Η συνέντευξη Τύπου του Ρέμπε (vid)

Η συνέντευξη Τύπου των Όλαφ Ρέμπε και Κυριάκου Κυριάκου από την αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας.
Η συνέντευξη Τύπου του Ρέμπε (vid)

Αναλυτικά ο Ολαφ Ρέμπε τόνισε:

Για τον Άκπομ : "Είχαμε συμφωνήσει πριν το παιχνίδι με την Μπενφίκα, να παίξει και να φύγει μετά. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία ήρθε σε μένα και στον προπονητή και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν, να τον μεταπείσουμε, είμαι χαρούμενος που έκατσε έστω και μέχρι την Μπενφίκα. Ήταν δική του απόφαση. Τι θα γινόταν αν έπαιζε με την Κράσνονταρ, εκεί που η ομάδα έπαιξε πραγματικά καλά; Αυτά είναι θεωρίες, εγώ προσπαθώ να πάρω τις καλύτερες αποφάσεις βάσει των συνθηκών. Μ΄ αυτές θέλω να κριθώ, όχι για ένα όνειρο που υπήρχε. Προσπαθούμε να πάρουμε πάντα τις σωστές αποφάσεις"

Γιατί δεν πήραν έγκαιρα επιθετικό : "Στη μεταγραφική περίοδο συζητάς για ποδοσφαιριστές, αλλά είναι τόσο απλό, σα να πηγαίνει σε ένα μαγαζί και να αγοράζεις ότι θέλεις. Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν, πολλά πράγματα είναι και θέματα τάιμινγκ. Από την αρχή υπήρχε ενδιαφέρον για τον Τσόλακ. Σέβομαι την ερώτησή σας, αλλά μπορώ να πω ότι πήγαμε με ανοιχτά τα μάτια στην υπόθεση της πώλησης του Άκπομ και την απόκτησης του Τσόλακ. Όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής, δύσκολα μπορεί άμεσα να δώσει το 100%. Μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι αυτό το συνηθισμένο. Ο Τσόλακ είναι μια επιλογή, που έγινε πάρα πολύ προσεκτικά. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί το αν είχε αργά. Πολλά πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από μας".

Γιατί δεν αποκτήθηκε αμυντικός χαφ : "Προσπαθήσαμε να πάρουμε. Το θέμα είναι να πάρεις παίκτη για να πάρεις ή να πάρεις αυτό που πραγματικά σου κάνει; Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή, σεβόμαστε τις επιθυμίες του, σέβεται την επιλογή να μην πάρουμε άλλον ποδοσφαιριστή. Πιστεύουμε ότι αυτή την στιγμή έχει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις".

Για τον Μάτος : "Για μένα είναι μια παλιά αλεπού, έχει πολλή εμπειρία, πρόσφερε πολλά, αυτή τη στιγμή είναι με την ομάδα είμαι χαρούμενος που ειναι 100% στην ομάδα.

Από τη δική του πλευρά και τη δική μας υπήρχαν κάποια επιχειρήματα, έγιναν πολλές συζητήσεις, για το τι θέλει η κάθε πλευρά, δεν είναι καλό να τα βγάζουμε όλα έξω στη φόρα.

Είναι λίγο άδικο να λέμε ότι επειδή έλλειπε ένας παίκτης και γι΄ αυτό δεν κερδίσαμε ένα παιχνίδι. Οι αποφάσεις μας δεν εξαρτώνται από ένα παιχνίδι. Σε ότι αφορά τη θέση του δεξιού μπακ με την Κράσνονταρ, εγώ ξέρω ότι ο Κρέσπο έχει παίξει και δεξί μπακ στην καριέρα του, είναι γρήγορος, μπορεί να ανταποκριθεί. Σέβομαι τις απόψεις σας, έχω τη δική μου. Ο Μάτος ποτέ δεν απενεργοποιήθηκε, έκανε την προετοιμασία, έχασε ένα κομμάτι, λόγω ενός οικογενειακού θέματος συζητήσαμε κάποια θέματα μαζί,

Υπάρχει αλληλοσεβασμός, δεν θέλω να μιλήσω ανοιχτά, δεν είμαστε ανοιχτό βιβλίο. Ο Μάτος είναι ποδοσφαιριστής, είναι και άνθρωπος, έχει τους δικούς του στόχους και φιλοδοξίες. Πρέπει πάντα να συμβαδίζουν παίκτης και ομάδα για να είναι ευχαριστημένοι όλοι".

