Team Analysis: ΠΑΟΚ

Το Repress κάνει την αποτίμηση του πρώτου γύρου της Super League 1. Στο προσκήνιο, ο ΠΑΟΚ
Πηγή: repress.gr
Team Analysis: ΠΑΟΚ

O Δικέφαλος του βορρά ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, συνεχίζοντας το αήττητο σερί που ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2017. Σταθερά δημιουργικός στην επίθεση, βελτίωσε την άμυνά του στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου καθώς στο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

Ο Αμπέλ Φερέιρα ανέλαβε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ τη πρώτη μέρα του βασικού σταδίου της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Στην αρχή προσαρμόστηκε στα δεδομένα που βρήκε και πλέον προσαρμόζει τον ΠΑΟΚ στα δικά του δεδομένα. Η Ευρωπαϊκή «σφαλιάρα» συνοδεύτηκε από μια σειρά αγώνων στους οποίους ο Δικέφαλος δεχόταν γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» είναι ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό, διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημα εδώ και 1,5 χρόνο αλλά τους λείπει μια νίκη σε μεγάλο παιχνίδι, ένα «σημείο αναφοράς» στην εποχή Φερέιρα. Προηγήθηκε σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης» με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αλλά δεν κράτησαν τη νίκη.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του, και θετικά και αρνητικά. Στα καλά του, λίγο έλειψε να «πετάξει» τον Αγιαξ εκτός Champions League. Στα άσχημά του, παρασύρει και άλλους μαζί του. Εχει αυτό το... αντιποδοσφαιρικά ποδοσφαιρικό σουλούπι του τύπου που ξέρεις πως αν «μιλήσει» στη μπάλα, αυτή θα κάνει αυτό που της ζητάει.

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Το καλοκαίρι, ο Γιόζιπ Μίσιτς ήταν ένας εκ των μέσων του ΠΑΟΚ, και σήμερα, ο Κροάτης είναι το σημείο αναφοράς της μεσαίας γραμμή των νταμπλούχων. Με τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ στο πρωτάθλημα έχει καθορίσει πολλές αναμετρήσεις των «ασπρόμαυρων», με σημείο αναφοράς τις «διορατικές» πάσες που κόβουν στη μέση τον αντίπαλο.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Μίροσλαβ Στοχ ήταν ένας εκ των δυο ποδοσφαιριστών που όταν μπήκε στο αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου και όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Δικέφαλος αναζητούσε προπονητή. Όχι πως αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει αποδώσει, αλλά η αλλαγή τεχνική έφερε και την αλλαγή αγωνιστικών πλάνων. Ο Φερέιρα του έδωσε κάποιες ευκαιρίες, ο Σλοβάκος απογοήτευσε, με το δεύτερο πέρασμά του να είναι κατώτερο των προσδοκιών που είχαν όλοι στους «ασπρόμαυρους».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ

 

Με τον Μαουρίσιο να έχει μια συμμετοχή ως βασικός και τον Βιεϊρίνια δυο, ο Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει πρώρα να «ζυγίσει» τα δεδομένα και ακολούθως να σκεφτεί τις προσθήκες. Η συζήτηση για το αριστερό άκρο ίσως επανέλθει, ενώ με βάση τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής, Μάριο Μπράνκο, περισσότερη κινητικότητα θα καταγραφεί στην πόρτα της εξόδου.

Διαβάστε ακόμη...