Σαν σήμερα, μισή πρόκριση το διπλό στη Λευκωσία! (1976)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 15/9/1976, ο Πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ομόνοια Λευκωσίας, για τον α' γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα, μισή πρόκριση το διπλό στη Λευκωσία! (1976)

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (9.400 τα εισιτήρια), σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 0-2, κάνοντας άλμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης!

Οι γηπεδούχοι βρήκαν μπροστά τους έναν μάλλον υπερόπτη ΠΑΟΚ, είχαν την εδαφική υπεροχή και 2-3 μικροευκαιρίες, όμως στο 38ο λεπτό, ο Κούδας με ψύχραιμο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Γούναρη, έκανε το 0-1.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, η ομάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως στο 52ο λεπτό, παραλίγο ο Καϊάφας να μεταφράσει σε γκολ τη σέντρα του Κανάρη, όμως την κεφαλιά του Κύπριου επιθετικού την απέκρουσε ο Μλάντεν.

Στο 56' ο Σαράφης μετά από συνδυασμό των Αναστασιάδη – Κούδα, έχασε σημαντική ευκαιρία για το 0-2, ενώ στο 87ο λεπτό, ο Δαμανάκης άνοιξε την μπάλα στον Πέλλιο, που από θέση εξτρέμ έβγαλε τα σέντρα και ο Σαράφης με θαυμάσια κεφαλιά, νικώντας στον αέρα τον Ιακώβου, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθεριάδη.

Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς, από την Ομόνοια ξεχώρισαν οι Κοντογιώργης, Γκρέγκορι, Χαραλάμπους

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Ελευθεριάδης, Μιαμηλιώτης, Κοντογιώργης, Ποντίκης (46' Τσακλής), Ιακώβου, Γκρέγκορι, Μαυρής, Φίλιππος, Καϊάφας, Χαραλάμπους, Κανάρης

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης (67' Παρίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας (81' Δαμανάκης), Αναστασιάδης

Δηλώσεις προπονητών ...

Μπράνκο Στάνκοβιτς: «Είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, που έδειξαν αγωνιστικότητα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο α' ημίχρονο δεν παίξαμε καλά. Η ομάδα ήταν νευρική κάπως αλλά στη επανάληψη παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και σίγουρο, με αντίπαλο μια ομάδα δυνατή, αλλά που παίζει πάντα αθλητικά. Ο Βούλγαρος διαιτητής ήταν πολύ καλός χωρίς κανένα λάθος»

Καλογιάννης Δημήτρης (βοηθός): «Θέλαμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και εκεί αποβλέπαμε. Στο β' ημίχρονο η απόδοσή μας ήταν καλύτερη. Η απόδοση του α' ημιχρόνου ίσως να οφειλόταν στον τρομερό καύσωνα!

Η Ομόνοια δεν ήταν ευκαταφρόνητη ομάδα και χρειάστηκε οι παίκτες μας να δουλέψουν σκληρά, ενώ αν δεν ανέβαινε η απόδοσή τους στο β' ημίχρονο, ίσως να είχαμε προβλήματα. Ο σκοπός μας επιτεύχθηκε εκ του ασφαλούς!»

Διαβάστε ακόμη...