Για το αν το καλοκαίρι υπήρξε θέμα προπονητή : "Ξέρω ότι έκανε καλά πράγματα στη Μπράγκα, ήξερα το στυλ του. Όταν ήρθα, σοκαρίστηκα λίγο, ήταν κακή η ατμόσφαιρα στην πόλη για το πρόσωπό του. Προσπάθησα να τον προσεγγίσω και να τον στηρίξω, όπως πρέπει να κάνω με τον προπονητή. Ίσως κάνει τα πράγματα διαφορετικά μερικές φορές σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει κι αυτό παραξενεύει. Ωστόσο είναι βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, δουλεύει 24 ωρες / 7 μέρες, για μένα δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση. Ήρθα στην ομάδα, έψαξα τον τρόπο να διαχειριστώ την ομάδα. Όσο είναι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει η ομάδα. Πρέπει να τον σεβόμαστε. Από τη στιγμή που μιλάμε για σταθερότητα, πρέπει να υπάρχει σεβασμος στον προπονητή. Όλοι πρέπει να είμαστε κοντά και μαζί σε όλα τα ζητήματα, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι εξοικιωμένος με λογικές του στυλ, που κάποιοι μου λένε, Όλαφ πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς, αλλιώς να πας σπίτι σου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση για αποτελέσματα, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά του προπονητή, να είμαστε σωστοί, να φερόμαστε με σεβασμό. Ο Αμπέλ είναι εδώ στο 100%, όπως κι εγώ, μπορεί να είμαστε και φίλοι, αλλά πάνω απ΄ όλα είμαστε επαγγελματίες. Θα συμφωνήσουμε, θα διαφωνήσουμε, αλλά πάντα μας οδηγεί ο σεβασμός".

Αν τα οφέλη από τους παίκτες που πωλήθηκαν ήταν στο ταβάνι τους : "Και οι τρεις που πουλήσαμε, τα συμβόλαιά τους έληγαν το ερχόμενο καλοκαίρι και πρακτικά τον Δεκέμβριο μπορούσαν να υπογράψουν παντού και να μην πάρουμε τίποτα. Είναι καλά τα χρήματα, που πήραμε. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους, ήταν πολύ χαμηλές. Ο ΠΑΟΚ έχει και ποσοστό μεταπώλησης, οπότε μπορούν να φέρουν κι άλλα χρήματα στο μέλλον. Γενικά, δεν καταλαβαίνω αυτή τη συζήτηση! Είμαστε σε έναν κόσμο του κορονοϊού, και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα σ΄ αυτή την κρίση. Η οικογένεια Σαββίδη με έφερε εδώ για να μπορέσω να κάνω την ομάδα στοιβαρή σε όλους τους τομείς, να βγάλουμε παίκτες από την ακαδημίες, να φέρνουμε παίκτες αξίας, πρέπει να κάνουμε πωλήσεις, να πετυχαίνουμε τους στόχους... Δεν είμαι τρελός να φέρω παίκτες με υπέρογκη αξία, ειδικά σ΄ αυτές τις συνηθήκες. Ούτε θα φέρω παίκτη, απλά για να πω ότι έφερα παίκτη. Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια πετυχημένη ομάδα, που θα αντέξει και θα είναι υγιής από μόνη της. Ήταν σημαντικό να είμαστε μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί αυτό μόνο καλά μπορεί να κάνει στην ομάδα. Ο ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη, ο ένας από τους καλύτερους Πολωνούς επιθετικούς, είναι ακόμη εδώ. Δεν τους πουλήσαμε, παρότι είχαμε καλές προσφορές. Δεν είμαστε απεγνωσμένοι! Προσπαθούμε να έχουμε υπομονή με τους παίκτες μας, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την καλύτερη δυνατή τιμή, ανανεώσαμε παίκτες, χωρίς κάποια ρήτρα, που έχουν πολύ μεγάλη προοπτική και τα ραντάρ στην Ευρώπη είναι πάνω τους, η στρατηγική που ακολουθούμε είναι η ενδεδειγμένα, προκειμένου η ομάδα να έχει επιτυχίες και να είναι στοιβαρή στο οικονομικό πλαίσιο".

