Επιτέλους!

Μετά από δύο μήνες, σήμερα έλαβε χώρα η παρουσίαση του νέου αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Jose Boto.
Sourmenetes
Επιτέλους!

Πέρασε καιρός αλλά η σημερινή μέρα θεωρώ ότι αποτελεί ορόσημο για τον ΠΑΟΚ των επόμενων αγωνιστικών περιόδων. Αυτή τη μέρα είχαμε να την δούμε από την συνέντευξη των Μίχελ-Ιβιτς, που είχαν είχαν αναλύσει τότε ένα πολύ σωστό πλάνο το οποίο μας έφερε μετά από χρόνια σε τίτλους και αγωνιστική ανάταση της ομάδας.

Ο Πορτογάλος έμπειρος διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος είναι ένας ευθύς άνθρωπος που μας ανέλυσε με πολύ απλό τρόπο το πως σκέφτεται τον ΠΑΟΚ με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τη διοίκηση. Οι βασικές αρχές τέθηκαν, το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη προσέλκυσε τον Μπότο και όλοι μαζί έδωσαν τα χέρια, ώστε να χτιστεί ο ΠΑΟΚ σε σωστές βάσεις υπό τις οδηγίες του Ρασβάν Λουτσέσκου.

Καταλαβαίνει ο καθένας, μετά από τη συνέντευξη, ότι η απόφαση του Μπότο είχε άμεση σχέση με τους ανθρώπους τους οποίους θα συνεργαστεί και ο Ρασβάν Λουτσέσκου φαίνεται να έχει το πακέτο που ικανοποιεί τον Πορτογάλο.

Στα ουσιαστικά της σημερινής συνέντευξης ήταν μια ουσιαστική αθλητικοτεχνική ανάλυση, η οποία δεν είχε στο επίκεντρο τις business, όπως είχαμε ακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο Μπότο φάνηκε να έχει κατευθυνθεί πλήρως από τον Ιβάν Σαββίδη για το τι εστί ΠΑΟΚ και τι ζητάμε σαν ομάδα και αυτό αναλύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Μας έγινε σαφές πως θα κινηθεί η ομάδα στο μέλλον, σε τι αγορές θα δοθεί βάση και πως θα δομηθεί το ρόστερ.

Τα πρώτα δείγματα του Μπότο φάνηκαν με τις 2 κινήσεις που έγιναν το χειμώνα και η μία εξ αυτών ήδη έχει προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην ομάδα και στα αποτελέσματα. Τα στοιχεία που ζήτησε από τον Σάστρε η ομάδα ήταν εμφανές ότι έλειπαν από τους προκάτοχούς του και γίνεται εμφανές ότι μιλάμε για μια κίνηση ουσίας και ταυτόχρονα κίνηση άνευ ρίσκου και ιδιαίτερου κόστους.Η δεύτερη κίνηση του Φελίπε Σοάρες είναι μία ακόμα ψαγμένη κίνηση καθώς ο παίκτης φαίνεται να έχει τα στοιχεία που λείπουνε από το χώρο του κέντρου, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κομμάτι των ακαδημιών, στο οποίο φαίνεται ότι θα δοθεί βάση καθώς ήδη υπάρχει συνεργάτης του Μπότο που παρακολουθεί όλα τα ματς του ΠΑΟΚ ΄Β και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σωστή προσέγγιση σε ότι θεωρηθεί αξιόλογο. Το παράδειγμα της Μπενφίκα και πως αντιμετωπίστηκαν οι παίκτες από τις ακαδημίες εξηγεί το πως θέλει να δουλέψει η ομάδα, καθώς και η αναφορά στο ότι όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να λειτουργούν στα ίδια πρότυπα, παραμερίζοντας συστήματα και λοιπά τεχνικά στοιχεία. Η φιλοσοφία θα πρέπει να είναι ίδια και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Το βασικότερο από όλα όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή συνέντευξη, δεν είναι ούτε αν θα μείνει ο Κρέσπο, ούτε αν θα ανανεώσει ο Αντελίνο ούτε αν θα πάρουμε 10 εκ από κάποια πώληση.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο Μπότο σε συνεργασία με το Λουτσέσκου έχουν σχεδιάσει την επόμενη χρονιά και ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς θέλουν. Ήταν ίσως αυτό που περιμέναμε όλοι, καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές για κλεισμένες συμφωνίες, να ακούσουμε και αυτό δείχνει ότι η ομάδα βασίζεται σε ένα σαφές πλάνο.

Ένα πλάνο που έχει ως στόχο την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, την καταξίωση σε Ελλάδα και Ευρώπη και την οικονομική αυτάρκεια, όπως δηλώθηκε. Κι όταν ένας άνθρωπος έχει στόχο αυτό και δεν μας γεμίζει φούμαρα για τεράστιες πωλήσεις ή αγορές, δεν τάζει λάθος πράγματα, αλλά παραμένει προσγειωμένος στο πλάνο, δύσκολα θα αποτύχει!
Προσωπική εκτίμηση είναι αυτή αλλά θεωρώ πως ο Μπότο μας ταιριάζει!

Όπως δεν με είχαν ενθουσιάσει η αναγωγή όλων στο ποδόσφαιρο σε business του ξακουστού Άρνεσεν, έτσι μπορώ να πω ότι ο Μπότο με κέρδισε.

Με κέρδισε γιατί αισθάνθηκα ότι δεν έκρυψε κάτι, γιατί αισθάνθηκα ότι έχει πολύ καλά δουλεμένο στο μυαλό του το μέλλον της ομάδας μας.

Καλή επιτυχία λοιπόν, Ζοσέ Μπότο!

Διαβάστε ακόμη...