Με τα "δεύτερα" στη Λεωφόρο! (1974)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Ήταν 10 Μαρτίου του 1974, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον βάζελο τρεις μέρες πριν την αναμέτρηση με τη Μίλαν για τον γ' προκριματικό γύρο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης!
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με τα "δεύτερα" στη Λεωφόρο! (1974)

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να δεχθεί το αίτημα για αναβολή του παιχνιδιού, μιας και η ομάδα ήθελε χρόνο να ξεκουραστεί ενόψει της σημαντικής ευρωπαϊκής αναμέτρησης που ακολουθούσε... Εκείνη την εποχή οι καλές πορείες των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν απλά ανύπαρκτες. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ (μια ζωή τα ίδια και τα ίδια τελικά!!!), απέρριψε το αίτημα για τους δικούς της (;) λόγους και έτσι ο ΠΑΟΚ στις 10/3/1974 βρέθηκε αντιμέτωπος με τον βάζελο, που εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ δυνατός στα κέντρα των αποφάσεων...

Ο Λες Σάνον όμως είχε τα δικά του πλάνα! Κατέβασε την ομάδα με πολλούς αναπληρωματικούς, προφυλάσσοντας τους πρωτοκλασάτους παίκτες, δείχνοντας με απλά ελληνικά πως δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αυτό που ακολουθούσε. Ιστορικά δικαιώθηκε απόλυτα, αφού 42 χρόνια μετά, ελάχιστοι θυμούνται το 3-2 με το οποίο χάσαμε στην Αθήνα, ενώ πάρα πολλοί έχουν αναμνήσεις από το ματς στο Μιλάνο! 

Εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα λοιπόν ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, παρατάχτηκε στο βαρύ -λόγω της βροχής τερέν της Λεωφόρου- με τους: Σαββουλίδη, Χατζηαντωνίου, Πέλλιο, Τσιλιγκιρίδη, Ιωσηφίδη, Αποστολίδη, Παπαδόπουλο, Αναστασιάδη, Παναγή, Κερμανίδη, Λάζο (69' Τσακιρόπουλο), την ώρα που η αθηναϊκή ομάδα έπαιζε υπερπλήρης: Οικονομόπουλος, Γονιός, Καψής, Καμπάς, Αθανασόπουλος (61' Καραμανλής), Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Δομάζος, Γραμμός (75' Παγκάκης), Ανωνιάδης, Βερόν!

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ με εφεδρείες στη σύνθεσή του, είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα εξαιρετικό δεύτερο! Προηγήθηκε με τον Κερμανίδη στο 20', ισοφαρίστηκε από τον Δομάζο στο 28' και πριν το 45λεπτο  βρέθηκε να χάνει με 2-1 (Γραμμός με κεφαλιά στο 34')... Ο Τσακιρόπουλος στο 87΄ισοφάρισε και φάνηκε πως αυτό το γκολ θα δώσει τον βαθμό στον ΠΑΟΚ, όμως στο επόμενο λεπτό ο Βερόν πέτυχε το 3-2...

Κορυφαίος του βάζελου ο τερματοφύλακάς του (Οικονομόπουλος), ενώ η φάση του αγώνα έγινε στο 34', όταν ο διαιτητής Κυριακίδης, σφύριξε γκολ χωρίς η μπάλα να περάσει τη γραμμή του τέρματος!!! Οι νεαροί του ΠΑΟΚ -για όσους θυμούνται το ματς- συγκλόνισαν! Πάλεψαν, δημιούργησαν πολλές φάσεις και στο τέλος υποχρεώθηκαν σε μια πέρα για πέρα άδικη ήττα.

Στο παιχνίδι αναδείχτηκε το ταλέντο κάποιων παικτών που μαζί με τους απόντες (Κούδα, Γούναρη, Φουντουκίδη, Παρίδη, Σαράφη, Ασλανίδη, Στέφα, Τερζανίδη και άλλους), συνέθεσαν την ομάδα η οποία δύο χρόνια αργότερα σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα του Δικεφάλου...      

Το τέλος της σεζόν 1973-74 βρήκε τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση με συνολικό απολογισμό 16 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες (62-32 τα τέρματα) 

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, χαιρέτισε πριν την έναρξη του παιχνιδιού τους παίκτες και των δύο ομάδων...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...