Πώς τα καταφέρατε έτσι Αμπέλ;

Για μια ακόμη αγωνιστική στα play offs, ο ΠΑΟΚ απλά ... απογοήτευσε!
Daimon4 Daimon4
Πώς τα καταφέρατε έτσι Αμπέλ;

Η ομάδα χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι της, χωρίς κάποια στοιχειώδη ανάπτυξη, απέδειξε πως βαδίζει χωρίς ξεκάθαρο προπονητικό πλάνο! Αλλαγή συστήματος από τον Πορτογάλο (πρέπει να είναι το 5ο που δοκιμάζει φέτος), παίκτες χωρίς δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και κάποιοι άλλοι απλά συμπλήρωναν την ενδεκάδα, χωρίς υπερβολή αυτό που είδαμε ΚΑΙ χτες ήταν ένα συνονθύλευμα.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που και αυτός έπαιξε χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες, υπήρχαν διαστήματα στην αναμέτρηση που τα κολλύρια ήταν άκρως απαραίτητα για το προσφερόμενο τραγικό (χωρίς υπερβολή) θέαμα!

Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι πιθανόν να βρεθεί εκτός προκριματικών Champions League ακόμη και αν του επιστραφούν οι βαθμοί από το CAS και έτσι χάνεται και ο τελευταίος στόχος της φετινής σεζόν!

Αρχικά ήρθε ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ (πάει το Champions League), ακολούθησε αυτός από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (πάει και το Europa League), στη συνέχεια ήρθαν οι μετριότατες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και η ανικανότητητα να κερδίσουμε κάποιο ντέρμπι, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι αστείες εμφανίσεις στα play offs!

Και όλα αυτά για έναν ΠΑΟΚ που πέρσι έβγαζε μάτια, που δεχόταν γκολ πολύ δύσκολα, ενώ σκόραρε κατά ριπάς. Το αήττητο πρωτάθλημα το διαδέχτηκε η φετινή χρονιά στην οποία βρεθήκαμε με τον Πορτογάλο στον πάγκο μας, αλλά και 4-5 μεταγραφές που σε καμιά περίπτωση δε δικαίωσαν τον ερχομό τους στην ομάδα.

Αυτή η φαρσοκωμωδία με τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα πραγματικά μας έχει κουράσει! Το ποιος ευθύνεται για την τωρινή κατάντια είναι κάτι που δεν μπορεί να καταλογιστεί σε έναν μόνο άνθρωπο! Ασφαλώς ο Φερέιρα δε δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, είναι σίγουρα ο πρώτος που χρεώνεται την κάκιστη εικόνα της ομάδας, αλλά όχι ο μόνος!

Η διοίκηση που έκανε τις καλοκαιρινές μεταγραφές, αλλά και πολλοί παίκτες που πέρσι τους θαυμάζαμε και φέτος δεν βλέπονται, δεν είναι άμοιροι ευθυνών! Το αγωνιστικό τμήμα αποπνέει μια εκ διαμέτρου αντίθετη με την περσινή χρονιά αύρα και ευθύνες μπορούν να αποδοθούν σε πολλούς! Για μένα όμως τη μερίδα του λέοντος την έχει ο τεχνικός της ομάδας!

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του μετά από τα παιχνίδια μου δίνει την εντύπωση πως βλέπουμε ... άλλο ματς! Δεν μπορεί ούτε να διαβάσει τον αντίπαλο ούτε να εμπνεύσει τους παίκτες μας πλέον! Κάποιοι παραγκωνίστηκαν επί μήνες και τους θυμήθηκε όταν ξέμεινε από λύσεις...

Θυμηθείτε ένα παιχνίδι της σεζόν που ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε σε ολόκληρο 90λεπτο και αν το βρείτε πες το και σε μένα. Κάτι εικοσάλεπτα καλά σε κάποια ματς θυμάμαι και τίποτε περισσότερο... Πλέον οι παίκτες χωρίς δυνάμεις τελειώνουν τα παιχνίδια ασθμαίνοντας, έχοντας ξεμείνει από καύσιμα!

Πιστεύω -όπως και οι περισσότεροι άλλωστε- πως ο μόνος λόγος που παραμένει στο club είναι το τριετές συμβόλαιο και τίποτε περισσότερο! Εδώ και καιρό, ο Φερέιρα θυμίζει προπονητές που πέρασαν από την ομάδα στο πρόσφατο παρελθόν και έφυγαν σαν αποτυχημένοι, γράφοντας το όνομά τους στη σχετική λίστα με μαύρα γράμματα!

Η συνέχεια πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...