Νομιμοποίησε την ... "επιρροή"

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως, έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα. Αν θέλεις να δείς ΚΑΘΑΡΑ τι γίνεται πέταξε τα αριστεροδεξιά και ερυθροπράσινα γυαλιά σου και κοίτα/ανέλυσε/εκτίμησε, την ουσία, την καρδιά και την προοπτική των γεγονότων.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Νομιμοποίησε την ... "επιρροή"

Κι αν τον εαυτό σου τον γράφεις εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, σκέψου τα παιδιά σου.

Μια ομάδα ανισόρροπων και ψυχικά διαταραγμένων παίζουν κυρίως με την ΨΥΧΙΚΗ σου υγεία, στο όνομα μιας "κουμπαριάς" που ο νονός με προφανή ψυχιατρικά προβλήματα, ποδηγετεί και καθοδηγεί ένα άβουλο άψυχο πραγματάκι, που για να πει δυο κουβέντες, του τις γράφουν.

Και βέβαια επειδή οι "δουλειές" αυτές θέλουν τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο για να διακινείται το "χρήμα", η ψυχιατρική ανωμαλία επέβαλε ότι "πρέπει να υποβιβάσω τον ΠΑΟΚ" για να νιώσω καλύτερα, αλλα και για να πάρω τον "τίτλο" προκειμένου να ευχαριστηθούν τα γίδια μου, για τις προσφερθείσες και προσφερόμενες υπηρεσίες τους

Έβαλε ένα φερέφωνο να ορίσει μια κρατική ομαδούλα αργυρώνητων δίποδων (ο ορισμός αυτός έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες ν' αποδειχθεί αντικανονικός) και εξέδωσαν μια κατάπτυστη απόφαση στηριζόμενη σε στοιχεία που (ανεξάρτητα της όποιας πιστότητός τους) ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ και σε "προσωπική" αντίληψη, κάποιων προσώπων.

Και εν μέσω αυτής της ιστορίας που ξεκίνησε και κατασκεύασε ΕΝΑΣ ψυχικά διαταραγμένος βαρώνος, είχαμε την αμέριστη βοήθεια γνωστού διακεκριμένου νομικού.

Και όλοι αναρωτούνται γιατι τόσο μένος;

Δεν είναι μένος, είναι "επαγγελματικό καθήκον" προς ανταπόδση της "ευκολίας" που του παρείχε το αφεντικό. Ποιας ευκολίας; Ξέρεις φίλε μου τι είναι να είσαι επαγγελματίας, να ανήκεις σε συγκεκριμένο σύλλογο επαγγελματιών, να έχεις σε βάρος σου δεκάδες καταγγελίες, να έχεις περάσει διαδικασίες αποπομπής από τον σύλλογο, ο σύλλογος να Σ' ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ, να σε αφήνει στην ουσία ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ και τελικά ένας άλλος σύλλογος, με έδρα την πόλη του διαταραγμένου αφεντικού, να σε δέχεται στην "αγκαλιά του" και να σου προσφέρει εκ νέου την δουλειά που σου στέρησε ο γειτονικός σύλλογος; Τι να κάνει ο νομικός; Δεν είναι αχάριστος, δεν είναι τόσο κοντός στο μυαλό.

Μέσα σ' αυτό το "κλίμα", υπό την ενορχηστρωμένη προβολή των μέσων του διαταραγμένου (δικά του και υποτελή), εξεδόθη "απόφαση". Από την πρώτη στιγμή, και ιδίως από της ανακοινώσεώς της, καταλαβάινει κάποιος την ... εγκυρότητά της , αφού αυτό έγινε την ίδια ακριβώς ώρα που αρχιζε αγώνας του ΠΑΟΚ στην ΤΟΥΜΠΑ.

Απο εκεί και μετά τι ακριβώς να συζητηθεί και με ποιον και για ποιο λόγο;

Ωστόσο με την απόφαση του CAS, προέκυψαν κάποια ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα

Για πάμε λοιπόν:

Α. Η απόφαση του CAS αποτελεί πλέον ΕΠΙΣΗΜΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ (δεδικασμένο επί το λαικότερον) σύμφωνα με την οποία η (οποιαδήποτε) γνωμοδότηση της ΕΕΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αθλητικοί δικαστές ΟΦΕΙΛΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να δικάζουν τις υποθέσεις στην ουσία τους, μη δεσμευόμενοι από την γνώμη μιας ανίσυχρης επιτροπής.

Αυτό πιο πρακτικά σημαίνει ότι ή όποια κρατική "παρέα", που τοποθετεί "όποιον θέλει" στη σύνθεση της ΕΕΑ , παύει να έχει το "πάνω χερι" σε οιονδήποτε εκβιασμό του οποιουδήποτε "παραπέμπεται" στην ΕΕΑ, από το κράτος!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παύει να ισχύει αυτή η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ανάμείξη του κράτους στις αθλητικές διοργανώσεις που επιβάλλει ποινές αθλητικού περιεχομένου όπως π.χ υποβιβασμός ή αφαίρεση βαθμών, ενώ το μόνο που μπορει να επιβαλλει με βάση το Διοικητικό Δίκαιο είναι πρόστιμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παύει αυτή η αισχρή ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ πρόβλεψη, ν' απονέμουν δίκαιο οι ... κρατικές επιτροπές!

Για να σου δώσω να καταλάβεις το μέγεθος του ανοσιουργήματος που επιχειρήθηκε (με την ... υποχρεωτικότητα της γνώμης της ΕΕΑ) θα σου πώ το εξής: οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που από άποψη κύρους είναι 20 με 30 κλάσεις πάνω από την ΕΕΑ, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ τη Διοίκηση και τους δικαστές.

