγοντας:

«Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που βοηθά πάρα πολύ κόσμο στη Βόρεια Ελλάδα και δεν φαίνεται. Στο ΑΧΕΠΑ έχει κάνει δωρεά κάποιους χώρους –έχει φτιάξει την κλινική ΩΡΛ- και γενικότερα είναι πάρα πολύ κοντά στο συνάνθρωπο. Ο ίδιος δεν θέλει να ακούγεται, αλλά πρέπει να το λέμε».

«Καρφιά» κατά Ολυμπιακού
«Πάνω απ' όλα είναι η υγεία των ανθρώπων. Πρώτοι απ' όλους σταματήσαμε τις αθλητικές δραστηριότητές μας, κλείσαμε τους χώρους τους οποίους έχουμε, τα δύο ιδιόκτητα γήπεδα του ΑΣ ΠΑΟΚ, το PAOK Sports Arena και την Τούμπα. Το να πάρουμε ένα πρωτάθλημα ακόμη δεν λέει κάτι. Το να σώσουμε, όμως, έναν άνθρωπο, είναι πάρα πολύ μεγάλο», σημείωσε ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Δυστυχώς, βλέπουμε άλλον σύλλογο ο οποίος προσπαθεί με χίλια δυο μέσα να ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις, για να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν είναι ο σκοπός το πρωτάθλημα, αλλά το να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας! Δεν ξέρω πώς σκέφτονται κάποιοι και βάζουν πάνω απ' όλα τα πρωταθλήματα», δήλωσε σχετικά και εξήγησε:

«Αναφέρομαι στον Ολυμπιακό. Βρέθηκα σε μία συνάντηση της Super League πριν από 10 ημέρες. Ενώ μας κατέβασαν για αυτόν το λόγο 30 ανθρώπους στην Αθήνα, τελικά, βλέποντας ότι όλοι ήταν εναντίον τους και αντιλαμβανόμενοι την κατακραυγή, και εκείνοι το γύρισαν, λέγοντας ότι δεν μας κουβάλησαν για αυτό, αλλά για μία σειρά άλλων θεμάτων, τα οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και με τηλεδιάσκεψη. Δεν υπάρχει περίπτωση να παιχτεί ποδόσφαιρο αυτήν την περίοδο. Ο αθλητισμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Για το ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέσα στον Ιούνιο, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Μία προς μία οι λίγκες των ευρωπαϊκών χωρών κάνουν πίσω. Η ισπανική λίγκα ανέστειλε το πρωτάθλημα επ' αόριστον. Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ βρίσκεται 22 βαθμούς μπροστά και είναι πιθανόν να μην στεφθεί πρωταθλήτρια! Εδώ, με τον Ολυμπιακό να έχει επτά βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ και ενώ μένουν 10 αγώνες, προσπαθούν να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας».

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα έβλεπε το θέμα με την ίδια ματιά εάν ήταν πρώτος στη βαθμολογία, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Έτσι θα το έβλεπε. Ο ΠΑΟΚ έχει κοινωνικό πρόσωπο. Και παρότι έχουμε λίγα πρωταθλήματα, είμαι σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν αυτή: διακοπή του πρωταθλήματος. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης έχει αλλάξει όλο το στάτους του ΠΑΟΚ, βλέπει πρώτα τον άνθρωπο, τον αθλητή και μετά τον αθλητισμό. Αγαπάει πάρα πολύ τον αθλητισμό, δίνει τα πάντα γι' αυτόν, αλλά πάνω απ' όλα βάζει τον άνθρωπο».

Εγκώμια για τον Θανάση Κατσαρή

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή.

«Αν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ δεν ήταν ο Θανάσης Κατσαρής, τα 25 τμήματα αυτά –τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα- δεν θα βρίσκονταν σε αυτήν τη θέση. Ο κ. Κατσαρής έχει φτάσει στο σημείο όλα αυτά τα τμήματα να τα έχει στις μεγάλες κατηγορίες και τα περισσότερα να πρωταγωνιστούν. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ΑΣ ΠΑΟΚ έχει λιγότερα χρήματα από άλλους συλλόγους που δεν πρωταγωνιστούν», σημείωσε.

Το πρόβλημα στο μπάσκετ
Αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα μπάσκετ του «Δικεφάλου», είπε:

«Όλους μας πονά η κατάσταση στο μπάσκετ, είναι ίσως το τελευταίο θέμα που μένει να λύσει ο ΠΑΟΚ, αφού όλα τα άλλα τμήματα πηγαίνουν ρολόι. Τελειώνοντας αυτή η χρονιά, επρόκειτο να μαζευτούμε για να βρούμε μία λύση. Τελικά, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτή η συνάντηση αναβλήθηκε. Αν όλα πάνε καλά και επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, είναι ένα θέμα που θα το δούμε πρώτο».

Η νέα Τούμπα και το Καυτανζόγλειο
Όσον αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος δήλωσε στον Flash:

«Όλες οι εκκρεμότητες είναι στο δρόμο για να διευθετηθούν. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παίρναμε το απαραίτητο προεδρικό διάταγμα, οπότε θα ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κατασκευή του νέου γηπέδου. Οικονομικά το νέο γήπεδο θα στηριχθεί αποκλειστικά στον κ. Σαββίδη. Δεν ζητά από την Πολιτεία χρήματα, αλλά απλώς να τρέξουν οι εξελίξεις. Είναι σε καλό δρόμο, η κυβέρνηση το έχει δει με καλό μάτι και όταν γίνει θα προκύψουν μεγάλα οφέλη για την πόλη. Θα γίνει ένα στολίδι που θα ζηλεύει κάθε Ευρωπαίος».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το νέο γήπεδο θα έχει προδιαγραφές που θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή σε αυτό ακόμη και τελικού Europa League.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επικείμενη μετακόμιση της ομάδας στο Καυτανζόγλειο, όταν ξεκινήσει η κατασκευή της νέας Τούμπας.
«Στο Καυτανζόγλειο υπάρχει ένα νομικό ζήτημα για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μπει μέσα. Δεν είναι όπως το ΟΑΚΑ, στο οποίο αγωνίζονται ΑΕΚ και ΠΑΟ και τα έξοδα αφαιρούνται από το ενοίκιο που καταβάλλουν οι ομάδες. Αυτό προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και νομίζω ότι γρήγορα θα ξεπεραστεί, ώστε τα χρήματα που θα διαθέσουμε, για να κάνουμε ένα ακόμη γήπεδο, το Καυτανζόγλειο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα αφαιρεθούν από τα ενοίκια που θα δώσουμε τα δύο χρόνια που θα είμαστε φιλοξενούμενοι εκεί».

Ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του Ηρακλή, σχολίασε: «Δεν υπάρχει λόγος να αντιδρούν, γιατί εμείς θα πηγαίναμε για δύο χρόνια και θα παραδίναμε ένα γήπεδο – στολίδι, με την ανακαίνιση που θα κάναμε».

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

 • Για τον ΠΑΟΚ
 • Για τους αντιπαλους
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Πλησιάζει ο Τσόλακ!

Πλησιάζει ο Τσόλακ!

18-09-2020 | paok24.com

«50άρης» ο Φερέιρα!

«50άρης» ο Φερέιρα!

18-09-2020 | inpaok.com

Στη λίστα ο Αβονίγι

Στη λίστα ο Αβονίγι

18-09-2020 | paok24.com

Τζόλης... 2024!

Τζόλης... 2024!

17-09-2020 | paok24.com

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Kolos και το... αήττητο

Kolos και το... αήττητο

17-09-2020 | paok24.com

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.