Για τον Μαουρίσιο : "Είναι ένας θαυμάσιος τύπος, χάρηκα που δούλεψα μαζί του, έστω και για λίγο. Δεν ήταν στα σχέδιά μας για τη φετινή σεζόν. Μετά το τέλος των μεταγραφών, μιλήσαμε λίγο με τον πρόεδρο γι΄ αυτόν, ήταν στην πόλη, δεν είχε ομάδα, έπρεπε να του δείξουμε σεβασμό εκ μέρους του προέδρου, αν δεν έχει ομάδα, η πόρτα είναι ανοιχτή, αυτή ήταν η θέση του προέδρου. Ήταν ένα γεναιόδωρο σημάδι από τον πρόεδρο, στο τέλος δεν βρέθηκε μια συμφωνία, ο Μαουρίσιο αποφάσισε κάτι άλλο, αυτά είναι νορμάλ. Δεν έχω κάτι αρνητικό΄να προσάψω στον οποιονδήποτε, ο ΠΑΟΚ έδειξε σεβασμό στον ποδοσφαιριστή, χθες μίλησα μαζί του. Το σημαντικό είναι να είναι χαρούμενες και οι δύο πλευρές. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ, που έχουμε σήμερα"

Για τον Μπίσεσβαρ : "Είναι ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, έμεινε στην ομάδα, δεν έχω πολλές πληροφορίες για άλλα κλαμπ, που τον ήθελαν, ο Μπίσεσβαρ είναι εδώ, είναι παίκτης που απέδειξε ότι είναι σημαντικός για την ομάδα, πρέπει να τον φέρουμε στο 100% της απόδοσής του, περιμένουμε να πάρει υπευθυνότητες στα αποδυτήρια, μια και είναι από τους παλιότερους στην ομάδα, να βοηθήσει και τους νεότερους παίκτες".

Για την παραχώρηση του Πέλκα : "Σε ότι αφορά τις ηγετικές φυσιογνωμίες, ξέρω ότι έχουμε πολλούς παίκτες, που μπορούν να πάρουν αυτό το ρόλο, και έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ευθύνες στην πλάτη τους. Και υπάρχουν και παίκτες, που μεγαλώνουν σ΄ αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει πια χώρος γι΄ αυτούς. Να μάθουν τι σημαίνει να είσαι ηγέτης.

Σε ότι αφορά τον Πέλκα, όλη του η ζωή ήταν ο ΠΑΟΚ, έχει μεγάλο δέσιμο με την ομάδα. Ήθελε σα τρελός να κάνει αυτό το βήμα και να πάει σε ένα νέο περιβάλλον και η ομάδα δεν του έβαλε εμπόδιο. Κι ο ίδιος βοήθησε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σε ότι αφορά το ελληνικό στοιχείο... Θα το αναλάβω αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Ωστόσο έχει μπει ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Με τον Μιχαηλίδη και τον Τζόλη, έχουμε δυο νέους από τις ακαδημίες μας που μπορούν να κάνουν καριέρα. Υπάρχει χώρος να αναλάβουν και ηγετικούς ρόλους. Το ρόστερ είναι ισορροπημένο, έχει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Είμαστε καλά σ΄ αυτό το κομμάτι. Πρέπει να αναφέρω και τον Βρακά, είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες, που έχουμε στη διάθεσή μας. Και άλλους πολλούς. Στην Κ19 ο Πάμπλο Γκαρσία κάνει φοβερή δουλειά και η διοίκηση στις ακαδημίες επίσης, κάνει φοβερή δουλειά αυτά τα χρόνια. Έχουμε μια φανταστική ακαδημία και το ξέρει όλη η Ευρώπη αυτό. Έχουμε πολλούς νεαρούς με πολύ ταλέντο. Δεν θέλω να πω ονόματα, για μας είναι μια πρόκληση πως θα ενώσουμε τα δύο κομμάτια, την ακαδημία με την πρώτη ομάδα. Είμαστε σε μια χώρα που θέλουμε το αποτέλεσμα, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς σ΄ αυτό το κομμάτι. Δεν μπορεί να μην είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν 16χρονο, τον Κούτσια, που έχει ήδη 35 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα".

