Έμφραγμα στην Τούμπα στο ... 93' (vid)

Σαν σήμερα στις 16/1/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000.
Έμφραγμα στην Τούμπα στο ... 93' (vid)

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 12.000 περίπου θεατές (9.679 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για πρώτη φορά στον πάγκο του, άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς, καθώς το τελευταίο σφύριγμα του Τσαγκαράκη.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν άμυνα «ταμπούρι» και ας μην το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ο Βεροιώτης τεχνικός τους Στέφανος Γαϊτάνος, καθώς ήταν συνέχεια και οι 11 παίκτες της αθηναϊκής ομάδας πίσω από την μπάλα και από τύχη πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό, σκοράροντας στις καθυστερήσεις!

Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες για να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με τους Κωνσταντινίδη και Βρύζα στο 14' ), με την κεφαλιά του Φρούσο στο 44', ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κώστα Φρατζέσκου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Στο 58' μετά από σέντρα του Βενετίδη ο Βρύζας με κεφαλιά έκανε το 1-0, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια είχε φάσεις για να καθαρίσει το ματς με τους Φρούσο στο 65', Βρύζα στο 78' και Γεωργιάδη στο 84, το 2-0 δεν έγινε και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 92ο λεπτό, ο Φορτούζι ξέφυγε από την άμυνά μας, πλάσαρε τον Μιχόπουλο που άργησε να βγει και πέτυχε το τελικό 1-1 (αρχική εικόνα), πανηγυρίζοντας προκλητικά μπροστά στη θύρα 2, το γκολ από το πουθενά που πέτυχε δευτερόλεπτα νωρίτερα...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Βρύζας, Μπορμπόκης, Βενετίδης, σε μέτρια μέρα οι υπόλοιποι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Μιχόπουλος, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσιαμπής (60' Ζαφειρίου), Κουλακιώτης, Μαραγκός, Φρούσος (82' Καφές), Βρύζας, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Φρατζέσκος (60' Νάγκμπε)

Απόλλων Σμύρνης (Γαϊτάνος): Βάντσικ, Μπελάιτς, Νικολαΐδης (73' Σκαρμούτσος), Ρούσσος, Χατζής Σπ., Καρανικόλας, Παπαδημητρίου, Λαμπριάκος (73' Φορτούζι), Πέτκοβιτς, Λάιος, Παγγούρας (Χατζής Μ.)

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Είμαστε στενοχωρημένοι από το αποτέλεσμα και όχι από το παιχνίδι που κάναμε. Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά και δημιούργησε ευκαιρίες, μπορούσαμε πιο νωρίς να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να ξέρουμε σε τέτοιες περιπτώσεις πως πρέπει να παίζουμε με τις ομάδες που αμύνονται. Για το γκολ της ισοφάρισης δε φταίει μόνο ο Μιχόπουλος, φταίμε όλοι μας. Τη φάση έπρεπε να την τελειώσουμε πριν φτάσει εκεί που έφτασε»

Ζήσης Βρύζας:«Εκ μέρους των συμπαικτών μου σας μεταφέρω την απογοήτευσή μου για την απώλεια των δύο βαθμών. Λυπούμαστε για τον κόσμο που περιμένει από εμάς κάτι καλό, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Και οι ισοπαλίες και οι ήττες, όπως και οι νίκες. Δε γίνεται μια ομάδα να κερδίζει μόνο! Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πω στη συνέχεια θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο»

* Αρκετοί οπαδοί έξω από την Τούμπα αποδοκίμασαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ και για την αποφυγή των χειρότερων, οι παίκτες έμεινα στα αποδυτήρια για μια ώρα και έφυγαν όταν οι φίλαθλοι είχαν αποχωρήσει.

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για ... πασαρέλα! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...