Αίσιο τέλος στο σίριαλ ... Ιωσηφίδη! (1980)

Σαν σήμερα (1/7/1980) ολοκληρώθηκε το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Κώστα Ιωσηφίδη με τον ΠΑΟΚ, μετά από σκληρές (κυριολεκτικά) διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών!
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Αίσιο τέλος στο σίριαλ ... Ιωσηφίδη! (1980)

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός κλήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το νέο πενταετές συμβόλαιό του, βάζοντας τέλος σε μια ιστορία που απασχολούσε έντονα την ασπρόμαυρη οικογένεια εκείνο το διάστημα, καθώς τον παίκτη διεκδικούσαν ομάδες από το λεκανοπέδιο. Ο Ιωσηφίδης λίγες μέρες νωρίτερα είχε κλείσει οκταετία στον σύλλογο και ο νόμος του έδινε τον δικαίωμα να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, εφόσον δεν τα έβρισκε με την ομάδα του.

Μάλιστα σύμφωνα με τον τύπο της εποχής, τον παίκτη ήθελε διακαώς η αεκ, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Ιωσηφίδης είχε πάρει και προκαταβολή 1,5 εκατομμύριο δρχ από την αθηναϊκή ομάδα που τον θεωρούσε κλεισμένο!!!

Τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου, υπήρξαν πολλές  αναφορές για συμφωνία Ιωσηφίδη - αεκ και κάποιες από αυτές έκαναν λόγο και για υπογραφή προσύμφωνου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης στις 30/6, ο οποίος είχε τονίσει πως το προσύμφωνο είχε υπογραφεί στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, θέτοντας θέμα ηθικής τάξης! 

Το ποσό που είχε συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ να δώσει στον Ιωσηφίδη ήταν της τάξης των 8.000.000 δρχ, η διαφορά των δύο πλευρών ήταν στον τρόπο καταβολής του, καθώς ο παίκτης ήθελε να τα πάρει εφάπαξ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ξεκαθάριζε πως μπορεί να τα καταβάλει τμηματικά, για λόγους ταμειακής δυσκολίας...

Τελικά η λύση βρέθηκε και ο διεθνής αμυντικός έκλεισε την καριέρα του το καλοκαίρι του 1985 στον Δικέφαλο, προσφέροντας σίγουρα πολλά!   

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...