Για το αν στο αρχικό πλάνο υπήρχε σκέψη για μεγαλύτερη ανανέωση του ρόστερ και το αν η ομάδα δεν φέρθηκε καλά σε παίκτες, που πρόσφεραν : "Είναι δύσκολο να αξιολογήσω την κάθε περίπτωση. Μπορώ να πω, ότι όλα όσα κάναμε, είχαν μεγάλο σεβασμό για όλους. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το σύλλογο, δε διώχνουμε κανέναν. Όλοι είναι εδώ γιατί θέλουμε να είναι εδώ, έχουν να δώσουν πολλά ακόμη, όπως για παράδειγμα ο Μπίσεσβαρ. Είναι σαν ένα γάμο, πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το κάθε κομμάτι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα, στο πλαίσιο που υπάρχει. Δηλαδή, λογικά συμβόλαια και λογικές παροχές".

Για τον Μίσιτς : "Ο Μίσιτς έκανε σπουδαία σεζόν πέρσι, είναι δύσκολο να μιλήσω για κάποια πράγματα. Έχω μεγάλο σεβασμό για ότι έκανε ως τώρα στην ομάδα. Και η ομάδα έκανε τα πάντα για να μπορέσει να επιστρέψει πίσω δυνατός. Το ζήτημα είναι λεπτό. Χαρήκαμε πολύ που μας επισκέφτηκε με τον γιο του στην προπόνηση, έχει μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες του. Είναι σε συνεχή επαφή με το ιατρικό τημ μας για οτιδήποτε πρέπει να κάνει. Για το τεχνικό κομμάτι, αυτή τη στιγμή τυπικά είναι παίκτης της Σπόρτινγκ, αλλά δεν είμαι μυστικό ότι έχουμε συζητήσει με τη Σπόρτινγκ, για να πάρουμε τον Ιανουάριο πίσω στον ΠΑΟΚ ως δανεικό. Είναι ένα θέμα δύο ομάδων, που πρέπει να βρουν μια λύση. Η ευχή μας είναι να μείνει εδώ με την οικογένειά του και να έρθει σύντομα στην προπόνηση. Εχω την αίσθηση ότι θα είναι σύντομα πίσω, υγιής και δυνατός. Χθες μιλήσαμε με τον ίδιο και τον ατζέντη, είναι ευδιάθετος, πιστεύω σύντομα θα είναι κοντά μας"

Για το πότε θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει τίτλους : "Για μένα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και νεανικό ρόστερ. Εχουμε μια μίξη έμπειρων και νεαρών με μεγάλη προοπτική. Δεν είναι ακόμη στο τοπ επίπεδο, αλλά έχουμε ελπίδα ότι θα φτάσουν γρήγορα. Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε γι΄ αυτά. Είναι σα να συζητάμε για το επιδόρπιο, ενώ ακόμη δεν πήραμε τη σαλάτα. Ο στόχος είναι να είναι ετοιμοπόλεμη η ομάδα για όλες τις υποχρεώσεις αυτής της σεζόν, έχουμε βελτιώσει πολύ την οργάνωση της ομάδας σε όλους τους τομείς. Αυτη είναι η κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε. Είμαι 3 μήνες εδώ, δεν είμαι μάγος. Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε αυτά, που υπήρχαν, σίγουρα δεν πήγαιναν όλα στραβά! Έπρεπε να κρατήσουμε τα θετικά και να βελτιώσουμε τα υπόλοιπα. Ήρθαν νέοι συνεργάτες. Για κάποιους είναι προφανή, ωστόσο περνάμε από διάφορες φάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που χτίσαμε μια ενωμένη οικογένεια, που δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς, ο καθένας μπορεί να πει την άποψή τους, λύνουμε ότι συμβαίνει μεταξύ μας ως άντρας προς άντρα, κι αυτό που νιώθω, είναι πως όλοι είμαστε ενωμένοι προς ένα κοινό σκοπό. Εγώ και ο προπονητής είμαστε κάτι σαν πατέρας αυτής της οικογένειας, για να μπορούν να απολαύσουν αυτά που θέλουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει. Έχει τις δυνατότητες. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας. Ξέρουμε όλοι ποια είναι η μουσική εδώ. Και η μουσική είναι να κερδίσουμε. Θα σας παρακαλούσα όλους να είστε πιο ρεαλιστικοί σ΄ αυτά που ζητάμε και να υπάρχει μια υπομονή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί".

