Στάθηκε και πάλι όρθιος στην Αρένα! (2016)

Σαν σήμερα στις 26/7/2016, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, o ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη ισοπαλία στην Ολλανδία (1-1) με τον Άγιαξ...
Στάθηκε και πάλι όρθιος στην Αρένα! (2016)

Μπροστά σε 2.000 και πλέον φίλους του Δικεφάλου, ο Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς – Τζαβέλλα - Κρέσπο - Λέο Μάτος στην άμυνα, Χαρίση – Σάκχοφ – Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή και Ροντρίγκες – Αθανασιάδη – Κάμπος στην επίθεση, σε ένα 4-3-3.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στους γηπεδούχους περιμένοντας στο μισό γήπεδο, με τους μέσους μας να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην πίεση των γηπεδούχων.

Ο Άγιαξ μέχρι το 15ο λεπτό είχε να επιδείξει 2-3 μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Γλύκο. Στο 18ο λεπτό, ακυρώθηκε πολύ σωστά γκολ του Ντόλμπεργκ σαν οφ σάιτ (πεντακάθαρο).

Προηγήθηκε απόκρουση του Γλύκου σε μακρινό δυνατό σουτ και ριμπάουντ του Ντόλμπεργκ, ενώ στο 20ό λεπτό, ο Άγιαξ είχε δοκάρι (οριζόντιο) με τον Ρίντεβαλντ. Και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε...

Στο 23ο λεπτό, είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από σέντρα του Μάτος, την κεφαλιά του Ροντρίγκες, την μπλόκαρε ο Σίλενσεν.

Και φτάσαμε στο 27ο λεπτό όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εξαιρετική προσπάθεια του Κάμπος από τα δεξιά. Ο Κάμπος είδε τον Σίλενσεν που βγήκε και τον πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση! Θύμισε το γκολ του Βιέρι στο Αθλέτικο ΠΑΟΚ...

Στο 33ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκες γύρισε την μπάλα στον Κλάους που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε άουτ με το αριστερό. Ήταν δύσκολη εκτέλεση καθώς το σώμα του δεν ήταν σε καλή θέση και η μπάλα ήρθε λίγο πίσω και στο ανάποδο πόδι...

Στα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι Ολλανδοί απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Στο 38ο λεπτό, χρειάστηκε η πολύ μεγάλη επέμβαση του Γλύκου σε κοντινό σουτ του Ελ Γκάζι για να μείνει το 0-1 και στο 41' το σουτ του Ντόλμπεργκ το σταμάτησε και πάλι ο Γλύκος!

Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ – με εξαίρεση την έξοδο που έχασε στο κόρνερ (37')- έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ...

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση, πίεσαν και στο 58ο λεπτό ισοφάρισαν με σουτ του Ντόλμπεργκ που βρήκε κενό και σούταρε στη δεξιά γωνία του Γλύκου.

Δέκα λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζαβέλλα, που βγήκε τετ α τετ με τον Σίλενσεν αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε την κεφαλιά του.

Ο Άγιαξ στα λεπτά που ακολούθησαν είχε μια δυο ευκαιρίες για να σκοράρει χωρίς να τα καταφέρει. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα που του δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στα play offs του Champions League.

Εξαιρετική η αμυντική γραμμή μας, οι χαφ όμως παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και σαν συνέπεια δεν τροφοδοτήθηκαν οι επιθετικοί.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Σίλενσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88' Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59' Γιουνιές).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Μάτος, Χαρίσης (69' Τζίόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90' Κουλούρης), Κάμπος.

.........................................................

Ο Βλάνταν Ίβιτς στις δηλώσεις του μετά το 1-1, ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ενώ τόνισε πως αν δεν μπορείς να κερδίσεις, δε χρειάζεται να χάσεις το παιχνίδι...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: "Ήταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι, παίξαμε με μία δυνατή ομάδα στη έδρα της και όταν τελειώνει το παιχνίδι 1-1, το πρώτο παιχνίδι, σίγουρα είμαι ικανοποιημένος.

Το σκορ μπορούσε να είναι διαφορετικό και για εμάς και για τον Άγιαξ, υπήρχαν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, κάναμε ένα καλό πειθαρχημένο παιχνίδι, οι παίκτες βγάλανε αυτό που τους ζήτησα στον αγωνιστικό χώρο και γυρνάμε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο περιμένουμε το δεύτερο"

Για το υποτονικό ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και τα μακρινά σουτ του Άγιαξ: "Υπήρχαν τρεις φορές αυτά τα σουτ έξω από την περιοχή, ήταν ελεύθεροι οι παίκτες σε αυτά τα σουτ, αυτά συμβαίνουν και πρέπει να το βελτιώσουμε. Τα σουτ πρέπει να μπλοκάρονται, έπρεπε να υπάρχουν οι δικοί μας παίκτες σε αυτό το χώρο.

Βέβαια κάποιες φορές γίνονται και τα λάθη και αν δεν γίνουνε τα λάθη δεν θα γίνουν τα γκολ. Πάλι σας λέω ήταν το πρώτο μας παιχνίδι, περιμένω στο 2ο καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα μου, αλλά είναι σίγουρος πως και ο Άγιαξ θα είναι πιο έτοιμος"

Για την εμφάνιση του Κάμπος: "Ήταν ένας από τους καλούς παίκτες, όπως και οι άλλοι. Έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ότι ζήτησα από τον Κάμπος το ίδιο ζήτησα και από τον Ροντρίγκες. Δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό"

Αν το παιχνίδι κύλησε όπως τα είχε σχεδιάσει: "Πρώτο παιχνίδι ήταν, όσο και αν σχεδιάζεις δεν ξέρεις πως θα τελειώσει το παιχνίδι, αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα να σας πω ότι ήθελα ακριβώς έτσι να τελειώσει θα σας πω ψέματα.

