Το scouting report της Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Υπερτερεί στον βαθμό ετοιμότητας, υστερεί στην εμπειρία και τη δυναμική. Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ ετοιμάζεται για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της. Το paokfc.gr σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paokfc.gr
Το scouting report της Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα κερδίζοντας εκτός έδρας την Ολεκσάντρια με 0-2, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το 2/2 πριν τις μάχες με τον ΠΑΟΚ και έμειναν στην λευκή ισοπαλία στην έδρα της Ζίρκα. Το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έσβησε την μάλλον προβληματική εικόνα των φιλικών και προκάλεσε αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας που δυσκολεύεται να την παρακολουθήσει από κοντά λόγω της αναγκαστικής μετακόμισης στο Κίεβο.

Ο Ρομάν Σανζάρ επέλεξε και στα δύο παιχνίδια να παρατάξει την ομάδα του με την ίδια ακριβώς 11άδα. Ο τεχνικός των Ουκρανών προτίμησε το 4-4-1-1, σχηματισμό με τον οποίο η Ολιμπίκ αγωνιζόταν και την προηγούμενη χρονιά. Παρά τις πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, η φιλοσοφία της ομάδας στον γήπεδο δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές.

Πρώτο μέλημα των παικτών του Σανζάρ είναι να κρατήσουν την μπάλα μακριά από την περιοχή τους και να μην δεχθούν φάσεις. Ο ξεκάθαρος αμυντικός προσανατολισμός περιορίζει την επιθετική λειτουργία σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, ενώ σημαντικό «όπλο» αποτελούν οι στημένες φάσεις.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκινά ο Ζαουρί Μακχαράτζε. Ο 24χρονος Γεωργιανός πορτιέρε θεωρείται εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της λίγκας και παρά το νεαρό της ηλικίας του φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ηγέτης της αμυντικής γραμμής είναι ο νεοφερμένος Αντόν Κραβτσένκο, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι. Δίπλα του αγωνίζεται ο Αρτέμ Σαμπάνοφ που στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν δείχνει να ψάχνει τον καλό του εαυτό.

Δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας αγωνίζονται στις θέσεις των μπακ. Ο Ντμίτρο Νεμτσαΐνοφ καλύπτει την αριστερή πλευρά και ο Πάβλο Λιούκαντσουκ την δεξιά. Είναι δύο ταχύτατοι ποδοσφαιριστές με αμυντική συνέπεια και σημαντική συμβολή στο επιθετικό κομμάτι με συχνές πλαγιοκοπήσεις.

Η σημαντικότερη μονάδα της Ολιμπίκ είναι αναμφίβολα ο Αντρίι Μπογκντάνοφ. Αμυντικός μέσος με εξαιρετική τεχνική, σωστές τοποθετήσεις, προσφορά σε όλες τις γραμμές αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας, καθώς όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του. Είναι ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων, ενώ το κύριο μειονέκτημά του είναι η έλλειψη ταχύτητας.

Δίπλα του αγωνίζεται ο 21χρονος Εβγέν Τσιμπαλιούκ, ενώ τις πτέρυγες αναλαμβάνουν οι Σεργκέι Σεστάκοφ και Μόχα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Σανζάρ ξεκινά δύο… αμούστακους ποδοσφαιριστές. Ο Βλάντισλαβ Κχομούτοφ αγωνίζεται λίγο πίσω από τον Στάνισλαβ Μπιλένκι. Ο πρώτος είναι 19 ετών και ο δεύτερος 18. Η Ολιμπίκ έχει πάγια τακτική να στηρίζεται σε παίκτες που αποτελούν προϊόντα των ακαδημιών της και στα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ θα πορευτεί με τους δύο νεαρούς στην γραμμή κρούσης.

Από τον πάγκο βοήθειες προσφέρουν ο κεντρικός αμυντικός Βιάτσεσλαβ Λουκχτάνοφ, ο αρστερός μπακ Βιτάλι Φεντόριφ, ο κεντρικός μέσος Ιβάν Μπρίκνερ, ο αριστερός φουλ μπακ Ολεκσάντρ Μιγκούνοφ και ο κεντρικός επιθετικός Ιλάι Μικχάλεφ, με τις λύσεις ωστόσο να είναι περιορισμένες και την ομάδα να αριθμεί μόλις 19 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της.

Διαβάστε ακόμη...