Για τον Βιεϊρίνια : "To ένα κεφάλαιο είναι η φιλία, αλλά εδώ είμαστε επαγγελματίες. Εγώ υπηρετώ το ρόλο του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία με τον Βιειρίνια. Σήμερα τα δεδομένα είναι αυτά. Όσο για το μέλλον, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Μπορεί να υπάρχει μια θέση εδώ γι΄ αυτόν. Σε ότι αφορά το παρελθόν, το γνωρίζετε καλύτερα από μένα".

Για την πικρία που βγάζει ο Βιεϊρίνια κι αν υπάρχει νέα προσέγγιση : "Απάντησα στην ερώτηση. Δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό μέχρι τώρα. Θέλω να μείνω στα γεγονότα και τα γεγονότα είναι αυτά. Το ζήτημα είναι οικονομικό".

Για την άποψη του προπονητή για τον Βιεϊρίνια : "Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας... Αν δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό, δεν χρειάζεται να μιλήσω με τον προπονητή. Ξέρω τι έκανε ο Βιεϊρίνια εδώ, αλλά εδώ είμαι για άλλη δουλειά. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα λένε ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε σε θεωρίες. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Είμαστε ΕΜΕΙΣ, δεν είμαστε εγώ, ο προπονητής, η διοίκηση. Μιλάμε και αποφασίζουμε από κοινού".

Για τη διαδικασία που γίνονται οι μεταγραφές : "Είναι μια ξεκάθαρη διαδικασία. Σε έναν ιδεατό κόσμο, έξι μήνες πριν το τέλος της σεζόν, πρέπει να υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός, όπως έγινε και στην περίπτωσή μου, όταν ήρθα εδώ. Ο προπονητής μου έδωσε ένα πλάνο με τις επιθυμιες του και τους παίκτες που πρέπει να μείνουν. Και μετά αρχίζει η μάχη! Εγώ μπορεί να θέλω μόνο Αυστριακούς, κι αυτός μόνο Πορτογάλους. Κάνω πλάκα! Ανοίγει ένας μεγάλος διάλογος, μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας και αρχίζει το ταξίδι για να βρούμε τα προφίλ του παίκτη που χρειαζόμαστε. Και μετά είμαστε στη διαδικασία να τσεκάρουμε τον παίκτη είναι live, είτε στο βίντεο. Ακολουθούμε ένα πλάνο, επιλέγουμε τον παίκτη, μιλάμε με τον CEO της ομάδας, φτάνουμε στην ιδιοκτησία, εκεί υπάρχει μια συζήτηση για το αν είναι αναγκαίος ο ποδοσφαιριστής, αν η τιμή είναι λογική ή εκτός ορίων κι αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων, προχωράμε. Στο ενδιάμεσο τσεκάρουμε τα πάντα σε έναν παίκτη, ακόμη και το Istagramm του, τι ζωή κάνει. Για να μην έχουμε εκπλήξεις. Όταν υπάρχει όλα αυτά και υπάρχει η έγκριση, ο παίκτης υπογράψει. Συνήθως, μ΄ αρέσει να συναντάμε τον παίκτη πριν υπογράψουμε, να τον βλέπουμε στην προπόνηση, αλλά αυτή την εποχή αυτό είναι λίγο δύσκολο. Πιστεύω ότι κάναμε καλές επιλογές, βρήκαμε καλούς χαρακτήρες για τον ΠΑΟΚ".

