Με 30 τελικές (!) έμεινε στο μηδέν (2013)

Για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έμεινε σαν σήμερα στις 8/12/2013 στο 0-0 στην Τούμπα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, παρά την καθολική του υπεροχή.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με 30 τελικές (!) έμεινε στο μηδέν (2013)

Ο Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη, στον άξονα, Στοχ και Λούκας στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και επιθετικό δίδυμο τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά πίεσε την αθηναϊκή ομάδα που ήρθε στην Τούμπα για να παίξει μαζική άμυνα σε μια προσπάθεια να κρατήσει το μηδέν και να πάρει τον ανέλπιστο βαθμό...

Οι καλύτερες στιγμές για τον Δικέφαλο στο πρώτο 45λεπτο ήρθαν στο 13ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη που πέρασε μόλις άουτ, στο 19ο λεπτό με καλή προσπάθεια του Στοχ, το σουτ του οποίου το απέκρουσε ο Τζόρβας και στο 40ό λεπτό όταν ωραίος συνδυασμός Κλάους – Λούκας έφεραν τον Ισπανό σε καλή θέση, αλλά πλάσαρε άουτ.

Τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής του ΠΑΟΚ (70%) φανερώνουν την μορφή του παιχνιδιού στο πρώτο μισό του, με τον Δικέφαλο να δημιουργεί και τον Απόλλωνα να ... καταστρέφει!

Ο Απόλλωνας λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Μίνκγα ενώ στο 20λεπτο ο Κύζας δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Αλβάρεζ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο μονότερμα, παιζόταν στη μεγάλη περιοχή του πολύ καλού Τζόρβα αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτε!!!

Μεγάλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν ο Κλάους, ο Λούκας, ο Σαλπιγγίδης και όταν μπήκε τελικά στο 95' ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ του Νέτσιντ υποδεικνύοντας φάουλ στον Αθανασιάδη... Φάουλ στη φάση δεν υπήρξε ποτέ, ο Κύζας ακύρωσε ένα κανονικό γκολ στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη νίκη!!! Η ομάδα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους "6" τον Ολυμπιακό και απομακρύνθηκε από την 1η θέση, ενώ αυτή ήταν η μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν δεν κέρδισε στην Τούμπα σε σύνολο 17 αγώνων...

{dailymotion}x185tyu{/dailymotion}

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Τζαβέλλας (72' Νέτσιντ), Τζιόλης (59' Κατσουράνης), Λαζάρ, Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (59' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Απόλλωνας: Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (75' Τσιλιγκίρης), Leandro, Μίνγκας, Μπάρκογλου, Αργυρόπουλος (23' Χατζησήσης), Τσοκάνης

...........................................................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στάθηκε μετά το ματς στο γεγονός πως, κάποιες μέρες, απλά είναι όλα εναντίον σου.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ολλανδού κόουτς :

«Θεωρώ πως είχαμε 7-8 κλασικές ευκαιρίες, αλλά και 21 κόρνερ. Αν δε σου φτάνουν αυτά, δεν αξίζεις να κερδίσεις. Αυτά συμβαίνουν όμως, είναι νορμάλ σε μία σεζόν.»

Για το ακυρωθέν γκολ; «Δεν λέω ποτέ τίποτα στους διαιτητές μετά τα ματς. Του είπα απλά πως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος»

Για την κακή στατιστική των Σάλπι και Κλάους; «Δεν είναι αρκετά τα πέντε γκολ που έχουν βάλει. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση, τα παιδιά το ξέρουνε πως αν έρθουν τα πρώτα γκολ, θα ανέβουν»

Γιατί δεν έπαιξε ο Κατσουράνης; «Έχουμε μία μεγάλο ρόστερ και πρέπει να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Πήραμε την απόφαση να παίξουμε με άλλα στόπερ. Μετά αποφασίσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε στα χαφ για να προωθήσουμε καλύτερα το παιχνίδι, αντί του Τζιόλη που έχει κουραστεί. Νομίζω πως το κέντρο της άμυνας ήταν μια χαρά»
Μπορεί να έχει παράπονο από τους παίκτες σας; «Μερικές μέρες είναι όλα εναντίον σου, σήμερα τα πάντα ήταν εναντίον μας»

Να περιμένουμε κάτι πιο παραγωγικό στα μεταγραφικά; «Δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα, δεν μπορώ να πω για το ποιους θα φέρουμε, κάτι θα κάνουμε πάντως»

Τι σκεφτόσασταν πριν το ματς και τώρα για το πρωτάθλημα; «Τι αλλάζει πριν και μετά το παιχνίδι; Ξέραμε πως είναι δύσκολο, αλλά σε πιο πρωτάθλημα του κόσμου με τους βαθμούς που κάναμε δεν θα ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία; Μόνο στην Ελλάδα!»

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα; «Μαθαίνω ακόμη. Φαίνεται πως πρέπει να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών για να πάρουμε πρωτάθλημα»...

............................................................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε τυχερός στις φάσεις που δημιούργησε, ενώ στάθηκε και στην καλή μέρα του Τζόρβα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Όπως εξελίχθηκε αυτό το παιχνίδι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια κλειστή άμυνα. Μετά την κόκκινη κάρτα του Απόλλωνα, οπισθοχώρησαν περισσότερο και έκαναν πιο δύσκολο το έργο μας. Δεν σταθήκαμε τυχεροί να πετύχουμε κάποιο γκολ ενώ βρήκαμε και σε καλή μέρα τον Τζόρβα. Μας μένει μια πικρία για τους δύο πεταμένους βαθμούς.

Παρά το λάθος του Τζόρβα στην αρχή, το ξεχνάς και συνεχίζεις γιατί το παιχνίδι διαρκεί πολύ. Με κάθε απόκρουση έπαιρνε αυτοπεποίθηση και έτσι η ομάδα του πήρε ένα πολύτιμο βαθμό. Θέλαμε τη νίκη για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία, μας μένει η πικρία. Το σημερινό παιχνίδι θα το θυμόμαστε μόνο μέχρι το βράδυ, από αύριο επικεντρωνόμαστε στο ματς με την Άλκμααρ που θέλουμε τη νίκη».

.....................................................................................

Ο Μίροσλαβ Στοχ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε πως η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ έγινε δυσκολότερη μετά την αποβολή του Μίγκα μιας και ο Απόλλωνας κλείστηκε πολύ περισσότερο στα καρέ του.

Πιο συγκεκριμένα ο Σλοβάκος είπε...

«Είναι απογοητευτικό, είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Είναι δύσκολο να πω κάτι. Υπάρχουν για κάθε ομάδα τέτοια παιχνίδια μέσα στη χρονιά, για μας ήταν σήμερα. Ο αντίπαλος κλείστηκε πίσω, προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε σωστά, πιέσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε.

Η αποβολή μάλλον έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για μας γιατί από τη στιγμή που έμειναν με δέκα, κλείστηκαν πίσω από τη μπάλα, κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι χάσαμε δύο βαθμούς. Μπορεί να μας επηρεάσει με την Άλκμααρ αλλά ελπίζω πως όχι για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...