Μετρό Θεσσαλονίκης και άλλα ... ανέκδοτα!

Μετρό Θεσσαλονίκης. Ένα όνομα, μια ιστορία.
Equalizer Equalizer
Μετρό Θεσσαλονίκης και άλλα ... ανέκδοτα!

«Σύντομο ανέκδοτο» χαρακτήρισε σήμερα το πρωί ο αρμόδιος υπουργός το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει κάποια στιγμή τη μορφή της πόλης και τη ζωή των κατοίκων της, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν να ζουν σε μια γυάλα με αντιλήψεις περασμένου αιώνα.

Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια εργασιών και... σαράντα χρόνια συζητήσεων, ο επίσημος εκπρόσωπος του κράτους, καθ' ύλην αρμόδιος και κυρίως Βορειοελλαδίτης υπουργός, μέλος ενός κόμματος που νέμεται την εξουσία σχεδόν υποχρεωτικά εδώ και δεκαετίες, δεν βρήκε καλύτερο τρόπο να σχολιάσει τις συνεχείς καθυστερήσεις στο έργο. Θεωρώντας μάλιστα ότι ευθύνονται κάποιοι... άλλοι και όχι το κράτος, το κόμμα και οι άνθρωποι τους οποίους εκ θέσεως και εκ των πραγμάτων ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.

Και γιατί σε εκπλήσσει αυτό; Περίμενες κάτι καλύτερο από αυτούς; Θα γίνει ό,τι είναι να γίνει, θα μοιραστεί ο,τι είναι να μοιραστεί. Έχουμε άλλωστε ήδη πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής μας, δίνοντας την ευκαιρία σε σχετικούς και άσχετους να μαλώνουν περίπου 10 χρόνια για το που θα... εκτεθούν τα αρχαία ευρήματα (για τις ρήτρες των καθυστερήσεων που καταβάλλονται κάθε τόσο, κουβέντα δεν ακούσαμε).

Όμως, έτσι είναι. Και γιατί να είναι αλλιώς δηλαδή; Για ποιον λόγο και με ποιον ΤΡΟΠΟ να πιεστούν οι άνθρωποι να φέρουν αποτελέσματα;

Αφού ΕΙΔΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, ό,τι, μα Ο,ΤΙ κι αν κάνει το συγκεκριμένο κόμμα εξουσίας, τις ψήφους τις έχει δεδομένες.

Ακόμα και φωτιά στην πόλη να βάλουν σε ζωντανή σύνδεση, πάλι τις ίδιες ψήφους θα βρουν στην κάλπη. Όσο κι αν σε έχουν προσβάλλει, όσο κι αν σ έχουν τσαλαπατήσει, φτύσει, απομυζήσει, αδικήσει προς όφελος συγκεκριμένων τρίτων, εσύ εκεί. Μονοκούκι.

Και θα μου πεις, «τι σχέση έχουν με τον ΠΑΟΚ αυτά ρε φίλε»;

Ε εδώ είναι το λάθος σου αγαπητέ συνοπαδέ (; ). Σε έχουν πείσει να μη «μπλέκεις» τη μπάλα με την πολιτική. Να μην επεκτείνεις τη συζήτηση. Να παραμείνεις πρόβατο που ασχολείται μόνο με το «κλωτσοτοπιό» που έγραψε κι εκείνη η περίεργη πρόσφατα.

Και ξεχνάς. Ξεχνάς τι συμβολίζει και τι αποτελεί ο ΠΑΟΚ. Το μέγεθός του και την ιερή υποχρέωσή του να τον νοιάζει περισσότερο η κοινωνία παρά μια κούπα, μια νίκη για να... πηδάς τους αντιπάλους σου. Λες και νοιάστηκε ποτέ ο ΠΑΟΚ να «πηδήξει» κανέναν. Ένας σύλλογος που παραδοσιακά φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό γιατί απλά δεν έχει την όρεξη και κυρίως την κοσμοθεωρία του «σκίζω τις σάρκες του αντιπάλου».

Ξεχνάς ότι η μπάλα είναι μόνο η αφορμή και μόνο το σημείο συνάντησης για να εκφραστούν οι ιδέες του ΠΑΟΚ και οι ανάγκες της κοινωνίας του.

Θυμήσου λοιπόν, βγες απ' την τρισκατάρατη ραστώνη σου και βγάλε φωνή.

ΥΓ1. Η Τούμπα, το ιερό μέρος έκφρασης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχει για παράσημο την εναντίωση σε επίσημες και ανεπίσημες, εγχώριες και ξένες, χούντες επί σειρά δεκαετιών, έκλεισε χτες τα 63. Οι χαρακιές στο πρόσωπό της είναι εμφανείς εδώ και χρόνια. Προτού την αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά με την υπάρχουσα μορφή της, καλό είναι να θυμόμαστε τι αντιπροσωπεύει για τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη, ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως για τον ελληνισμό της διασποράς.

ΥΓ2. Ε λοιπόν, κάνατε λάθος κύριε υπουργέ. Υπάρχει και πιο σύντομο ανέκδοτο από το «μετρό Θεσσαλονίκης». Παράδειγμα; «Θεσσαλονικιός ψηφοφόρος». Ή «Νέα Δημοκρατία». Γιατί ούτε νέα είστε, ούτε δημοκρατία. Μην με βάζεις να εξηγώ, αρκετά σας κατούρησαν στην κυριολεξία όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη πρόσφατα (εκτός από κάποιες... αυθόρμητες και ανεξάρτητες φυλλάδες που τυχαία ιδρύθηκαν πρόσφατα) για τις μεθόδους σας, πως γίνεται να θες και επεξήγηση;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...