«Δεν υπάρχει χρόνος γι’ απογοήτευση»

O διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ενέα Μιχάι, μίλησε στην κάμερα της NOVA πρίν τον αγώνα με τον ΟΦΗ..
«Δεν υπάρχει χρόνος γι’ απογοήτευση»

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε για την εμπειρία των προκριματικών του Champions League, τη συνέχεια στο Europa League, την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και την επιστροφή στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και τέλος, την άποψή του για τον ΟΦΗ.

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης:

«Η ομάδα έχει επηρεαστεί από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό αλλά από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, βλέπετε πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παίζουμε ανά τρεις ημέρες και δεν υπάρχει χρόνος γι’ απογοήτευση. Κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι γιατί για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να φτιάξει η ψυχολογία μας και μετά να δουλέψουμε, όσα παιδιά μείνουν εδώ αλλά και όσα παιδιά πάμε με τις Εθνικές, για να γυρίσουμε και να είμαστε έτοιμοι και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για τη συνέχεια στους ομίλους του Europa League».

Για την αίσθηση που του άφησε ο αγώνας της περασμένης Τετάρτης:

«Σίγουρα θεωρώ ότι η έλλειψη εμπειρίας από τέτοια παιχνίδια μας κόστισε. Πιστεύω ότι δε διαχειριστήκαμε τόσο καλά το παιχνίδι και όταν πετύχαμε το γκολ και όταν σκοράραμε κι ισοφαρίσαμε. Νομίζω πως και η διαχείριση του παιχνιδιού και η έλλειψη εμπειρίας ήταν τα πιο καθοριστικά κομμάτια για την ήττα αυτήν».

Για την κλήρωση των ομίλων του Europa League:

«Έχω μια εικόνα για την Γρανάδα και την Ομόνοια επειδή παρακολουθώ αρκετά ισπανικό ποδόσφαιρο, είδα και τα παιχνιδια με τον Ολυμπιακό και την Ομόνοια, για την Αίντχόφεν δεν έχω εικόνα. Αλλά θεωρώ πως είναι ένας όμιλος ανοικτός, είναι ένας όμιλος που ο καθένας έχει τις πιθανότητές του να περάσει στην επόμενη φάση και θεωρώ πως αν έχουμε ανάλογη εικόνα με τα προκριματικά του Champions League θα είμαστε εμείς που θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Το πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από Ευρωπαϊκούς αγώνες σε αυτούς του Ελληνικού πρωταθλήματος: 

«Το πιο δύσκολο κομμάτι δεν ειναι η συγκέντρωση, αλλά το ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες που κάνουν μαζική άμυνα και αρκετές φορές επίσης αγωνιστικούς χώρους όπως στο Βόλο που δεν κάνουν εύκολο το να παίξουμε γρήγορο ποδόσσφαιρο και να δημιουργήσουμε. Νομίζω αυτό πρέπει να λύσουμε. Να βρούμε τρόπους να σκοράρουμε πιο εύκολα και να κυκλοφορούμε τη μπάλα καλύτερα ώστε να είμαστε και πιο επιθετικοί».

Για την εικόνα που έχει για τον ΟΦΗ:

«Για εμένα είναι η έκπληξη του περυσινού πρωταθλήματος. Φέτος δεν εχει ξεκινήσει τόσο καλά αλλά είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, κάτι που αρέσει και σε εμάς αφού δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει μαζική άμυνα. Αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό ώστε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, κατι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Διαβάστε ακόμη...