Νίκος Τσολακούδης: «Στην Ευρώπη, με την ομάδα που αγαπάμε!»

Η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση, έφτασε μέχρι την τετράδα του πρωταθλήματος αλλά τα όνειρα δεν σταματούν.
Πηγή: forzaonline.gr
Νίκος Τσολακούδης: «Στην Ευρώπη, με την ομάδα που αγαπάμε!»
Photo Credits: @forzaonline.gr website

 Ο αθλητής των «ασπρόμαυρων» Νίκος Τσολακούδης, μιλά στη FORZA για την εντυπωσιακή πορεία του Δικεφάλου, τον μεγάλο στόχο της Ευρώπης αλλά και την προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα για όλους τους αθλητές της υδατοσφαίρισης.

Ποιος είναι ο δικός σου μίνι απολογισμός;

«Μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί. Μπήκαμε στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2017. Εμείς θέλαμε να πάρουμε το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό ήρθε πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε. Δεν είχαμε στο μυαλό μας εξ αρχής ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε κάτι τόσο μεγάλο. Σταδιακά ήρθε η… όρεξη».

Πως αποκλείεις μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ;

«Εμφανιστήκαμε συγκεντρωμένοι, δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο, δεν θέλαμε να πιστέψει ότι θα μας αποκλείσει. Ήταν κάτι πολύ μεγάλο αυτό που καταφέραμε. Δεν είναι μόνο το μπάτζετ, ο Απόλλωνας πέρσι κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, και βγήκε τρίτος στο πρωτάθλημα. Αξίζει να δεις και τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Το θέλαμε, δουλέψαμε πολύ και το πετύχαμε. Ήταν τα δύο καλύτερα μας παιχνίδια την τελευταία διετία».

Ποιο είναι το μυστικό της πορείας σας;

«Επέστρεψα την προηγούμενη σεζόν, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είμαστε όλοι πραγματικά μια οικογένεια. Ακούγεται κλισέ, αλλά υπάρχει οικογενειακό κλίμα.  Οι περισσότεροι είμαστε παιδιά των ακαδημιών. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, δημιουργείται αυτόματα το αίσθημα της εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα. Αυτό είναι δύσκολο να το δημιουργήσεις, και ο κόουτς Χατζηθεοδώρου έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό. Αθλητικά κι ανθρώπινα».

Πως σου ακούστηκε η είδηση της παραμονής του προπονητή;

«Είναι ευχάριστη είδηση η παραμονή του. Εχουμε όλα τα φόντα για να κάνουμε καλή πορεία και του χρόνου και για εμάς είναι πρόκληση να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Είναι μεγάλος στόχος, διψάμε για να αγωνιστούμε στην Ευρώπη με την ομάδα που αγαπάμε. Είτε αυτό είναι το Champions League, είτε το Europe Cup».

Πως βλέπεις τη θέση του αθλητή πόλο;

«Προσπαθούμε όλοι να αλλάξουμε τα πράγματα γύρω από το πόλο, καθώς δουλεύουμε επαγγελματικά, είμαστε ερασιτέχνες.  Δεν διαφέρουμε από τους άλλους επαγγελματίες αθλητές, έχουμε ίδιες υποχρεώσεις Παλεύουμε μέσω του ΣΕΑΥ, και θα το πάμε ως το τέλος».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα ξεκινά με γυμναστήριο, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια υπάρχει προπόνηση στο νερό και το μεσημέρι αναγκαστική ξεκούραση και καλό φαγητό, ενόψει της βραδινής προπόνησης».

Τι θες να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Μετά την πρωινή προπόνηση ο καφές με την ομάδα είναι… υποχρεωτικός. Θα χαλαρώσουμε μαζί, θα ξεφύγουμε και από το πόλο. Μου αρέσει πολύ να βγαίνω με την παρέα μου, τους συμπαίκτες μου. Θέλω να αδειάζει το μυαλό από τις καθημερινές υποχρεώσεις, για να είμαι «φρέσκος» στην επόμενη προπόνηση ή αγώνα».

Διαβάστε ακόμη...