ΠΑΟΚ: Ώρα για σοβαρότητα

Η σεζόν 2022-23 τελείωσε. Ο τελικός κυπέλλου που απομένει θα κρίνει ίσως πολλά εν όψει της νέας σεζόν, τόσο υλικά όσο και ψυχολογικά, όμως δεν θα αλλάξει τα βασικά συμπεράσματα.
Equalizer Equalizer
ΠΑΟΚ: Ώρα για σοβαρότητα

Βεβαίως μια πιθανή κατάκτηση κυπέλλου, θα δώσει γόητρο, ένα τίτλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου καθώς και σαφώς θετικότερη ψυχολογία σε όλους εντός και πέριξ της ομάδας.

Από εκεί και πέρα όμως η πορεία, η ποιότητα και εν τέλει η επιτυχία ή αποτυχία του φετινού ΠΑΟΚ, έχουν ήδη κριθεί. Πολλά μπορούν να ειπωθούν, χιλιάδες οι απόψεις. Παρά το σαφέστατα αρνητικό κλίμα με το οποίο κλείνει η χρονιά, η πραγματικότητα είναι πως ο ΠΑΟΚ φέτος τα πήγε μέτρια. Πάνω κάτω, τα δεδομένα είναι γνωστά:

- Είχε σοβαρές αποτυχίες, αυτοκτονίες και αδιέξοδα.

- Είχε όμως και μια μακρά περίοδο θετικού ποδοσφαίρου, καλών αποτελεσμάτων και μένει να δούμε αν θα κλείσει και με ένα τίτλο (κάτι που δε φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό λόγω έλλειψης λύσεων και γκολ). Η συνολική λειτουργία της ομάδας είναι καλή. Ατομική ποιότητα και προσωπικότητα, λείπουν.

Ακόμα πιο γνωστό όμως είναι πως εδώ και χρόνια, ο ΠΑΟΚ αναζητά σοβαρότητα στη στελέχωση του ρόστερ.

Κάθε καλοκαίρι, από το 2018 κι έπειτα, αναζητούμε σοβαρές επιλογές. Παρότι τα κενά τα ξέρουμε, ποτέ δεν καταφέρνουμε να τα καλύψουμε. Είτε η ομάδα κάνει μεγάλες, είτε μικρές μεταγραφές, πάντα φαίνεται να μένουμε με την αναζήτηση.

Το φετινό «πρότζεκτ» του ΠΑΟΚ δεν κατακρίθηκε επειδή στηρίχθηκε σε μικρούς. Ούτε καν επειδή δεν μπορούσε να βρει γκολ από κανέναν.

Κατακρίθηκε εν τέλει επειδή έφτασε σε σημείο να παίζει καλό ποδόσφαιρο (σχεδόν σε όλα τα ματς ήταν ανώτερος από τους αντιπάλους του) αλλά να αυτοκτονεί επειδή δεν είχε λύσεις. Κι αυτό ΠΑΡΟΤΙ ξοδεύτηκαν πολλά, πάρα πολλά λεφτά για να έχει τόσο άδειο ρόστερ.

Οι αρμόδιοι κρίθηκαν ή θα κριθούν σύντομα. Ο άμεσα υπεύθυνος, Ζοζέ Μπότο, έχει προβληματίσει τον κόσμο.

Τι είδους επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ξόδεψε ένα κάρο λεφτά σε παίκτες που δεν ακούμπησαν (Κουαλιάτα, Φελίπε Σοάρες, Νασμπεργκ) ενώ ουσιαστικά το μεγάλο φορτίο σήκωσαν παίκτες που βρίσκονταν ήδη σε ανδρική ομάδα και ακαδημίες.

Καιρός λοιπόν για λίγη σοβαρότητα.

Τα κενά, για ακόμα μια φορά, είναι λίγο ή πολύ γνωστά. Ακραίο μπακ ποιότητας. Σοβαρό χαφ-μετρονόμος που θα ηρεμήσει και θα απελευθερώσει τον Αουγκούστο. Εξτρέμ με τρίπλα, έκρηξη, γκολ. Παραγωγικό φορ. Και κανονικό δεκάρι.

Ήρθε η ώρα το κλαμπ να δείξει πλάνο, αντανακλαστικά, αντίληψη της κατάστασης. Γιατί, απλούστατα, αυτά είναι τα στοιχεία που ΔΕΝ έδειξε τα τελευταία χρόνια, και έχασε το κοινό του. Έχει αρχίσει πλέον να μοιάζει επικίνδυνο, να χάσει και εντελώς το τρένο καθώς οι ανταγωνιστές αυξάνονται και ανεβαίνουν επίπεδο, είτε με παρασκηνιακή υποστήριξη είτε όχι.

Η σεζόν τελειώνει, όλοι αναμένουμε αποτελέσματα.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...