Β. Λένε τα αθηναϊκα λιγούρια ότι "το CAS μπορούσε να δικάσει στην ουσία και δεν το έκανε". Ρε σεις, όταν το CAS έχει μπροστά του δυο αποφάσεις αθλητικών δικαστών, που ουσιαστικά ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΑΝ αλλά αντέγραψαν την γνωμοδότηση της ΕΕΑ και ταυτόχρονα το CAS σου λέει ότι "η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική", δεν μπορεί να αποφασίσει στην ουσία γιατί έτσι ΑΚΥΡΩΝΕΙ την αθλητική δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Γι' αυτό είπε να δικάσουν οι αθλητικοί δικαστές, ώστε αν η απόφαση τους δεν ειναι αρεστή και προσφύγει κάποιος στο CAS, σ' αυτήν την περίπτωση να επιληφθεί και να κρίνει δικαστικές αποφάσεις και όχι μια γνωμοδότηση μιας επιτροπής την οποία το CAS ούτε αναγνωριζει ουτε υπολήπτεται ούτε εκτιμά το περιεχόμενο της γνώμης της.

Γιατι πολύ απλά το CAS είπε: "είμαι δικαστήριο και επιλαμβάνομαι επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων, όχι επι του περιεχομένου γνωμοδοτήσεων κρατικών επιτροπών"

Γιατί είπε το CAS πως αν αποφασίσω στην ουσία, όπως μπορώ να το κάνω, είναι σαν να λέω την Ελλάδα "μπανανία"!

Γιατί αν το CAS αποφάσιζε επί της ουσίας θα ήταν ανακόλουθο με τον εαυτό του, αφού θεωρούσε ότι δεν ασχολείται με γνωμοδοτήσεις αλλά μονο με δικαστικές αποφάσεις.

Όμως κάτι έπρεπε να σχολιάσουν τα μπειραιωτικα μισοφόρια, γιατί ετσι τους έχει μάθει ο ανισόρροπος.

Και δεν τα λέω εγώ, τα λέει το ίδιο το Διεθνές Δικαστήριο (διάβασε πιο κάτω)

Γ. Ποιος σας είπε ρε γατάκια ότι το Διεθνές Δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υποθέσεως;

Ποιος σας είπε ότι πριν αποφασίσει την επιστροφή της υποθέσεως στην Εφέσεων της ΕΠΟ, δεν εξέτασε την ουσία της υποθέσεως ώστε να διαπιστώσει αν αξίζει ή αν πρέπει ή αν υπάρχουν λόγοι να αποφασίσει η Εφέσεων της ΕΠΟ;

Το CAS φυσικά και εξέτασε την ουσία της υποθέσεως και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ είπε οτι η ΕΕΑ στην διατύπωση της ... γνώμης της, κατέγραψε μπαρούφες και αργυρώνητες αιτιάσεις.

Από που προκύπτει αυτό;

"........Η επιτροπή του CAS διαπίστωσε ότι, παρά την εξουσία της να αποφασίσει η ίδια για την υπόθεση, δεν θα ήταν σκόπιμο να εκδοθεί τελική και δεσμευτική απόφαση σε τέτοιες περιπτώσεις, με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα τόνισε ότι τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ δεν πρέπει να στερηθούν του καθήκοντός τους να αξιολογήσουν τα περίπλοκα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση της ΕΕΑ, η ουσία της οποίας δεν αξιολογείται πλήρως είτε σε πρώτο βαθμό, είτε κατά τη διαδικασία εκδίκασης της προσφυγής από την ΕΠΟ........."

Όταν το δικαστήριο αποφαίνεται ότι " η ουσία δεν αξιολογείται πλήρως", εξέτασε ή δεν εξέτασε την ουσία;

Εν όψει όλων αυτών η "επιτροπή" πλέον ακυρώνει τον εαυτό της, αφού όπως διαβάσαμε "επέτρεψε την μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη" και έδωσε "πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Ξάνθη"

Και μην πει κανένας ότι οι ενέργειες αυτές είναι άσχετες, διότι όταν η ίδια "επιτροπή" έχει αποφασίσει ότι στην ΠΑΕ Ξάνθη υπάρχει "επιρροή" από άλλη ΠΑΕ, δέχεται ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ αυτής τελεί υπό αμφισβήτηαη, ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Συνεπώς ποια μεταβίβαση κατοχής μετοχών εγκρίνει; Την αναμφισβήτητη κατοχή ή την αμφισβητούμενη κατοχή;

Είναι απλή η απάντηση: ακόμη και την αμφισβητούμενη να εγκρίνει, δια της αποφάσεώς της ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ αυτήν την ... αμφισβήτηση!

Και όταν δίδει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την απόφαση αυτή, η οποία πλέον ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ θεωρεί ότι η ΠΑΕ Ξάνθη, έχει ένα καθ' όλα νόμιμο, ΝΕΟ ιδιοκτησιακό καθεστώς

Τώρα μπορεί να διαβάσεις περί του αντιθέτου, αλλά μη δίνεις σημασία στην άποψη κάποιου "κοντού".

Έτσι κι αλλιώς "κοντός" και ακίνδυνος είναι, αλλά πέραν τούτου έχει διαλέξει και το λάθος στρατόπεδο.

Θα το διαπιστώσει σύντομα ...

Διαβάστε ακόμη...