Έκανε τα εύκολα δύσκολα, βγήκε νικητής!

Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι πέτυχε ο ΠΑΟΚ με την επικράτηση του με 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό ...
Έκανε τα εύκολα δύσκολα, βγήκε νικητής!

Μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, είναι πολύ εύκολο για κάθε ομάδα να χάσει τον προσανατολισμό της και την αυτοσυγκέντρωση της και αυτό ήταν εξαρχής το μεγαλύτερο εμπόδιο στο χθεσινό παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τον Σβαμπ να μένει για πρώτη φορά μετά την άφιξη του στην ομάδα εκτός ενδεκάδας. Την θέση του στον άξονα πήρε ο Μουργκ, ο οποίος αγωνιζόμενος ως δεκάρι δεν έδειξε για ακόμη μια φορά τίποτα. Κάποια στιγμή πρέπει στον ΠΑΟΚ να καταλάβουν πως ο Αυστριακός είναι δεξί εξτρέμ και μόνο εκεί μπορεί να αποδώσει.

Κατά τα άλλα, η ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, ωστόσο η ερασιτεχνική αντίδραση του Μιχαηλίδη, αλλά κυρίως του Γιαννούλη έφεραν την ισοφάριση, η οποία βέβαια ήρθε από έναν παίκτη που έπρεπε να είχε αποβληθεί από το έκτο κιόλας λεπτό σε μια φάση που για μια ακόμη φορά, το VAR..κοιμήθηκε.

Γενικά βέβαια, η ομάδα έχασε άλλες δυο κραυγαλέες ευκαιρίες ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Σφιντέρσκι, ενώ δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά ως το τέλος του αγώνα. Δημιούργησε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Βιεϊρίνια και τον Ντόουγκλας και μπορούσε να καθαρίσει το ματς πολύ πιο εύκολα μετά το γκολ του Ίνγκασον.

Γενικά , ο Δικέφαλος αδίκησε τον εαυτό του κάνοντας πολλά παιδικά λάθη στον άξονα, ωστόσο παρά τα λάθη αυτά, μπορούσε να φτάσει σε μεγάλο σκορ, αν είχαν οι παίκτες του τη στοιχειώδη ευστοχία.

Αν ένα συμπέρασμα βγαίνει λοιπόν, είναι ότι η ομάδα έχει σφυγμό, ωστόσο χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η απόκτηση ενός δεξιού μπακ επιπέδου Μάτος, ενός δεκαριού, ενός χαφ και ενός φορ φαντάζει επιβεβλημένη. Αν αυτά βέβαια συνδυαστούν και με αποχωρήσεις παικτών που είτε φαίνεται πως δεν υπολογίζονται (Εσίτι, Μπίσεσβαρ), είτε δείχνουν πως δεν μπορούν να προσφέρουν (Σοάρες), θα μιλάμε για την απόλυτη επιτυχία.

Υ.Γ: Καλές γιορτές σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...