Το παρθενικό ταξίδι της ομάδας γυναικών ξεκινά σήμερα!

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας γυναικών ξεκινά σήμερα στο Μπέβερεν του Βελγίου απέναντι στην τοπική Αστερίξ!
Miburosaito
Το παρθενικό ταξίδι της ομάδας γυναικών ξεκινά σήμερα!

Σε μια διοργάνωση όπως το CEV Cup, όπου υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες, ενώ κάποιες από αυτές μπορούμε άνετα να τις κατατάξουμε ως ομάδες Champions League! Μια ματιά και στις αποδόσεις των στοιχηματικών για το νικητή της διοργάνωσης μας δίνει και μια ιδέα για την δυναμικη των ομάδεων που συμμετέχουν, με τις Eczacibasi (TUR) και τη Busto Arsizio (ITA) να ξεχωρίζουν, όπως βέβαια και τις Stuttgart και Schwerin από Γερμανία, Lodz (POL), τις Ρώσικες Saratov και Uralochka-NTMK, και τις Γαλλικές Nantes και Volero Le Cannet.

Βλέπουμε τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στη μέση των αποδόσεων, όπου και ρεαλιστικά είναι η δυναμική των ομάδων μας (αλλά και του πρωταθλήματος γενικά...). Δεν περιμένουμε να σηκώσουμε τον τίτλο - όπως κάποιος Κουβανός προπονητης απο Πειραιά μεριά προσφάτως είπε για την ομάδα του - αλλά με σοβαρές εμφανίσεις μπορούμε να φτάσουμε τη φάση των 8 και να διεκδικήσουμε την τύχη μας απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Eczacibasi των Μποσκοβιτς, Ογκνιενοβιτς, κτλ...

Στο παρακάτω σκετσάκι (*credit για τα σκετσακια στη @doongie1015*) φαίνονται οι ομάδες και οι αποδόσεις τους που έχουμε στο δικό μας 'δέντρο' της διοργάνωσης. Όπου τώρα αντιμετωπίζουμε την Αστερίξ, αν περάσουμε μια εκ των Alba Blaj (ROM) ή την Vasas (HUN), και μετά μια εκ των Minsk (BEL) / Volero (FRA) ή Brcko (BOS) / Olomouc (CZE).

Λογικά θα συναντήσουμε στον επόμενο γύρο την Alba (όπου παίζει η Στράντζαλη) αν και η Vasas του κοουτς Αθανασόπουλου ειναι αρκετά ανταγωνιστική (με την οποία παρεμπιπτόντως παίξαμε ήδη μια φορά στα φετινά Νομίκεια με αναγκαστική αλλαγή την πασαδόρο Μεροδουλάκη όμως), η Ρουμάνικη όμως φαίνεται ως μεγαλύτερο φαβορί αφού έχει μαζέψει μερικά δυνατά ονόματα στο ρόστερ της όπως τη Σέρβα πασαδόρο Μίρκοβιτς, τη δικιά μας Στράντζαλη στα άκρα μαζί με τη Βουλγάρα Ντιμίτροβα και με πανύψηλα κέντρα τις Σερβίδες Νινκοβιτς και Κοσιτς. Στο πρωτάθλημα της έχει ξεκινήσει αήττητη και είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη περίοδο.

Βέβαια, το ζευγάρι αυτό είναι αμφίρροπο και το αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα βγει ο επόμενος αντίπαλος το μεγάλο φαβορί είναι η Γαλλική Le Bonnet. Σήμερα είχαμε τα πρώτα ματς μεταξύ τους, όπου και νίκησαν τα φαβορί εκτός έδρας (Minsk - Le Bonnet 2-3 και Brcko - Olomouc 1-3). Όμως εδώ οι Γάλλοι φαντάζουν το φαβορί, με μια δυνατή ομαδα που διακρίνεται στο μπλοκ-αμυνα, η οποία έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στο Γαλλικό πρωτάθλημα μετρώντας μόνο νίκες μέχρι τώρα. Έχει πολύ καλή επίθεση ακόμα κι όταν δεν έχει καλή υποδοχή, ενώ η Mlejnková (Νο.16) είναι κανόνι από τα άκρα και θα πρέπει να περιοριστεί.

Ο τραυματισμός της Γιαε Γιονγκ, αλλάζει τα δεδομένα για την ομάδα μας, όμως περιμένω το εμπόδιο της Αστεριξ να το περάσουμε με τη βοήθεια του κόσμου στο Παλατάκι, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει σήμερα το βράδυ. Αν παίξουμε (επιτέλους) σοβαρά, θα τις κερδίσουμε τις Βελγίδες.

Αν περάσουμε, τα επόμενα ματς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της CEV είναι 7-9/12 με τον επαναληπτικό στις 14-16/12. Ενώ ο επόμενος γύρος θα είναι στις 11-13/1 (2022) με 18-20/1. Επομένως, αν επαληθευτούν τα πιο αισιόδοξα σενάρια θα έχει επιστρέψει η Γιαε στην Ελλάδα μέχρι τότε, όμως καλό είναι να υπολογίζουμε χώρις αυτήν προς το παρόν.

Η γαλλική ομάδα φαντάζει μεγάλο εμπόδιο με το σημερινό ρόστερ, όμως έρχεται και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ας δούμε μήπως γίνει κάποια κίνηση που θα ενισχύσει το ρόστερ...

https://www.cev.eu/media/bcvnzwm1/ec-2022-14july.pdf


Αυτά επιγραμματικά για τον πρώτο Ευρωπαικό θεσμό που αγωνίζεται η γυναικεία ομάδα βόλευ του ΠΑΟΚ, θα μιλήσουμε και σε μελλοντικό χρόνο για τις επόμενες αντιπάλους μας, όπως και για τις εμφανίσεις μας φυσικά στον θεσμό.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!!

Διαβάστε ακόμη...