Η αξέχαστη εξάρα επί της AEK ...

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/2/1982, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την ΑΕΚ με 6-1, στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1981-1982...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η αξέχαστη εξάρα επί της AEK ...

Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός. Μπήκε στο γήπεδο και έπαιζε τον αντίπαλο μονότερμα, όχι στο μισό γήπεδο, αλλά μέσα στην περιοχή τους, ο κόσμος δημιούργησε φοβερή ατμόσφαιρα και μόλις στο 8' έγινε το 1-0 από τον Κούδα.

Σε ανύποπτη φάση στο 24' δεχόμαστε την ισοφάριση από τον Μαύρο. Μέσα σε 30'' από τη σέντρα, ο Δημόπουλος (25')γράφει το 2-1 με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είναι καταιγιστικός: στο 54' ξανά ο Δημόπουλος κάνει το 3-1, στο 66' ο Γκουερίνο το 4-1, στο 69' ο Σίγγας το 5-1 και στο 72' και πάλι με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Δημόπουλος ολοκληρώνει ένα προσωπικό χατ τρικ και σφραγίζει μια από τις μεγαλύτερες νίκες του ΠΑΟΚ εναντίον ομάδας του ΠΟΚ στην ιστορία του.

Δημόπουλος, Ψαρράς, Κούδας οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Σίγγας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος (46' Γκουερίνο), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος (78' Τριανταφυλλίδης)

ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Τζιράκης (67' Παραπραστανίτης), Στυλιανόπουλος, Μανωλάς, Νικολάου, Γεωργαμλής, Αρδίζογλου, Θώδης, Ράντονιτς (46' Χατζηιωαννίδης), Μπαλλής, Μαύρος

* Τρεις εβδομάδες αργότερα στον επαναληπτικό, η ΑΕΚ στο 26' κερδίζει πέναλτι αλλά ο Φορτούλα αποκρούει την εκτέλεση του Μαύρου.

Αμέσως μετά ο Δημόπουλος συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε στον πρώτο αγώνα: στο 30' και στο 53' κάνει το 0-2 και τις δύο φορές από ασίστ του Γιώργου Κούδα, εκτοξεύοντας το συνολικό σκορ της διπλής αναμέτρησης σε ύψος- ρεκόρ.

Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει με γκολ των Νικολάου και Μαύρου, αλλά η πρόκριση είχε κριθεί υπέρ μας προ πολλού...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...