Μια ισοπαλία που "κλείδωσε" την Ευρώπη (1975)

Για την προτελευταία αγωνιστική (33η) της σεζόν 1974-1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, με την ομάδα μας να κυνηγάει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, για το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Μια ισοπαλία που "κλείδωσε" την Ευρώπη (1975)

Ο γηπεδούχος, ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, έπαιξε για το γόητρό του και παραλίγο να κάνει τη ζημιά. Στο σκορ προηγήθηκε ο Πανιώνιος με τον Ψιμόγιαννο, για να ισοφαρίσει ο Ασλανίδης στιο 77'.

Ο Ψιμόγιαννος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα -και αυτά της ομάδας του- στο επόμενο λεπτό (78'), για να έρθει στο 85' ο Δημήτρης Παρίδης να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ, έναν βαθμό που αποδείχτηκε τελικά καθοριστικός.

Το αποτέλεσμα δεν άρεσε στους οπαδούς των γηπεδούχων που μόλις ο Αυστριακός ρέφερι, Μπούτεκ, σφύριξε για τελευταία φορά -σύμφωνα με δημοισιεύματα της εποχής- ζήτησαν ευθύνες από τους παίκτες της ομάδας τους για το 2-2! 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: Κάκαρης, Καπίρης, Καλογερόπουλος, Τσιρογιάννης, Ιντζόγλου, Μωραϊτέλης (76' Τζίκας), Χαΐτίδης, Εμβολιάδης, Ψιμόγιαννος, Μαυρίκης, Μαύρος 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Κερμανίδης (56' Ασλανίδης)

* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!!!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28

* Βαθμολογικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε κλειδώσει και μαθηματικά εκείνη τη μέρα (1/6/1975) το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς απέμεινε το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λάρισα στην Τούμπα, απέναντι στην ουραγό και υποβιβασθείσα Λάρισα. Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει όπως αναμενόταν εύκολα με 4-0... 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...