Το πρώτο παιχνίδι του Κούδα με τον ΠΑΟΚ!

Σαν σήμερα στις 13/7/1963 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Πτολεμαΐδα, τον Άρη Πτολεμαΐδας και πήρε τη νίκη με 0-3, σημειώνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο...
Το πρώτο παιχνίδι του Κούδα με τον ΠΑΟΚ!

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό ο Βασιλειάδης, για να γίνει το 0-2 στο 17ο λεπτό από τον Γιακουμή. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 35ο λεπτό με τον Βασιλειάδη και πάλι, σε μια αναμέτρηση την οποίαν παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ που έμεναν μόνιμα σε αυτήν την ασπρόμαυρη περιοχή.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Γιώργος Κούδας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο νεαρός –17χρονος τότε- παίκτης, προερχόμενος από τα τσικό του Βίλλυ, έμελλε να γράψει τη δική του, πολύ μεγάλη, ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Στεργιάδης, Ανδρονικίδης, Μακρής, Χασιώτης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κούδας, Σαββίδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης

* Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

* Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...