Καλώς ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι

Έφτασε και πάλι αυτή η μυθική περίοδος της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για να μας θυμίσει το που ήμασταν, που βρισκόμασταν και που μας «υπόσχονται» ότι θα μας πάνε...
Equalizer Equalizer
Καλώς ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι

Μια περίοδος που εδώ και χρόνια δεν είναι τίποτα άλλο από μια ευκαιρία για πασαρέλα για διάφορους πολιτικούς-σούργελα, εναγκαλισμούς με υπόδικους «εκλεκτούς», υποσχέσεις σε ιθαγενείς, μαζί με πολλή τσίκνα, συναυλίες και μαλλί της γριάς...

Τα κακώς κείμενα της Θεσσαλονίκης τα έχουμε τονίσει πολλάκις. Όχι ότι χρειάζεται η δική μας περιγραφή άλλωστε, αφού οποιοσδήποτε κάνει τον κόπο να διασχίσει την πόλη από το ένα άκρο ως το άλλο και να περάσει έστω δυο τρεις μέρες σε αυτή, βλέπει ότι τα προβλήματά της «βγάζουν μάτι».

Όμως τα τελευταία χρόνια η Έκθεση έχει ιδιαίτερο «ασπρόμαυρο» ενδιαφέρον, αφού περιμένουμε με αγωνία τους κυβερνητικούς εκπροσώπους του Βαγγέλη Μητσοτάκη να μας πουν πόσο περήφανοί αισθάνονται (και πόσο υπόχρεοι τους είμαστε) που ο Ιβάν Σαββίδης ΘΑ μπορέσει να χτίσει γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Με δικά του λεφτά...

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο, πέρυσι τέτοια εποχή, να εγκαλούν (!!!) τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη διάφοροι κυβερνητικοί φελλοί γιατί δεν έχει αποδειχθεί -λέει- ακόμα στην πράξη η διάθεση του ΠΑΟΚ να χτίσει! Τι κι αν το Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε εκδοθεί ακόμα; Τι κι αν υπάρχουν ένα κάρο λεπτομέρειες να διευθετηθούν;

Όλα αυτά δε θα έπρεπε να εμποδίζουν έναν σωστό επενδυτή κύριε Σαββίδη! Θα έπρεπε ήδη να έχετε βγει με μυστρί στην Τούμπα και να σκάβετε. Επειδή έτσι δηλώνει το αδιάφορο κομματόσκυλο το όνομα του οποίου ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα αδιάφορο σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Έτσι λοιπόν και φέτος, αρχικά φώναξαν εκπροσώπους του ΠΑΟΚ (μαζί μένα συρφετό «πολιτικών παραγόντων», θεσμικών φορέων και εκπροσώπων άλλων εταιρειών και ομάδων) για να τους πει το αυτονόητο: Ότι ο ΠΑΟΚ είναι ΕΤΟΙΜΟΣ. Και περηφανεύτηκαν πλασάροντας στο λοβοτομημένο κοινό τους ότι αυτό αποτελεί κάποιου είδους «κυβερνητική παροχή» που με τα χίλια ζόρια προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι «χατίρι» στον ΠΑΟΚ.

Τι άραγε να πρωτοσχολιάσει κανείς; Με τι άραγε να πρωτο-αηδιάσει κανείς;

Όμως, όπως είναι γνωστό, αυτό δεν τους αρκεί.

Θεωρείται βέβαιο πως τόσο κατά τη διάρκεια χαζοχαρούμενων επισκέψεων όσο βεβαίως και στις πανηγυρικές εξαγγελίες κατασκευής δρόμων, αντικατάστασης λαμπτήρων, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της Θεσσαλονίκης κλπ, θα χωρέσει κάπου και το τρίπτυχο «προχωράμε με επείγουσες διαδικασίες τα γήπεδα των ΠΑΟΚ – Άρη – Ηρακλή ώστε να εκτοξευτούν οι υποδομές της πόλης».

Ωραία όλα αυτά και μπράβο στα συμπαθή τοπικά σωματεία που θα έχουν σε λίγα χρόνια γήπεδα για τα οποία δεν θα βάλουν φράγκο (πως θα μπορούσαν άλλωστε).

Το ερώτημα είναι: Ο ΠΑΟΚ που κολλάει σε όλα αυτά; ΠΟΙΟΣ Και ΤΙ «προχωράει» ως προς το γήπεδο μας; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα... τέσσερα χρόνια που έκανε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, είναι εύλογο χρονικό διάστημα, από εκεί και πέρα ΤΙ υποτίθεται ότι προχωράει το κράτος προς υποστήριξη του ΠΑΟΚ; Θεωρείται κρατικό έργο, χρήζον κυβερνητικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, η κατασκευή πεζοδρομίων και ασφάλτου γύρω απ' το νέο γήπεδο;

Πρέπει ο ΠΑΟΚ να ζητήσει κάποιου είδους ρουσφέτι για να γίνουν αυτά; Μήπως να απολογηθούμε και για την απομύζηση των ταμείων του κράτους, που ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ να πληρώσουμε μόνοι μας κατασκευή νέου γηπέδου;

Κύριοι (λέμε τώρα) η πραγματικότητα είναι απλή και γνωστή:

ΌΛΑ τα εξαπτέρυγα, συνεργάτες, ακόλουθοι, φίλοι και υπάλληλοι της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα, βγάζουν φλύκταινες για οτιδήποτε έχει να κάνει με υποστήριξη και πριμοδότηση τόσο του ΠΑΟΚ όσο βεβαίως και του Ιβάν Σαββίδη. Τα συνεχή βδελυρά και προφανώς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα εναντίον του εδώ και τόσα χρόνια, είναι υπεραρκετά ως απόδειξη.

Το ΜΟΝΟ το οποίο έχετε να κάνετε και το οποίο αποτελεί ΔΙΚΑΙΟ και αξιόλογο έργο στήριξης αυτού του τεράστιου έργου που σχεδιάζει ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ, είναι να δώσετε ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ δώσατε στην ΑΕΚ και ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ σχεδιάζετε να δώσετε και στον Παναθηναϊκό. Που προσωπικά ΟΥΤΕ αυτά θα τα ήθελα, όμως αυτό είναι το δίκαιο και ισότιμο να γίνει.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι άλλη μια απόδειξη της ύπαρξης πολιτών Β κατηγορίας και γεωγραφικών διαμερισμάτων Β κατηγορίας, που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τόσες δεκαετίες.

Μέχρι τότε, κάντε ένα «κυβερνητικό χατίρι» στον μελλοντικό εαυτό σας, κλείστε το στόμα σας σε ο,τι αφορά τον ΠΑΟΚ και διατηρήστε έστω ένα ψήγμα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.

Ακόμα και τα πολιτικά – επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια, έχουν ένα όριο.

Διαβάστε ακόμη...