Ήρθαμε εδώ να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε, δεν κερδίσαμε αν και είχαμε ευκαιρίες. Τελείωσε 1-1, βάλαμε γκολ, όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι, γνωρίζουμε όλοι ποια ομάδα έχουμε μπροστά μας και έχουμε άλλες 7-8 μέρες για να δουλέψουμε για το 2ο παιχνίδι"

Αν θυμάται τι λάθη είχαν γίνει στο 3-3 του 2010 και αν πιστεύει πως συνδέονται τα δύο παιχνίδια: "Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει στο ματς της Τούμπας ένας μοιραίος παίκτης, όπως ήταν ο Ίβιτς σε εκείνο το παιχνίδι... Κοιτάξτε και σε εκείνο το παιχνίδι - με γυρνάτε τόσα χρόνια πίσω- είδαμε ότι υπήρχαν 1-2-3 παίκτες οι οποίοι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έβαλαν 2-3 γκολ.

Είναι οι παίκτες που και τώρα σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν, μπορεί να μην είναι το ίδιο στιλ και τόσο high level, αλλά σίγουρα είναι καλοί παίκτες που αν τους δώσεις τον χώρο μπορούν να τον εκμεταλλευτούνε και όπως σας είπα περιμένω στη ρεβάνς άλλους 2-3 παίκτες στη βασική 11άδα του Άγιαξ που μπορεί να τους δώσουν κάτι παραπάνω"

Για το παιχνίδι της Τούμπας: "'Εχουμε μέρες μπροστά μου να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Τώρα μόλις τελείωσε το πρώτο ματς, τους γνωρίζουμε καλύτερα, θα σκεφτώ, θα μιλήσω με τους παίκτες και με το team μου βέβαια και θα αποφασίσουμε πως και με τι τρόπο θα παίξουμε το 2ο παιχνίδι"

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στα έξι ματς των play offs και στο σημερινό η ομάδα δεν χάνει: "Πολύ σημαντικό είναι να μη χάσεις. Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, δε χρειάζεται να χάσεις το παιχνίδι. Αυτό είναι το βασικό για μένα. Δεν πηγαίνουμε ποτέ για την ισοπαλία. Κάθε παιχνίδι με όποιον και να παίζουμε προσπαθούμε να κερδίσουμε. Αν πήραμε σήμερα αυτό που θέλαμε θα φανεί μετά το δεύτερο παιχνίδι"

Για το σύνθημα που δίνει στον κόσμο ενόψει της ρεβάνς: "Και εμείς διψάμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, αυτό είναι αλήθεια. Οι παίκτες και εμείς όποιοι είμσατε στο team. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν είχε ευκαιρία να μπει στους ομίλους μετά από το παιχνίδι με την Σάλκε, αν θυμάμαι καλά.

Αυτό που ζητάω είναι στήριξη. Και να μην το ζητήσω το ξέρω ότι θα έχουμε. Όποιο και να είναι το σκορ μια ομάδα χρειάζεται στήριξη από τον κόσμο της από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι άλλα 95 λεπτά και θα δώσουμε μάχη να καταφέρουμε να βγούμε νικητές"

........................................

Ο Τζάλμα Κάμπος στις δηλώσεις του, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε, αλλά μίλησε και για το παιχνίδι.

Αναλυτκά είπε: "Έβλεπα το πως να σκοράρω. Σούταρα για το γκολ. Ο Γκάρι ήταν εκεί αλλά ο στόχος μου ήταν να πετύχω γκολ. Πήραμε καλό αποτέλεσμα αλλά δεν περάσαμε ακόμα. Δεν τελειώσαμε απόψε. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι.

Ήταν ένα ματς εκτός έδρας. Ξέραμε τι θέλαμε. Το να παίξουμε για τη νίκη. Δεν κερδίσαμε αλλά πήραμε καλό σκορ. Ήταν ένα ματς τακτικής. Ο Άγιαξ είχε την βοήθεια του κόσμου του, μας πίεσε αλλά τα καταφέραμε. Προσωπικά όχι δεν ένιωσα νευρικότητα. Ήμουν μία χαρά"

........................................

Ο Γκάρι Ροντρίγκες τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στο Άμστερνταμ...

Aναλυτικά ο άσος του Δικεφάλου από το Πράσινο Ακρωτήρι τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Παίξαμε σαν ομάδα, πράγμα σημαντικό γιατί ξέραμε ότι ο Άγιαξ θα κυριαρχούσε με την μπάλα. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι κακό και τώρα είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε στην Τούμπα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι παίξαμε σαν ομάδα και είχαμε πειθαρχία στο παιχνίδι μας, γιατί ξέραμε ότι Άγιαξ θα είναι καλός σήμερα και ότι θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα γκολ, αλλά από τη δική μας απόδοση πέτυχαν μόνο ένα, πράγμα πολύ σημαντικό για την πρόκρισή μας".

Για το αν κρίνει την σημερινή ισοπαλία θετικό αποτέλεσμα: "Ναι είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα, γιατί στην Τούμπα μπορούμε να παίξουμε όπως θέλουμε".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...