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη και το ενδιαφέρον του μεγαλομετόχου για τον ΠΑΟΚ : "Έχουμε μια στενή και επαγγελματική σχέση. Δεν έχουμε συναντηθεί για την ώρα, λόγω των συνθηκών, αλλά συζητήσαμε πολύ με τον Ιβάν Σαββίδη. Συνάντησα τον Γιώργο Σαββίδη στο Κράσνονταρ και ήταν χαρά μου να μιλήσουμε μαζί. Ήμουν πολύ εκστασιασμένος μ΄ αυτά που μου είπαν στις συζητήσεις που κάναμε πριν αναλάβω, από τις προθέσεις που έχουν για την ομάδα. Αυτό που νιώθω, είναι ότι νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο στόχος τους είναι να φέρουν το κλαμπ σε ένα υγιές περιβάλλον, να εξελιχτεί, να μη μείνει στάσιμο, να πετυχαίνει όλο και περισσότερα. Όταν τα άκουσα αυτά, χάρηκα πολύ. Κι εγώ θέλω να πετύχω, μ΄ αυτό το νεανικό ρόστερ που έχουμε, που έχει μεγάλες προοπτικές. Μιλήσαμε πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κατάλαβα ότι θέλουν πολύ να είναι εδώ, με μας, του λείπει πολύ που δεν μπορεί να είναι εδώ. Θα ήθελε πολύ να δείξω με έναν πιο έμπρακτο τρόπο να είναι κοντά στην ομάδα. Στα οικονομικά έχουν τον τελευταίο καιρό, στα αγωνιστικά είμαστε ανεξάρτητοι με τον προπονητή. Και στο τέλος γι΄ αυτό θα κριθούμε".

Για το μέλλον της συνεργασίας με τον Γιαννούλη : "Μιλάμε κάθε μέρα. Πρέπει να πω ότι είναι και τοπ χαρακτήρας, όχι μόνο τοπ ποδοσφαιριστής. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Είναι πολύ ανοιχτόμυαλος, η ομάδα πρέπει να κοιτάει τα συμφέροντά της, και ο ποδοσφαιριστής τα δικά του. Είναι πιθανό να ανανεώσουμε το συμβόλαιο, είναι πιθανό να μείνουμε όπως είμαστε. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή για το τί θα γίνει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές"

Για τα συμβόλαια του Ελ Καντουρί και του Κρέσπο, που λήγουν το καλοκαίρι : "Μιλάμε με τον Ομάρ για το συμβόλαιό του, θα δούμε. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Κι ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ακόμη κι όταν δεν παίζει, βγαίνει μπροστά"

Για το αν θα αποκτηθεί ελεύθερος ποδοσφαιριστής : "Ποτέ μη λες ποτέ, σε μια μεταγραφική περίοδο. Για μένα δεν είναι λύση να φέρεις κάποιον τώρα. Είμαι χαρούμενος με το ρόστερ μας και πιστεύω σ΄ αυτό. Δεν είμαστε απεγνωσμένοι για μεταγραφές. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστο δυο παίκτες. Θα έχουμε παραπάνω παιχνίδια φέτος, αλλά έχουμε και παραπάνω παίκτες. Οι πιθανότητες είναι να μείνουμε όπως έχουμε. Καταλαβαίνω ότι είναι πιο ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το ρόστερ μας".

Για τον αποκλεισμό του Περέιρα από την ευρωπαϊκή λίστα : "Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του. Αλλά πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις βραχυπρόθεσμα, ο προπονητής αποφάσισε για κάποιες άλλες λύσεις σ΄ αυτή τη θέση. Υπάρχουν και δύσκολες αποφάσεις, όπως αυτή να επιλέξουμε 23 παίκτες για την Ευρώπη. Ο Περέιρα είναι νεαρός, θα χρειαστεί ένα χρόνο προσαρμογής και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο κομμάτι της ζωής, είναι νέος, πρώτη φορά έφυγε από την πατρίδα του. Ελπίζουμε ότι το 2021 ο Άντριαν θα μπορεί να μπει στη λίστα. Και ο Λέο Ζαμπά δεν είναι στη λίστα. Μας λείπει, θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε στο επίπεδο, που μπορεί να παίξει. Είναι και ο Ρέι, αλλά έπρεπει να υπάρχει χώρος για κάποιους άλλους παίκτες να είναι στη λίστα. Δεν είναι χαρούμενοι, που έμειναν εκτός λίστας, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ".

Δείτε τις δηλώσεις των δύο στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

 

Διαβάστε ακόμη...